Köpeklerin Günlük Mama Miktarı Ne Kadar Olmalı?

Köpekler Günde Ne Kadar Yemek Yer?

Köpeklerin günlük mama miktarı beslenme ihtiyaçları; yaşlarına, kilolarına, ırklarına ve vücut yapılarına göre değişiklik göstermektedir. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de farklı büyüme evreleri söz konusudur. Yavru bir köpeğin günlük yemek ihtiyacı ile yetişkin ya da yaşlı bir köpeğin yemek ihtiyacı bir değildir. Köpeklerin günde ne kadar yemek yemesi gerektiği tüm bu koşullara göre değişkenlik göstermektedir.

Özellikle ilk kez köpek bakımını gerçekleştirecek kişiler tarafından merak edilen bu sorunun cevabı; köpeğin veteriner hekime götürülmesi ve gerekli fiziki muayenelerinin yapılması ile belirlenmelidir. Çok fazla beslenen ya da az beslenen köpeklerde farklı sağlık sorunları meydana gelebileceği için mutlaka veteriner hekimlerin belirttikleri dozlarda ve belirtilen zaman dilimlerinde köpeklerin beslenmesi gerekmektedir.

Köpeklerin Günlük Mama Miktarı: Yavru Köpekler Günde Ne Kadar Yemek Yer?

Sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri yavru köpeklerin için bazı vitamin ve mineralleri doğru alabilmeleri gerekmektedir. Bu vitamin ve minerallerin alınabilmesi için de köpeklerin düzenli ve sağlıklı beslenmesi oldukça önemlidir. Yavru köpeklerin günlük mama miktarı, veteriner hekimler tarafından farklı bir planın bildirilmemesi durumunda şu şekilde olmalıdır;

  • Yavru köpekler, dört aylık olana kadar günde dört kez,
  • Dört aylıktan, altı aylık olana kadar günde üç kez,
  • Altı ayını doldurduktan sonra ise, günde iki kez düzenli olarak beslenmelidir.

Yetişkin Köpekler Günde Kaç Kez Beslenmelidir?

Yetişkin köpekler, yavru köpekler kadar sık beslememektedir. Büyüme evresinde gerekli vitamin ve mineralleri alan sağlıklı ve yetişkin köpeklerin beslenmesi, günde iki öğün olarak gerçekleştirilmelidir. İki öğün beslenecek yetişkin köpeklerin, günlük olarak kaç gram mama yemesi gerektiği kilosuna göre değişkenlik göstermektedir. Tek bir öğünde günlük mama miktarının verilmesi yerine, belirlenen gramdaki mamanın iki eşit parçaya bölünmesi ve sekiz ya da on iki saat ara ile verilmelidir. Köpekler için en sağlıklı beslenme düzeni olmaktadır.

Yetişkin köpeklerin günlük mama miktarları da hem yaşlarına hem de sahip oldukları kilolarına göre değişkenlik gösteren bir durumdur. Bu günlük miktar, veteriner hekimler tarafından belirlenebilir. Köpekler için tercih edilen mamaların üzerinde de köpeklerin sahip oldukları kilolara göre gerekli olan mama miktarları yazmaktadır.

Yavru Köpekleri Beslemenin En İyi Yolları Nelerdir?

Köpeklerin düzenli bir beslenme programına alışması oldukça önemlidir. Bu durum hem sağlıklı beslenmeleri açısından oldukça gereklidir hem de eğitimleri açısından büyük bir öneme sahiptir. Köpeklerin düzensiz saatlerde beslenmesinin yanı sıra, sürekli farklı bir mama ile beslenmesi sağlıkları açısından oldukça zararlı bir davranıştır. Yavru köpekleri beselemenin en iyi yolları şu şekilde sıralanabilir;

  • Köpekler, insanlar gibi her öğün farklı bir tat aramazlar. Bu nedenle, köpeklerin mamalarının sürekli değiştirilmesine gerek yoktur. Sürekli değiştirilen mamalar, köpeklerin sindirim sistemine ve bağışıklık sistemine zarar verebilir.
  • Yavru köpeklerin mamalarının aynı saatte ve aynı yerde verilmesi oldukça önemlidir. Bu sayede yavru köpekler, ne zaman ve nerede yemek yemesi gerektiğini öğrenecektir.
  • Yavru köpeklere yemek vermek için kendi yemeğinizin bitmesini bekleyin. Hatta evlerdeki yemek saatlerinden farklı zamanlarda köpeklerin beslenmesi daha doğru bir yöntem olacaktır.
  • Köpeklere yemek kırıntıları ya da artıkları vermemeye özen gösterilmesi gerekmektedir. Yavru köpeklerin mama kabında yemekleri kalsa bile, en az on beş ile yirmi dakika beklenilmeli ve sonrasında mama kabı kaldırılmalıdır. Bu sayede, yavru köpeklerin ne zaman yemek yemesi gerektiğini anlaması daha kolay olacaktır.
  • Yavru köpekler için su da oldukça önemlidir. Köpekler, bir ya da iki kere içtikleri suyu tekrar içmeyebilirler. Bu nedenle, köpeklerin su kaplarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve susuz kalmamaları için sularının tazelenmesi gerekmektedir.

Köpeklerde Mama Değişikliği Nasıl Yapılmalıdır?

Köpeklerin günlük yemek yeme ihtiyaçları, insanlar ile aynı oranda değildir. Köpeklerin beslenmesinde, sürekli farklı mamalar ya da gıdalara ihtiyaç yoktur. Bu nedenle, köpeklerin beslenmesinde belirli bir düzenin oturtulması oldukça kolaydır. Köpeklerin beslenmesi için tercih edilen mamanın değiştirilmesi, köpeklerin yemek yememesine, depresyona girmesine ya da farklı sindirim sorunları yaşamasına neden olabilmektedir. Köpeklerde mama değişikliği sırasında dikkat edilmesi gereken durumlar şu şekilde sıralanabilir;

  • İlk olarak, köpeklerin severek yedikleri mamaların sıklıkla değiştirilmemesi gerekmektedir.
  • Mama değişiminin yapılmasının gerekli olduğu durumlarda, direkt olarak yeni mama köpeklere verilmemelidir.
  • Yeni mama içerisine eski mamadan katılarak köpeklere verilmelidir.
  • Yeni mamaya geçiş sırasında, her öğünde biraz daha az miktarlarda eski mama kullanılmalı ve eski mama yavaş yavaş azaltılarak kesilmelidir.

Yaşlı Köpeklerin Günlük Mama Miktarı İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlıklı ve yetişkin bir köpeğin günlük enerji ihtiyacı, insanların iki katı kadardır. Bu enerjinin sağlanması için düzenli bir şekilde beslenmesi, gerekli vitamin ve mineralleri alması gerekmektedir. Ancak yaşı köpeklerin beslenmesinde, belli başlı durumlara oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Yaşlı köpeklerin beslenmesinde dikkat edilecek önemli hususlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Yaşlı köpeklerin günlük beslenmelerinde daha az yağ tercih edilmelidir.
  • Protein miktarının arttırılması, yaşlı köpeklerde kas ve eklem rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltmaktadır.
  • Günlük olarak C vitamini takviyeleri, yaşlı köpekler için oldukça önemlidir.
  • Yaşlı köpeklere ödül maması verilmesi mümkün olduğunca azaltılmalıdır.
  • Düzenli olarak beslenmesi gereken yaşlı köpeklerin, su tüketimleri de oldukça önemlidir.

Ayrıca Bakınız: Yavru Köpekler Ne Zaman Anneden Ayrılır?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap