Golden Retriever Ne Yer? Golden Retriever Beslenmesi

Golden Retriever ne yer? diğer tüm köpek ırklarında ve evcil hayvanlarında olduğu gibi büyük sorumluluk gerektirmektedir. Bir Golden Retriever sahiplenme ile tatmin edici bir dostunuz ve ev arkadaşınız olacaktır. Unutmamanız gereken ise her köpeğin güvenli bir ev ortamı, uygun beslenme, düzenli bakım, veteriner kontrolleri, ilgi ve sevgiye ihtiyacı olduğudur. Köpeğinizin size karşı vefalı ve neşeli bir dost olmasını istiyorsanız, ona doğru bir eğitim vermeniz ve sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlamanız gerekmektedir.

Her köpeğin ihtiyaç duyduğu besin maddeleri farklı olabilir. Aynı zamanda Golden köpeğinizin her gün alması gereken gıda değerlerini karşılamanız gerekir. Özellikle Golden Retriever yavru sahiplenme kararı aldıysanız köpeğinizin gelişim ve büyüme döneminde ekstra kalori ve besine ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.

Yavru Golden Köpekler İçin Beslenme Planı

Yavru bir Golden Retriever sahiplenme köpeğinin ilk 7 haftası anne sütü beslenmesi önemlidir. Köpeğiniz 52 gün ya da 7 haftanın ardından normal gıdaya geçebilir. Normal gıda tüketebilecek olsa da ilk başlarda kuru mama yavru köpeğiniz için biraz sert gelebilir. Kuru mamayı et suyu ya da normal su ile ıslatarak köpeğinize verebilirsiniz. Fakat köpeğiniz alıştığında kuru mamayı ıslatmayı bırakmalısınız. Köpeğiniz 7 haftalık olduğunda 3 öğün şeklinde beslenebilir.

Her öğünde ½ fincan kadar kuru mama ile beslenmesi gereklidir. İlk 3 ay boyunca bu şekilde beslenmeye devam edebilir. 3 ay dolduktan sonra ise günde 2 öğün şeklinde beslenmeye geçiş yapabilir. Yavru köpeğinize mama verdikten sonra 20 ila 30 dakika beklemelisiniz. Köpeğiniz mamasını yese de yemese de önünden kaldırmalısınız. Ancak bu şekilde köpeğinizi öğün ve mama zamanı konusunda eğitebilirsiniz.

Golden Köpekler İçin Mama Seçimi

Piyasada bulunan ticari mamalar çoğunlukla dolgu maddesi yoğun besinlerdir. Genellikle besin değerleri oldukça düşüktür. Bazı köpekler dahi ticari mamaları yemek istemezler. Çünkü içerisinde bulunan katkı maddeleri köpeğinizin de hoşuna gitmez.

Alacağınız mama içerisinde BHA, etoksikin, propilon, glikol ve sodyum gibi koruyucu maddelerin bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde mamanın şekerli ya da yapay tatlandırıcılar içermemesi de önemlidir. Mama içerisinde tahıl bakımından esmer ya da beyaz pirinç gibi kaliteli dolgu maddeleri olabilir. İçerisinde kanat ve ayak gibi hayvan artıkları olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kuru mama içerisinde yağların sağlıklı yağlar olması gerekmektedir. Aktif ve enerjik bir ırk olan Golden Retriever, protein oranı yüksek besinler tüketmelidir. Sağlıklı bir mama içerisinde %30 oranında protein bulunmalıdır.

Golden Retriever Kaç Öğün Beslenmeli?

Golden Retriever köpek sahiplenme de köpekleri proteinin yanı sıra %16 ila 18 oranında omega 3 ve omega 6 gibi sağlıklı yağlar tüketmelidir. Bu sağlıklı yağlar Golden köpeğinin derisi ve tüyleri için önemli vitaminleri bulundurmaktadır. Beslenme planında %30 ila 35 oranında karbonhidrat olması gerekir. Bu oranın fazlası köpeğiniz için zararlı olabilmektedir. Mamanın içinde belli oranlarda vitamin ve mineraller yer almalıdır. Köpeğinizin kilosu, aktif olup olmaması, yaşı ve kilo sorunu gibi etmenler beslenme planına etki edebilir.

  • 1-3 kg ağırlığa sahip 3 aylık bir Golden köpeği günde 80-195 gram kuru mama tüketmelidir.
  • 5-10 kg ağırlığa sahip 3 aylık bir Golden köpeği günde 280-470 gram kuru mama tüketmelidir.
  • 2-5 kg ağırlığa sahip 3-6 aylık bir Golden köpeği günde 120-215 gram kuru mama tüketmelidir.
  • 12-15 kg ağırlığa sahip 3-6 aylık bir Golden köpeği günde 430-550 gram kuru mama tüketmelidir.
  • 4-10 kg ağırlığa sahip 6-12 aylık bir Golden köpeği günde 120-235 gram kuru mama tüketmelidir.
  • 25-30 kg ağırlığa sahip 6-12 aylık bir Golden köpeği günde 455-535 gram kuru mama tüketmelidir.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap