Yaşlı Köpeklerde Beslenme Rejimi Nasıl Olmalı

Yaşlı köpeklerde beslenme rejimi doğru olması çok önemlidir. Yaşlıların aksine, yaşlı köpeklerde nadiren vitamin eksikliği olur. Özellikle de köpek maması verildiğinde. Bu genellikle bileşimi bakımından köpeğin ihtiyaçlarına göre uyarlanmaktadır. Bu nedenle, sağlıklı yaşlı köpekler için ek vitamin takviyeleri genellikle gerekli değildir. Ancak ev yapımı köpek mamasında çok az enerji veya besin içermesi riski vardır. Dört ayaklı arkadaşınız için yemeği kendiniz hazırlarsanız, yiyeceklerin yeterince yüksek kaliteli enerji ve besin kaynakları içerdiğinden emin olmalısınız. Bu yüzden yaşlı köpeklerde beslenme oldukça önemlidir.

Yaşlı Köpeklerde Beslenme Rejimi

Yaşlı bir köpeğin daha az enerjiye ihtiyacı olur. Ancak daha genç bir yetişkin köpekle aynı miktarda besine ihtiyacı olduğu için, daha düşük enerji ve yüksek besin içeriğine sahip yemler özellikle tavsiye edilir. Yaşlı köpekler için köpek maması, obeziteyi önlemek için çok fazla yağ içermemelidir. Çoğu köpek yaşlandıkça bunu kolaylaştırır. Köpeğinizin metabolizması genel olarak daha yavaş çalıştığı için, enerji gereksinimleri daha az aktif olan genç bir köpeğinkinden çok daha fazla düşer. Öyleyse, yaşlı köpeğinizin mama kâsesini önceden olduğu gibi doldurmaya devam edin.

Bir köpeğin yaşlılıkta hala birkaç kiloya sahip olması gerektiği fikrini sık sık duyarız, ancak bu, hiçbir köpek sevgilisinin hoşlanmayacağı sonuçları vardır: Bilim adamları, fazla kilonun köpeğinizin yaşam süresini kısalttığını ve köpeğinizin yaşam süresini önemli ölçüde bozduğunu kanıtlayabilmiştir. Yaşlı köpekler için uygun bir mama genellikle daha az yağ ve daha fazla lif içerir. İkincisi sadece sizi daha uzun süre tok tutmakla kalmaz, aynı zamanda bağırsaklar için de iyidir.

Yaşlı Köpeklerin Yeterli Su Aldığından Emin Olun

Yaşlı köpekler yeterince su içmezlerse, genç hayvanlardan daha çabuk dehidrasyon belirtileri geliştirirler. Bunun temel nedeni, yaşlı bir köpeğin sıklıkla suyu dışarı atan ilaçları (diüretik olarak da adlandırılır) alması gerektiği ile ilgilidir. Su dengesini de etkileyen kronik böbrek hastalığı, yaşlı köpeklerde de daha yaygındır. Bu nedenle, dört ayaklı arkadaşınızın her zaman tatlı su içebildiğinden emin olun ve gün boyunca ne kadar içtiğini kontrol edin.

Yaşlı köpeklerin, kabızlık gibi genç yetişkin köpeklerden daha fazla sindirim problemi yaşama olasılığı daha yüksektir. Burada da yeterince su içmek önemlidir. Dört ayaklı arkadaşınızın ayrıca sebzelerden veya tahıllardan düzenli bir sindirim için yeterli life ihtiyacı vardır. Yaşlı köpeklerde beslenme konusunda bu ayrıntılar çok önemlidir.

Doğru yaşlı köpek beslenmesi, yaşlı köpeklerin yaşam kalitesini yükseltir ve onları sağlıklı tutar. Halihazırda yaşa bağlı hastalıklardan mustarip yaşlı bir köpek bile optimum köpek beslenmesinden faydalanır. Tüm önemli besinleri ve yeterli enerjiyi en iyi şekilde sağlayan uyarlanmış köpek maması, onları daha dayanıklı hale getirir. Özellikle yaşlı köpeklerde, köpek maması da diş bakımının bir parçasıdır: Katı yiyecekler, tartarın dişlerde bu kadar çabuk birikmemesini sağlar – böylece köpeğiniz, köpek mamasını yaşlılıkta bile zevkle yiyebilir.

Köpeğinizin Bağışıklık Sistemini Destekleyin

Köpeğiniz yaşlandıkça, köpeğinizin bağışıklık sistemi daha az güçlenir ve desteğe ihtiyaç duyar. Bu çok doğal süreç, yaşlı köpekleri enfeksiyon ve kansere daha yatkın hale getirir. Diğer şeylerin yanı sıra, strese karşı daha düşük bir toleransa ve mitokondrinin (hücre enerji santralleri) sınırlı bir fonksiyonuna dayanır.

İpucu: Birçok yaşlı köpek sahibi, dört ayaklı arkadaşlarına ağrı kesiciler vermekten çekinir. Ancak bunlar ağrıyı kontrol altına almak için genellikle gereklidir. Köpeğiniz hala ağrı içinde olduğu sürece, veterineriniz tavsiye ederse, rahatlamak için ilacı bırakmayın. Tutarlı, eklem dostu bir diyet, ağrı kesicilerin etkilerini destekleyebilir ve böylece uzun vadede daha az sıklıkta, daha düşük dozlarda veya belki de hiç verilmemesi gerektiği gerçeğine katkıda bulunabilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap