Bahçede Köpek Besleme: Önemli İpuçları

Bahçede köpek besleme, nasıl besleneceği, köpeğin sağlığı ve refahı için de önemlidir. Aklınızda bulundurmanız gereken bazı tavsiyeler vardır. Özellikle bahçede köpek besleme nasıl yapacağınızı bilmeniz önemlidir. Eksiklik belirtilerini önlemek için köpeğinizin çeşitli bir diyetle beslendiğinden emin olun. Bunlar çeşitli semptomlar şeklinde ortaya çıkar. Donuk ve kırılgan bir kaplama ve kepek, protein eksikliğinin olduğunun göstergesidir. Artan saç veya saç dökülmesi, yağ eksikliğinden kaynaklanabilir. Uzun ve sağlıklı bir köpek yaşamı için çeşitli beslenme bir ön koşuldur.

Bahçede Köpek Besleme Koşulları

  • Köpeklerin özel beslenmeye ihtiyacı vardır. Alpha kalitesinde yem ile hayvanınız ihtiyaç duyduğu tüm besinleri her gün alır. Artık yemek köpekler için ideal değildir. Yemekler genellikle çok baharatlıdır. Ek olarak, genellikle çok az miktarda önemli besin ve kalsiyum gibi mineral içerirler. Çikolata, soğan, avokado ve sarımsak gibi bazı yiyecekler zehirlidir ve ölümcül sonuca neden olabilme ihtimali vardır.
  • Köpekler yemek yerken rahatsız edilmemelidir. Yiyecek ve suyu sessiz bir köşeye koymak en iyisidir. Beslendikten sonra, mide bükülmesini önlemek için köpeğe sindirim molası verilmelidir.
  • Köpek mamasının vücut veya oda sıcaklığında olması gerekir. Bu daha sağlıklıdı. Sindirim etkisine sahiptir ve tadı kendine gelir. Islak yiyecekler asla doğrudan buzdolabından beslenmemelidir. En iyisi bir saat önceden buzdolabından çıkarmaktır.
  • Köpekler alışkanlık yaratan yaratıklardır. Köpeğinizi her zaman günün belirli saatlerinde besleyin.
  • Besleme alanını daima temiz tutun ve yem kasesini ve su kasesini her gün temizleyin. Su haznesi her zaman yeterli taze suyla doldurulmalıdır – özellikle kuru yemlemede ve yüksek sıcaklıklarda sıvı gereksinimi artar.
  • Yiyecek miktarı köpeğin aktivitesine göre ayarlanmalıdır.

Köpek Beslenmesinin Temelleri

Doğru köpek beslenmesi kurallarını anlamak ve bunları tutarlı bir şekilde uygulamak için, en sevdiğiniz ebeveynin ebeveynliğini aklınızda tutmalısınız. Kurtların doğrudan soyundan biri olarak, genetik olarak atalarından yalnızca% 0,2 farklıdır. Kurt genellikle tamamen işlenmemiş etle besleniyor. Kaçınılmaz olarak sadece sebze yemeklerini yer, bu nedenle dişler de yırtıp yarmak için tasarlanmıştır, örneğin tahıl öğütmek için uygun değildir. Aynı durum evcil ev köpeği için de geçerli olur.

Kural 1: Yetişkin köpekleri günde bir kez besleyin

Yaklaşık altı aylıktan itibaren köpek beslenmesi için gereksinimler değişir. Köpeğiniz tamamen büyüdü ve günde bir kez beslenmek tamamen yeterli gelecektir. Bunun için et bazlı kuru mamayı kullanın. Onunla her zaman içecek bir şeyler olmalı. İkram gibi ek, küçük bir aperatife izin verilir. Öğün aralarında düzenli ara öğünler sunmak istiyorsanız etli, tahılsız, soya içermeyen ve glütensiz alternatifleri kullanmalısınız.

Kural 2: Köpek beslenmesini yaşa göre ayarlayın

İki aydan küçük olan yavrulara günde altı porsiyon veriliyor. Bundan sonra öğünler yavaş yavaş dörde düşürülecektir. Genç hayvan kâsesini boşaltmayı başaramazsa, kalıntıları çıkarmalısınız. Düzenli beslenme zamanlarına dikkat edin! Üç ila dört ay arasında, rasyonları günde iki defaya daha da düşürebilirsiniz. Küçük sevgilinizin ne kadar yediğine dikkat edin ve kasedeki yiyecek miktarını buna göre ayarlayın.

Kural 3: Köpeği düzenli olarak besleyin

Düzenli beslenme hem sahipler hem de köpekler için daha iyidir. Organizma buna uyum sağlayabilmektedir. Köpeğiniz için böylece sindirimi daha rahat olacaktır. Günlük yaşamdaki rutin ayrıca köpeklerin dengeli bir doğasını sağlayıp ve korkunç aşırı beslenmeden kaçınılmalıdır.

Kural 4: Köpekler için öğlen en iyi zamandır

İdeal olarak, öğle yemeğinde yemeğinizi yerken de besleneceksiniz. Büyük bir avantaj: Köpeğinizin dikkati dağılmıştır ve masada yalvarmaz. Ona sadece normalde verdiği şeyi verin. Hala kalan bir şey varsa, köpeğiniz kaseden uzaklaştığı anda kalıntılar çıkarılır.

Kural 5: Köpeğe lezzet çeşitliliği sağlayın

Köpekleri beslerken, ıslak ve kuru mama veya üretici arasında geçiş yapmamalısınız. İçeriğin farklı bileşimi, dört ayaklı arkadaşınızla sindirim sorunlarına yol açabilme olasılığı vardır. Lezzet çeşidi aynı üretici içerisinde değiştirilebilmektedir. Tereddüt etmeden farklı tatları karıştırmak da mümkündür.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap