Yavru Köpek Ne Yer?

Yavru Köpek Ne Yer? Yavru köpeklerin beslenmesi genellikle anneleri tarafından sağlanmaktadır. Köpeklerin beslenmesi için anne sütü almaları gelişim ve sağlıkları için oldukça önemlidir. Fakat annesiz bir köpek sahiplendiyseniz anne sütünün besin değerlerine en yakın beslenme planını veteriner hekiminiz ile belirleyebilirsiniz. Her köpek ırkı cinsine, sağlık durumuna ve yaşına göre farklı beslenme şekillerine ihtiyaç duyarlar.

Yavru Köpek Ne Yer?

Yavru köpekler ne kadar mama yiyecekleribüyüyüp gelişmeleri bakımından özenle takip edilmesi gereken bir konudur. Gelişimlerinin desteklenmesi için besleyiciliği yoğun ve yüksek kalorili mamalar tercih edilmelidir. Yavru köpeğinizi yüksek kaliteli ve besleyici mamalar ile beslemeniz gerektiğini göz önünde bulundurmalısınız. Mamaların içerisinde görme gelişimini destekleyen DHA, enerjiyi destekleyen sağlıklı yağlar, bağışıklık sisteminin gelişimi için antioksidanlar ve büyüyen kasları destekleyen yüksek kaliteli proteinler bulunmalıdır.

Yavru Köpeklerin Beslenme Tablosu

  • İlk 6 Hafta Yavru Köpekler

Köpeğiniz ilk 6 haftasında ihtiyaç duyduğu besin değerlerini anne sütünden alır. Köpeğiniz bu süreçte sindirim sisteminin ve diğer organlarının gelişimini tamamlamaktadır. Annesi olmayan bir köpek sahiplendiyseniz onu süt ile besleme konusunda veteriner hekiminiz ile görüşmelisiniz. Yavru köpeğinize süt verirken biberon kullanmalı ve sütün ısısına dikkat etmelisiniz. Yavru köpeğinize 45 derecelik açıyla ılık süt vermeye özen göstermelisiniz. 6 haftanın sonunda köpeğinizi artık sütten kesmeye başlayabilirsiniz.

  • 6-12 Haftalık Yavru Köpekler

Büyümeye başlayan yavru köpeğiniz bu aşamada beslenme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla özel formüle edilmiş mamalar kullanmalıdır. Köpeğiniz için uygun ve kaliteli mama tercihleri yapmalısınız. Ayrıca bu süreçte köpeğinize 4 öğün mama vermeniz yeterlidir. Köpeğiniz büyük ırksa 9 ila 10 hafta, küçük ırk ise 12 ila 13 hafta kadar kuru gıda ile beslenmelidir.

  • 3-6 Aylık Yavru Köpekler

Köpeğinizin beslenmesini 4 öğünden 3 öğüne düşürmelisiniz. Bu süreçte köpeğinizin düzenli olarak yavru köpek mamaları tüketmesi ve süt ile beslenmemesi gerekir. Ayrıca köpeğinize lezzetli ödül mamaları da ikram edebilirsiniz. 6 ayın sonuna gelen köpeğiniz yavaş yavaş mama değişikliğine adım atmalıdır.

  • 6-12 Aylık Yavru Köpekler

Köpeğinizin öğünlerini 2’ye düşürebilirsiniz. Artık köpeğiniz sadece bir öğün sabah ve bir öğün akşam olmak üzere iki öğün yemek yemelidir. Köpeğinize artık yetişkin köpek mamaları alabilirsiniz. Bu süreçte kaliteli mamalar kullanmanız köpeğinizin gelişimini destekleyici rol oynamaktadır.

  • 1 Yaşından Sonra Köpekler

Köpeğinizin kilosuna ve vücut sağlığına bağlı olarak beslenmesini 1 öğüne düşürebilirsiniz. Bunun için veteriner hekiminiz ile görüşmeniz gerekir. Fakat birçok köpek sahibi 2 öğün mama vermeye devam etmektedir.

Ayrıca Bakınız: Yeni Doğan Köpek Bakımı: 1 Aylık Köpek Yavrusu Bakımı

Yavru Köpeklere Ne Kadar Mama Verilmeli?

Yavru köpekler yaşamlarının ilk haftasında iki saatte bir anneleri tarafından emzirilirler. Büyüdükçe ve geliştikçe beslenmeler arasındaki aralıklar artmaktadır. Köpekler yaklaşık 4 haftalık olduğunda, emme dönemlerinden ayrılırlar. Katı yiyecekler yemeye başlayabilirler. Her köpeğin beslenme planı cinsine, yaşına ve sağlığına göre farklılık göstermektedir. Yavru köpeklerin yetişkin dönemine kadar ihtiyaç duyduğu öğün sayısı; ilk 6 aylık köpeklerde günde 3 defa beslenmelidir. Fakat köpeğiniz anne sütü ile besleniyorsa ilk 4 haftada beslenmesine hiçbir müdahalede bulunmamalısınız.

  • 6 ila 12 haftalık köpekler gün içerisinde 4 öğün köpek maması tüketmelidir.
  • 3 ila 6 aylık köpekler gün içerisinde 3 öğün köpek maması tüketmelidir.
  • 6 ila 12 aylık köpekler gün içerisinde 2 öğün köpek maması tüketmelidir.
  • 1 yaş üstü köpekler ise günde 1 öğün köpek maması tüketmeli. Fakat köpeğin boyutu, ırkı ve yapısına göre günlük öğünlerinde 2 defa azaltılmış öğün verilebilir.

Büyük ırk köpeklerde kalça displazisi gibi sorunların önlenmesi için yavaş ve sürekli büyümeye ihtiyaçları bulunur. Bu nedenle onlar için özel formüle edilen mamaların kullanılması önerilir. Seçtiğiniz diyette yağ, protein ve kalori seviyelerinin iyi ayarlanmış olması gerekir. Pug gibi küçük ve tıknaz ırklar, daha düşük kalorili diyet planlarına ihtiyaç duyarlar. Çünkü aynı şekilde kalça displazisine  yatkınlık gösterirler.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap