Yetişkin Köpekler Nasıl Beslenmelidir?

Yetişkin köpekler nasıl beslenmelidir? Birçok köpek sahibi, yetişkin köpeğin nasıl beslenmesi ne sıklıkla beslenmesi gerektiği sorusuyla ilgilenmektedir. Günde bir veya iki kez mi? Bu anlamda ne önerilir? Köpeğinizi beslerken neleri aklınızda bulundurmanız gerektiğini buradan okuyabilirsiniz.

İnsanlarda olduğu gibi, köpeğin vücudunun en az iki ila üç öğün yemek yemesi daha faydalıdır. Hepimiz bir yemekten sonra dolgunluk ve tembellik hissini biliriz. Köpekler de çok farklı değildirler. Yetişkin köpeklere genellikle günde sadece bir ana öğün verilir. Ayrıca enerji arzı da tek bir besleme ile maksimum seviyeye çıkar ve sonra tekrar düşer. Köpek kâsesinde birkaç küçük öğünün avantajları açıktır: Sadece sindirim sistemi eşit şekilde zorlanmakla kalmaz, aynı zamanda besin ve enerji tedariki de eşittir. Her şey birlikte hayvanın sağlığına ve canlılığına katkıda bulunur. Ayrıca, günde birkaç küçük öğün mide torsiyonu riskini önler. Özellikle Danua veya Alman Kurdu gibi büyük ırklarda, tek bir ana yemek, sonraki fiziksel eforla birleştirildiğinde, midenin kendi ekseni etrafında dönmesini teşvik eder.

Yetişkin Köpekler Nasıl Beslenmelidir?

Yetişkin köpekler için günde bir kez beslenmesi yeterlidir. Ancak bazı durumlarda günde iki kez beslenme önerilir.

Önemli: İki kez beslerken fazla beslemeyin! Günde iki kez beslerseniz, toplam miktarı doğru bir şekilde bölmelisiniz. Köpeğiniz için yiyecek miktarını belirleyin ve toplam miktarı iki öğün arasında bölün.

Köpekler ayrıca özel bir durumdaysa veya olağandışı bir fiziğe sahiplerse günde iki kez beslenmelidir. Ayrıca boylarına bağlı olarak büyük bir mide ve sindirim sistemine sahiptirler ve bu nedenle mide torsiyonu riski daha yüksektir.

Yemek sayısı yaşa bağlıdır;

  • Dördüncü aya kadar: günde 4 öğün
  • Altı aya kadar: günde 3 öğün
  • Altıncı aydan itibaren veya bir yıldan itibaren: günde 2 öğün

Köpeklerde Kahvaltı Önemlidir

Ayrıca, beslenmeler arasındaki çok uzun aralıkların açlık hissine ve dolayısıyla yetersiz konsantrasyona ve düşük performansa yol açması, günde iki öğün beslenmesi lehine konuşur. Örneğin, köpeklerde “kahvaltı etkisi” denen şey, günlük en az iki porsiyona bölmenin mükemmel bir anlam ifade ettiğini gösteriyor. Bir çalışma, bir testten önce kendilerini güçlendiren köpeklerin, kahvaltı yapmadan açlık çeken köpeklerden daha iyi performans gösterdiğini gösterdi. Köpek sahibi günde iki öğün beslerse, gün boyunca dengeli bir enerji beslemesi garanti edilir. Aç bir köpekte konsantre olma yeteneği çok daha hızlı azalır.

Yetişkin Köpekler Hangi Saat Aralığında Yemek Yemeli

Yetişkin köpeğinizin beslenmesi için kesin zaman, belirtilen düzenlilik ve beslenme sıklığından daha az önemlidir. Birçok köpek sahibi köpeklerini sabah ve akşam besler. Çoğunlukla evde olduğunuz zamanları düşünmek ve öğünler arasındaki aralıkların çok uzun olmaması için süreleri seçmek en iyisidir. Beslenme zamanı aynı zamanda Tuvalet ihtiyacını etkiler. Bu nedenle, köpeğinizin beslendikten birkaç saat sonra Tuvalet ihtiyacını gidermesi gerektiğini unutmayın.

Yetişkin Köpeklerin Yeme Davranışı

Çoğu köpek sahibi şu duruma aşinadır: köpek yemeğini yutar ve kase çok kısa bir süre içinde boşalır. Ya da tam tersi: Seçicidir ve yemeğini küçümser. Fiziksel şikâyetler dışında köpeklerin yeme davranışını içgüdü, yetiştirme ve deneyim şekillendirir.

Yazının en önemli özeti:

✔Yemek sayısı köpeğinizin yaşına bağlıdır: yetişkin bir köpek 2 ila 3 öğün yemelidir

✔Köpeğinizin sindirim sisteminin öğünlere uyum sağlaması için sabit beslenme süreleri belirleyin

✔Köpek maması yüksek kaliteli hammaddelerden oluşmalıdır ve köpeğinizin ihtiyaçlarına göre kullanılmalıdır.

✔Yem değişiklikleri aniden değil, kademeli olarak yapılmalıdır.

✔Uyarı: Bazı yiyecekler köpekler için uygun değildir. Köpeğinize bu yiyecekleri beslememelisiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap