Havlamayan Küçük Köpek Cinsleri

Havlamayan küçük köpek cinsleri her köpek sahiplenmek isteyen ve evde köpek bakacak kişiler için istenilen bir şeydir. Ancak havlamayan köpek olmadığı gibi daha az havlayan sessiz köpek cinsleri mevcuttur. Çok havlamayan köpek cinslerinden evde beslenmeye uygun olanlarına daha yakından bakıcağız. Bazı köpeklerin havlaması, gürültü yapması apartman sakinleri tarafından hoş karşılanmaz. Çok can sıkıcı bir hal almaya başlar. İşte bu yüzden köpek sahiplenmek isteyenler de fazla havlamayan küçük köpek cinslerini tercih etmeye başladılar.

Havlamayan Küçük Köpek Cinsleri

Havlamak, bir köpeğin etrafındakilerle iletişim kurma şeklidir. Fakat bazı ırklar diğerlerinden daha sessiz olmayı nadir durumlarda havlamayı seçerler. Köpekler çeşitli sebeplerden ötürü havlarlar. Örneğin can sıkıntısı, dikkat çekme, yabancı insanlar ya da hayvanlara karşı tehdit savurma, ayrılık kaygı gibi nedenlerdir. Havlamayan köpekler bile bunlardan birini yaşadıklarında seslerini çıkarırlar. Bu yüzden ilk bilmeniz gereken şey hiç havlamayan köpek olmadığıdır.

Sizlere havlamayan küçük köpek cinslerinden evde bakımı kolay en sessiz köpek ırklarından bazılarını sıraladık…

French Bulldog

Havlamayan küçük köpekler ırklarından biri de French Bulldog. Popüler bir köpek olan Fransız Bulldog aynı zamanda apartmanda bakımı kolay olan cinstir. Küçük cins köpek olması ağırlığı 10-22 kiloya kadar ulaşır. Kısa bacakları geniş gövdesiyle dikkat çekerler. Yaklaşık 11-14 yıl kadar yaşarlar. Gün içinde bir iki saat french bulldog’unuz ile vakit geçirmeniz sayesinde sesini çıkarmayacaklardır.

Basenji

Kökeni Afrika olan Basenji fazla havlamayan köpek cinsleri arasındadır. Mükemmel bir av köpeği olması ava çıktıklarında sessiz kalmaları gerektiğini bilmeleri ile havlama sorunu olmamaktadır. Ayrıca bu kadar sessiz olmalarının bir diğer sebebi de gırtlak yapılarından dolayı çok fazla ses çıkaramamasıdır. Havlamaya çalıştıklarında çok tiz bir ses çıkacaktır.

İrlandalı Setter

Bu köpekler büyük ölçüde endişe duyduklarında tehdit algıladıkları zaman havladıklarıoı görülür. Fakat genellikle sessiz ve arkadaş canlısdır. Bu onları kötü bekçi köpekleri yapar, Çünkü yabancılarla bile çabucak bağ kurarlar. Avantaj olarak sadece havlamama konusunda size ve ailenize yardımcı olur.

Japon Köpeği

Bu köpek Japon köpeklerinin en küçüğüdür. Sadece 4-8 kg’a kadar ulaşırlar. Çin köpeği olarak da bilinmektedirler. Bakımı çok kolay haftada standart tüy tarama işlemi yapılması yeterli olacaktır. Evde rahatlıkla bakılabileceği gibi havlamayan köpek cinsleri sınıfında da yerini alır. Hem sessiz ve evde beslenen küçük köpektir.

İtalyan Tazısı

Çok havlamayan küçük köpek cinslerinden biri de İtalyan tazısıdır. Ağırlığına göre 4-8 kg’a kadar olurlar. Narin ve kırılgan kemiklere sahiptir. Çok fazla bakım gerektirmez, sadece ayda bir banyo yapılır. Neredeyse hiç havlamıyorlar. Fakat bölgelerinden garip bir şey geçtiğinde harika bir bekçi köpeğine dönüşür.

Boston Terrier

En küçük bekçi köpeği sayılan Boston Terrier, havlamayan köpekler arasına girer. Yemeğini yer, sessiz bir akşam saatinde köşesine çekilerek şekerlemesini yapar. Bazen hiçbir şey yokken havlarlar. Ancak bu çok kısa sürer. Sadece kendisini size hatırlatmak için yaptığı bir eylemdir.

Shiba İnu

10-22 kiloya sahip olmalarına rağmen küçük köpek ırklarındandır. Tilki suratlı olmaları evin etrafında kızıl bir tilki gibi koştururlar. Sağlıklı ve en temiz köpek ırkı olması size ekstra yarar sağlayacaktır. Kızgın ve mutlu olduklarında çok az havlamaları duyulabilir. Bu da son derece normaldir. Sürekli havlayarak sizin başınızı ve çevredekileri rahatsız edecek türden bir havlama sayılmaz.

Cavalier King Charles Spaniel

İngiliz aristokratlarının gözdesi olan bu cins, nazik ve atletiktir. Asil ve son derece sessiz oldukları için mükemmel bir evcil hayvan yapar. Küçük ve terbiyeli bir köpek olması nadiren gerekli olmadıkça havlamadıklarına şahit olacaksınız.

Papillon

Ne sıklıkla havladıkları köpeğin psikolojisine göre değişir. Genellikle havlamayan köpekler arasındadır. Ancak sıra dışı bir şey duyduklarında, hissettiklerinde ses çıkarırlar. Bu yüzde de çevresinde yeni bir ses duyması aynı zamanda yeni bir eve taşınırlarsa biraz havlayabilirler. Kısa süre içinde yeni ortama, sese alıştıklarında ve iyi eğitim aldıklarında sessiz bir köpek olma yönündedir.

Havanese

Havalı bir tavrı olan bu küçük köpek ırkının dış dünyayı izlemeye bayılırlar. Gün boyunca evde olduklarında masa üstlerinde, koltuk tepelerinden etrafında olup bitenlere keyifle izler. Apartman köpeği için çok uygundurlar. Fakat pencereden baktıklarında yabancılara karşı havlamaları yüksektir. Bunun dışında ev içinde havlama eğilimi göstermezler.

Ayrıca Bakınız: Uysal Köpek Irkları ve Özellikleri

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap