Köpeklerin Eşyalara Zarar Vermesini Nasıl Önleyebilirim?

Köpeklerin eşyalara zarar vermesi sizi hem maddi hem de psikolojik olarak yoracaktır. Eğer köpeğiniz büyüdüyse ancak buna rağmen evdeki her şeye zarar vermeye devam ediyorsa bu durumda neler yapmanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız. Gelin, birlikte köpeklerin eşyalara zarar vermesini konusunu ele alalım.

Köpekler Neden Eşyalara Zarar Verir?

Köpek besleyen pek çok kişinin merak ettiği konulardan birisi köpeklerin neden eşyalara zarar verdiğidir. Bunun sebebi genel olarak köpeğinizin yeterince hareket etmemesi ve yalnız kaldıklarında sıkılmalarıdır. Özellikle köpeğiniz siz yokken eşyalara zarar verir; bunun nedeni de sizin yokluğunuzda köpeğinizin üzülmesi, stres ve endişeye kapılmasıdır.

Köpeklerin Eşyalara Zarar Vermesini Önleme

Köpeğinizin eşyalarınıza zarar vermesini engellemek istiyorsanız sizinle paylaşacağımız köpeklerin eşyalara zarar vermesini engelleme tüyolarını uygulayabilirsiniz:

1. Köpeğinizle Vakit Geçirin

Evden çıkacaksınız ve evden gidince köpeğinizin eşyalarınıza zarar vermesini istemiyorsunuz. Bu durumda yapacağınız ilk şey evden ayrılmadan köpeğinizi yürüyüşe çıkarmak, onunla oynamak ve vakit geçirmek olmalıdır. Köpekler çok ciddi sorumluluk isteyen varlıklardır. Dolayısıyla onunla yeterince vakit geçirip enerjisini atmasını sağlarsanız eşyalarınıza zarar vermesini önleyebilirsiniz.

2. Köpeğiniz İçin Yeni Bir Oyun Arkadaşına Ne Dersiniz?

Köpeklerde anksiyete, yalnızlık korkusu ve sıkıntı eşyalara zarar verme dürtüsünü uyandırmaktadır. Bu nedenle köpeğinizin bu huyunu bırakmasını istiyorsanız ona yeni bir oyun arkadaşı alabilirsiniz. Tabiki köpeklerin birbiriyle anlaşıp anlaşamayacağı konusu kesin değildir. Ancak eğer anlaşırlarsa birlikte çok iyi vakit geçireceklerdir ve böylelikle köpek eve zarar verme huyunu da bırakacaktır. Hem köpeğiniz yalnızlıktan strese girmeyecek hem de siz yokken keyifli ve mutlu bir şekilde vakit geçirme şansını elde edecektir.

3. Köpeğinize Kesin Kurallar Koyun

Köpeğinizin eğitimi hem onun davranış kalıplarının oturması hem de sizin huzurunuz bakımından çok önemlidir. Köpeğinize elbette saygı, sabır ve sevgi gösterin. Ancak onun aşmaması gereken kurallar da koyun. Örneğin eğer köpek eşyalara zarar verme eğilimi gösteriyorsa ona ısırması için sadece oyuncaklarını verin; ev eşyalarını ısırmaya teşvik etmeyin. Dokunmaması gereken eşyaları kesin olarak belirleyin ve taviz vermeyin.

4.Oyunu Kurallarına Göre Oynayın

Köpeğinize söylediğiniz evet ve hayır komutlarını asla değiştirmeyin. Köpeğiniz eşyalarınıza zarar verirken önce çok kızıp sonra tepki vermezseniz, onu uyarmazsanız bu durumda köpeğinizin kafası karışacak ve büyük ihtimalle eşyalarınıza zarar vermeye devam edecektir.

5. Köpeğinize Kendisinin İstediği Oyuncak Seçtirin

Eğer köpeğin eşyalara zarar vermemesi için başka bir tavsiye istiyorsanız size oyuncak seçtirmeyi önerebilirsiniz. Köpeğinizin eğlenerek oynayacağı, ilgisini çeken oyuncakları seçmesini sağlayın. Böylelikle köpeğiniz sıkıntıdan eşyalarınıza zarar vermeyi bırakacaktır.

6. Köpeğinizin Ulaşabileceği Değerli Eşyalarınızı Bir Rafa Kaldırın

Köpeğiniz eşyalara zarar verme huyunu birden bırakamayabilir ve bir süre daha bu davranış kalıbı oturana kadar eşyalarınıza zarar verebilir. Bu durumda sevdiğiniz eşyaların zarar görmemesi için bu eşyaları köpeğinizin ulaşamayacağı bir yere kaldırın. Böylelikle hem köpeğiniz bu eşyalara zarar vermez hem de siz bir anlık öfkeyle köpeğinize çok kızıp onunla aranızdaki güven bağını zedeleme riskinden kurtulursunuz.

7.  Köpeğinize Doğal Çiğneme Çubukları Alın

Çiğnemek köpeklerin doğasında olan içgüdüsel bir harekettir. Eğer köpek eşyalara zarar vermemesi için çözüm arıyorsanız ona doğal, tüketebileceği çiğneme ürünleri alabilirsiniz. Örneğin gırtlak, kurutulmuş dana kulağı gibi ürünler ile hem köpeğinizin ağız ve diş yapısını güçlendirirsiniz hem de onun bu ihtiyacını gidermesi için eşyalarınıza zarar vermesinin önüne geçersiniz.

Bu ürünleri evden çıkmak üzereyken vermeniz köpeğinizin oyalanmasını ve ayrılık anksiyetesi nedeniyle etrafa zarar vermesini önlemekte size yardımcı olacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap