Yavru Köpekler Mama Harici Ne Yer?

Yavru köpekler mama haricinde yedikleri ek gıda sürecine başladıklarında gerçekleşir. Yavru köpekler sütten kesilmesine yakın kurumayı ıslatarak ek besin takviyesi yapılır. Yavru köpekler ıslak kuru mamaya alıştıktan sonra yavaş yavaş mama harici diğer ek gıdalara da geçilir. Yavru köpeklerin mama harici yedikleri şunlardır:

  • Yavru köpekler havuç yemeyi çok severler. Havuç hem haşlanmış hali hem de çiğ hali oldukça köpekler için faydalıdır. Yavru köpekler eğer havucu yemeyecek kadar dişleri küçükse havucu parçalara ayırarak vermeniz daha yararlıdır. Haşlanmış bir şekilde veriyorsanız köpeğiniz havucu rahatlıkla yer.
  • Yavru köpeğiniz için pişmiş yumurta vermeniz mineral bakımından oldukça önemlidir. Yavru köpeğinizin resimleri arasına haşlanmış yumurta vermeniz gelişim için önemlidir. Yavru köpeğinize ya da yetişkin köpeğinize hiçbir zaman çiğ yumurta vermemeniz gerekir. Yavru köpeğiniz çiğ yumurta vermeniz halinde zaten bu durumdan hoşlanmazlar ve yemeyi reddederler. Çiğ yumurta yendiği zaman köpeklerin vücudunda çeşitli bakteriler oluşur.
  • Yavru köpeğinize pişmiş somon balığı vermeniz vitamin bakımından ve omega3 bakımından oldukça yararlıdır. Somonun içerisinde bulunan yağ oranı ve protein oranı köpeğiniz için kaliteli bir besindir. Somon balığını kesinlikle yavru köpeğinize ya da yetişkin köpeğinize çiğ vermemeniz gerekir. Çiğ verilen somon balıkları köpeğinizle zehirleme etkisi yaratır. Bu durum ise köpekler için iyi değildir.
  • Köpeğinize peynir verilmesi miktarına bağlı bir durumdur. Yavru köpeğinizi peynir vermek istiyorsanız vereceğiniz besinler arasında bir çay kaşığı kadar ekleyerek tanımlamasını sağlamanız gerekir. Peynir yedikten sonra aksi bir durumla karşılaşılırsa veteriner hekime danışmanız önemlidir. Köpeğinize peyniri az ölçülerde vermeniz önemlidir. Peynir tüketimi köpeğinizin kemikleri için gelişim sağlar.
  • Yavru köpeğinizi yaban mersini de vermenizde sakınca yoktur. Köpekler yaban mersini çok severler. Lif bakımından zengin olan yaban mersini tüketimi köpeğiniz için sakıncalı değildir. Haftada bir ya da 2 kere öğünlerinde verilmesi lif kaynağı olur.
  • Yavru köpeklerimizi ödül amaçlı patlamış mısır verilmesi sorun değildir. Köpekler patlamış mısırı çok severler. Bir sorunu olmayan köpeklere ödül amaçlı patlamış mısır verilmesi önerilir.
  • Yavru köpeğinize kaju ve badem gibi kuru yemişler de gelişiminde katkı sağlar.
  • Köpeklerimiz de lif kaynağı olarak mamalarının içine yulaf ezmesi de koymanız kemik gelişimi ve sindirim sistemi için oldukça faydalıdır.
  • Yavru köpeğinizi ananas vermeniz köpeğinizin hoşuna gider. Yavru köpekler ve yetişkin köpekler ananas yemeye bayılırlar.
  • Tatlı patates köpeğinize vereceğiniz diğer sağlıklı besinlerdendir. Patatesi  vermemeniz gerekir. Haşlanmış patatesi köpeğinizin besinlerini eklemeniz yeterli olur.
  • Fıstık ezmesi köpeğinizin tüketiciyi diğer sağlıklı besinler arasındadır. Fıstık ezmesi köpeğinizin mamasına eklediğinizde bir tatlı kaşığı üzerine ilave ederek köpeğinizin yemesi sağlanır.
  • Ek gıda olarak köpeğinize vereceğiniz diğer bir besin ise ekmektir. Yavru köpeğinizi ekmekleri ıslatarak vermeniz onlar için faydalıdır. Ekmeğin tam buğday ve beyaz ekmek olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Ekmeğin içerisinde üzüm gibi gıdalar bulunmaması gerekir.
  • Yavru köpekler böğürtlen yemesinde sorun değildir. Yavru köpeğinize böğürtleni taktırarak ek gıda haline getirip besinlerin de kullanımı sağlanır.

Yavru Köpekler Ne Yememelidir?

Yavru köpeklerin yememesi gerekenler dikkate alınması önemli bir durumdur. Yavru köpeklerin beslenmesine yetişkin köpeklerin beslenmesine daha dikkat edilmesi gerekir. Yanlış bir besin tercihi yavru köpeklerimizin hayatlarına zarar verir. Yavru köpeklerin yemesi gereken besinler şunlardır:

  • Yavru köpekler çikolata gibi ürünler tüketmemelidir.
  • Köpeklerimiz de balık verirken kılıçlarının alınmış olmasına dikkat edilir. Dikkat edilmemesi durumunda yavru köpeğinizin damağında yararlar ve hasarlar oluşur
  • Yavru köpeğinizi çiğ yumurta vermemeniz gerekir.
  • İşlenmiş gıdalar yani sosis sucuk salam gibi ürünler vermemeniz gerekir. Verildiği takdirde iç parazite neden olur.
  • Yavru köpeğinize çiğ et vermemeniz gerekir.
  • Yavru köpeğinizi kedi maması gibi kendisine ait olmayan besinler verilmemelidir.

Yavru Köpekler Günde Ne Kadar Yemek Yemelidir?

Yavru köpeklerin günde yemek yeme miktarı bulundukları ay, kilo, oy oranlarına göre değişiklik gösterir. Yavru köpekler ilk 2 ve 3. aylarında 4 öğün beslenmesi önemlidir. Gittikçe besin aralıkları düşüş gösterir. Yavru köpekler 3 ve 6. aylarında 3 öğün beslenmesi, 6 ve 12. aylarında 2 öğün beslenmesi gerekir. Yavru köpekler büyüdüklerinde 12 aydan sonra ise kiloları ve boyları dikkate alınarak beslenme düzeni oluşturulması şarttır.

Yavru Köpekler Doyduklarını Anlarlar mı?

Yavru köpeklerini doyduğunu anlaması beklenmeyecek bir durumdur. Yavru köpekler doyduğunu asla anlamazlar. Önünüzde yemek koydukça yerler. Yavru köpekler doğduklarını anlamadıkları için  besinlerini sık ama az bir şekilde planlamanız gerekir. Bulundukları ayda bazı alınarak 4 öğün, 3 öğün, 2 öğün gibi beslenme planı hazırlayarak köpeğinizin yemeğini vermeniz gerekir.

Yavru Köpeği Soğuk Süt Verilir mi?

Yavru köpeğe soğuk süt verilmesi pek uygun değildir. Yavru köpeklere inek sütü verilmesi oldukça yanlıştır. İnek sütü içerisinde bulundurduğu fazla mineraller yavru köpeğin sindirim sistemine zarar verir. Bundan dolayı yavru köpeklere inek sütü yerine veterinerlerin önerdiği süt tozu kullanılırsa daha sağlıklı olur. Yavru köpeklere soğuk bir şekilde yemek ya da içecek vermek köpeğinizi hasta eder. Yavru köpeğinizin hasta olmaması için vereceğiniz yiyecek ve içeceğin ılık olmasına özen gösterilir.

Yavru Köpeğe Ev Yemeği Verilir mi?

Yavru köpeğine ev yemeği verilmesi doğru bir davranış değildir. Yavru köpeklere ya da yetişkin köpeklere ev yemekleri verilmesi sağlıklı değildir. Ev yemeklerinin içinde bulunan baharat yağ ve salça gibi ürünler köpeğinizin sindirim sistemini zorlar. Sindirim sistemi hasar gören köpekler oldukça rahatsız bir ruh haline bürünür. Vereceğiniz besinlerin yağsız, baharatsız ve salçasız olmasına özen göstermeniz gerekir. Yavru köpekler ek gıda alacaklarsa bunlar özenle hazırlanmış, haşlanmış yiyip pişmiş ve içerisinde hiçbir katkı maddesi olmaması gerekir.

Ayrıca Bakınız: Köpeklerin Aşısı Ne Zaman Biter?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap