Uzun Tüylü Köpek Cinsi Bakımı Nasıl Olmalı

Uzun tüylü köpek cinsi bakımı biraz zor olur. Pati dostlarımızın sağlıklı hayatı ve gelişimi için bizlere bazı görevler düşmektedir. Onların bakımını ve kontrollerini yapmak köpeğiniz için oluşabilecek hastalık ya da oluşabilecek negatif durumların önüne geçecektir. Köpeklerinizin tüylerine yapacağınız bakım onlarda oluşabilecek mikrop ve diğer deri hastalıklarını engeller. Köpeğinizin kendini daha iyi hissetmesini sağlar.

Köpeğinizin cinsine ve türüne göre farklı bakım ve sıklıkları olmaktadır. Bazı köpeklerin oldukça uzun tüyleri varken bazı cins köpeklerinde oldukça karmaşık kıvırcık tüyleri vardır. Bu yazımız da uzun tüylü köpek dostlarımız için yapabileceğimiz neler varmış onları öğreneceğiniz.

Uzun Tüylü Köpek Cinsi: Tüylerin Fırçalanması

Tüylerin fırçalanması derisindeki doğal yağın tüylerine dağılarak sağlıklı ve parlak olmasını sağlayacaktır. Tüylerini fırçalamanız derisinin havalanmasını da sağlayacaktır. Köpeğinize yapacağınız tarama işlemi onun için bir terapi olacaktır ayrıca bu anı yavaş ve okşayarak geçirmeniz de ekstra bir rahatlama sağlayacaktır. Ayrıca tüylerindeki temizlenme sayesinde banyo sıklığı azalacaktır.

Kısa tüylü köpeklerinizin daha az fırçalama işlemi uygulayabilirsiniz. Orta ve uzun tüylü köpekleriniz için de bu işlemi daha sık uygulayabilirsiniz.

Uzun Tüylü Köpek Cinsi: Köpeğin Tüylerinin Tarama işlemi

Tarama işlemini yavaş ve yıpratmadan yapmalısınız. Alacağınız köpek fırçasını öne başından kuyruk kısmına kadar yavaş ve sıra sıra tarayınız. Daha sonra tersi yönde sırt kısmını tarayın. Daha sonra gövde ve diğer kısımları güzelce tarayınız.

Tarama işleminden sonra hafif nemli bir bez ile tüylerini silebilirsiniz. Böylece açılan tüylerin arasındaki mikrop ve kirlerden temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Köpek tıraşı

Uzun ve kıvırcık tüylü köpeklerin vücutlarının ve derilerinin zaman zaman havalanmaya ve ferahlama ihtiyaçları vardır. Sadece fırçalama ve banyo işlemi bu rahatlamayı ve ferahlamasını etki etmez. Köpeklerinizi tıraş ederek bu rahatlamayı sağlayabilirsiniz. Ancak tıraş edilmesi noktasında bazı önemli noktalar vardır.

Bazı köpeklerde tıraş işlemi farklı duygusal değişimlere sebep olabilir. Köpeğiniz bu durumdan hoşlanmayıp kendini kötü hissedebilir. Bunu gözlemlemelisiniz. Sık sık tıraş işlemi de uzun tüylü köpekler için sağlık açısından çok tercih edilen bir durum değildir.

Uzun Tüylü Köpek Cinsi: Tıraş Edilebilecek Durumlar

Köpeğinizin göz çevresinde uzayan tüyler görmesine engel olur. Bu durumlarda müdahale edip uçlarından kesilmesi gerekir.

Popo çevresindeki uzun kıllar dışkılama esnasında tüylerinde kalmasını sağlayarak. Mikrop ve bakteri üretimi ve hızlıca köpeğinizin vücuduna yayılmasına neden olacaktır. Düzenli olarak bu bölgenin tıraşı ve kesimi yeterli miktarda yapılmalıdır.

Ayrıca çok tüylü bir köpeğiniz varsa yaz aylarında sıcaklardan perişan halde olmaması için sıcak havalar da oldukça kısa bir tıraşı tercih edebilirsiniz.

Uzun Tüylü Köpeklerde Ekstra Tüy Bakımı

  • Uzun tüylü köpeklerin tüylerinin sağlıklı ve dinç olması beslenmesi ile oldukça bağlantılıdır. Besin değeri yüksek şeyler tüketmesi tüylerini canlı gösterecektir.
  • Ayrıca taranmış ve hava almış tüylerin güneş görmesi de bir o kadar önemli.
  • Ekstra olarak yumuşak ve parlak tüyler istiyorsanız. Bu durum için kullanabileceğiniz yağ ve bakım serumları kullanmak isteyebilirsiniz.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap