Hasta Köpeklerin Yiyecekleri Besinler Nelerdir?

Hasta Köpeklerin Yiyecekleri Besinler Nelerdir?

Hasta köpeklerin yeme alışkanlıkları büyük bir değişikliğe uğrar. Hasta köpeklere bol bol sıvı takviyesi yapmak oldukça önemlidir. Bu nedenle hasta köpeklerin yiyecekleri sulandırılmalı, katı besinlerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Hasta olan köpekler de insanlar gibi bazı vitamin ve mineralleri tüketme ihtiyacı duyarlar. Hasta köpeklerin iyileşme sürecinde hayvansal protein tüketiminin de arttırılması gerekir. Tüm bu durumlar hasta olan köpeğin iyileşmesine katkı sağlayacak olan hususlardır.

Hasta köpeklerin yiyecekleri bazı gıdalar:

  • Pirinç,
  • Et Suyu,
  • Kılçıksız Balık,
  • Parçalanmış ve İyi Pişmiş Tavuk,
  • Kemik Suyu,
  • Kabak.

Hasta köpekler mama yemekten kaçınırlar. Bu durumda ona en sevdiği yiyeceği vererek, beslenmeye teşvik etmek gerekir. Her köpeğin favori yiyeceği farklıdır. Bunu belirlemek köpeğin sahibine düşmekte olan bir durumdur.

Köpekler Hastayken Ne Kadar Süre Yemek Yemeden Durmalı

Köpeğiniz hastayken yemek yememe süreleri genel olarak 3 ile 5 gün arasında değişiklik gösterir; ancak bu hiç sağlıklı bir durum değildir. Köpekler, hasta oldukları zaman daha iyi beslenmeleri gerekir. İhtiyaçları olan su, protein, mineral ve vitaminleri besinler yardımı ile vücutlarına takviye etmek çok önemlidir.

Köpekler hastayken yemek yemekten uzaklaşır. Bu ilk gün için normal olarak karşılansa da köpek yemek yememeyi devam ettirdiği sürece veteriner hekime danışmak gerekir.

Köpekler Hastayken Susuz Kaldıkları Nasıl Anlaşılır?

Hasta köpeklerin susuz kalması çok sık karşılaşılmakta olan olumsuz bir durumdur. Hasta köpekler, iştahları kesildiği için mama ve sudan uzaklaşırlar. Bu durum vücutlarının susuz kalmasına neden olur ve iyileşme süreçleri bundan dolayı oldukça uzar. Köpek sahiplerinin, köpeklerin hasta olduğunu tespit ederek onlara bolca su takviyesi yapması bu süreç için çok önemli bir durumdur. Köpeklerin hastayken susuz kaldığını anlamak için bazı ipuçları şu şekildedir:

  • İştah Kaybı,
  • Diş Etlerinin Kuru ya da Yapışkan Olması,
  • Kuru Burun,
  • Kuru Görünümlü Gözler,
  • Kusma,
  • Cilt Elastikliğinin Kaybolması,
  • Halsizlik, Uyuşukluk,
  • Nefes Nefese Olması.

Bu durumların var olup olmadığı kontrol edilerek köpeğin susuz kalma durumu kontrol edilir. Susuz kalma seviyesi çok fazla olan köpekler ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler. Bundan dolayı veteriner hekime danışmak önemlidir.

Hastayken Su İçmeyen Bir Köpek İçin Ne Yapılmalıdır?

Hastayken su içmeyen köpekleri su içmeye teşvik etmek çok önemli bir durumdur. Köpekler su içmeden en fazla 2-3 gün hayatta kalabilmekte olan hayvanlardır; ancak bu hiç sağlıklı bir durum değildir. Köpeklerin susuz kalmamaları önemlidir. Köpekler hastayken mama yemedikleri gibi su da içmezler. Bunun sonucunda daha yorgun düşerler ve iyileşemezler. Köpekleri su içmeye teşvik etmek için yapılabilecek olan bazı şeyler şu şekilde:

  • Suya lezzet katabilirsiniz. Her köpeğin sevdiği tatlar değişiklik gösterir. Köpeğin sevdiği ve sağlıklı besinler suya katılabilir. Bu et suyu ya da tavuk suyu olur.
  • Köpeğin su kaplarının sayısı arttırılabilir. Evin her köşesine su kabı koymak köpeği su içmeye teşvik eden bir davranıştır.
  • Su kaplarını değiştirmek de bir yöntemdir. Köpekler merak ettikleri ögelere yaklaşırlar. Su kasesi değişen bir köpek ilgi çeken bir kase ise onu incelemeye gelir. Bu durum köpeği su içmesine teşvik edilmeli.
  • Su içmeyen köpeklerin su ihtiyacını karşılamak için bir diğer yöntem ise yaş mama vermektir. Yaş mama ile köpeğin ihtiyacı olan suyu köpeğe takviye etmek söz konusu.

Köpekler Hastayken Ne Yemez?

Köpeklerin hastayken uzak durduğu yiyeceklerden bahsetmek mümkündür. Köpekler hastayken kuru mamadan genellikle uzak dururlar. Hasta olan köpeklerin gıda takviyesine ihtiyaçları olduğundan dolayı bu normal karşılanabilecek olan bir durum. Köpekler hastayken büyük oranda sıvı kaybına da uğrarlar. Bu durumlarda yaş mama takviyesi, et suyu, tavuk suyu gibi ürünler köpeklere yedirilmelidir. Köpek beslenmeyi tamamen reddediyor ise veteriner hekim tarafından muayene edilerek uygun tedavi yöntemi ile tedavi edilmelidir. Hasta köpeklerin yiyecekleri, ilaçları düzenli olarak takip edilmelidir. Bu durumlar iyileşmesi için büyük önem taşır.

Köpekler Hasta Olduğunda İlk Yardım Nasıl Yapılır?

Hasta köpeklere ilk yardım yaparken öncelikle köpeğin hastalığının belirlenebilmesi gerekir. Köpek yaralanma sonucunda herhangi bir enfeksiyon kapmış ise yarası uygun malzemeler eşliğinde temizlenmelidir. Eğer köpek solunum ya da sindirim yolu sorunları ile karşı karşıyaysa veteriner hekime danışmadan ilaç verilmemesi gerekir. Bu durumda ilk yardım, veteriner hekime bırakılmalıdır.

Köpekler Zehirlendiği Zaman Ne Yapılmalıdır?

Zehirlenen köpekler genel olarak tüketmemeleri gereken besinleri ya da bozulmuş ürünleri tüketerek problemler yaşayan köpeklerdir. Köpeklerde zehirlenme sonucunda oldukça tehlikeli durumlar meydana gelir. Bundan dolayı köpeğin zehirlendiği anlaşıldığı andan itibaren birtakım uygulamalar yapılarak köpeğin kusması sağlanmalıdır. Bu durum köpeğin, zehirlendiği maddeyi vücudundan uzaklaştırması için oldukça önemli bir durumdur. Zehirlenmiş olan bir köpeği kusturmak için izlenmesi gereken yol şu şekilde:

  • İki çay kaşığı miktarında tuz alınarak köpeğin dilinin arka kısmına yerleştirilmelidir.
  • Köpek tuzu reddediyor ise üç çorba kaşığı kömür tozu da tercih edilir.
  • Daha sonra bir bardak miktarında su köpeğe içirilir ve kusma işlemi gerçekleştirilir.

Zehirlenen köpek kusturulduktan sonra veteriner hekime götürülerek muayene ettirilmesi gerekir.

Köpekler Hastayken Ne Tür İlaçlar Verilir?

Hasta köpeklere verilen ilaçlar hastalığın türüne göre değişiklik gösterir. Hasta köpeklerin yiyecekleri, ilaçları, konforları iyileşmeleri için çok önemli olan unsurlardır. Bundan dolayı her bir duruma ayrı ayrı dikkat edilmelidir. Bir köpek hasta olduğunda verilmesi gereken ilaçlar veteriner tarafından belirlenmelidir. Köpek sahipleri veterinere danışmadan ilaç vermemelidir. Köpeklere verilen ilaçların türleri şu şekildedir:

  • Sıvı İlaçlar
  • Kapsüllü İlaçlar
  • Merhemler

Ayrıca Bakınız: Köpekler Grip, Nezle Olur Mu?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap