Belçika Kurdu Köpek Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenmesi

Belçika Kurdu Köpek Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenmesi

Belçika Kurdu köpek ırkı 1800’lü yıllarda Belçika’da ortaya çıkan 4 çoban köpeğinden bir tanesidir. Diğer türlerinden renk, mizaç bakımından ayrılır. İlk bakışta Alman çoban köpeğine benzeyen Belçika Kurdu köpeği orta büyüklüktedir. Siyah açık renge sahip tüyleri son derece dayanıklı ve güçlüdür. Avcılık ve bekçilikte tercih edilen bu tür, çiftçilerin sürülerini sürmesi ve diğer yırtıcı hayvanlardan korunması için popüler şekilde tercih edilmiştir. Hassas, cesur, atılgan, sevecen tavırları ile ön plana çıkan Belçika Kurdu arkadaş canlısı, şefkatli tavırları ile öne çıkar. Özellikle sahibine karşı güçlü bağlar geliştirerek ona her daim sadık kaldığı bilinmektedir. Yabancılara karşı saldırgan tavırlar gösterse de doğru, kaliteli bir eğitim aşamasından sonra ev hayatına ve çevresindekilere rahatlıkla uyum sağlar. Gürültülü sesli bahçe hayatında kendine ait kulübesinde yaşam sürdürmeyi tercih eden özel ırk apartmanda beslenemez. Daha çok çiftlik, ev bahçesi ve fabrika alanlarında yaşar.

Belçika Kurdu Köpek Irkı Özellikleri Nelerdir?

Belçika Kurdu’nun özellikleri şunlardır:

  • Belçika’da ortaya çıkan özel bir Bekçi köpeğidir.
  • Saldırganlık yapısının aksine sakin, neşeli kişiliğiyle ön plana çıkar. 
  • Yüksek enerjiye sahip sahibine ve ailesine son derece sadık, hassas, dost canlısı bir köpektir.
  • Kıvrak zekâsı, koruma içgüdüsü, aile odaklı uysal tavırları ile hayvan severler tarafından yoğun ilgi görür.  
  • Sahibiyle vakit geçirmekten oldukça hoşlanan bu köpekler yılda iki kez mevsim değişikliğine bağlı olarak tüy döker.
  • Eğitim ve bakım sürecinde sabırlı davranarak köpeğinizi uzman kontrolünde yetiştirmenizi tavsiye edilir.
  • Yavru köpekken ona iyi bir eğitim vererek sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz.
  • Köpeğinizin vücudunu besleyen, geliştiren kaliteli,  vitamin, mineral, protein, değerleri yüksek köpek mamaları ile beslenmeniz gerekir.

Belçika Kurdu’nun Karakteri Nasıldır?

Belçika Kurdu’nun karakteri genellikle soğuk iklim bölgelerinde yaşayan köpeğin soğuk hava koşullarına uyum sağlayan dirençli yapısıyla dikkat çeker.  Her daim kendinden emin, koruyucu, cesaretli, inanılmaz çalışkan özel bir köpek türüdür. Ailesine karşı oldukça şefkatli olup yabancılara karşı alışana dek daha temkinli ve soğuk davranmaktadır. Utangaç kişiliğe sahip olmayan Belçika Kurdu özel eşya ve değerli şeylerinizi koruyarak güvenliğinizi artırır. Eğlenceli, enerjik yapısı çevresi ile sosyal ilişkilerini geliştiren, onlarla vakit geçirmekten hoşlanan özel bir bekçi köpeğidir. Eğitim ve sosyalleşmeye açık olup çok yönlü kişiliği ile hayvan severler tarafından yüksek beğeni kazanır. Sizin yetiştirme, eğitim ve bakım tarzınıza göre şekillenen Belçika Kurdu asla saldırgan tavırlar sergilemez.

Belçika Kurdu’nun Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Belçika Kurdu’nun bakımı sağlıklı gelişimi için oldukça önemlidir. Düzenli egzersiz, koşu ve yürüme aktiviteleri ile köpeğinizin sosyalleşmesini sağlayabilir; sağlıklı gelişimine destek olabilirsiniz. Bahçede oyun oynayarak, getir götür aktiviteleri yaparak egzersizlerini doğru,  emniyetli, rahat şekilde yapmasına yardım edebilirsiniz. Tüylerinin sağlıklı kalması için düzenli ve periyodik olarak taramanız gerekir. Cilt sağlığını korumak için de yıllık banyo yaptırmanız oldukça önem taşır. Bu sayede köpeğinizin cildini ölü tüylerden arındırarak kürküne daha parlak, ışıltılı, sağlıklı ve gür bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığını korumak için de fırçalama işlemlerini günlük yapmanız gerekir. Bahçe ortamında büyüteceğiniz için köpeğinizi zehirli otlara karşı koruyarak onun için sağlıklı, rahat,  güvenli bir ortam hazırlamalısınız.

Belçika Kurdu Nasıl Beslenir?

Belçika Kurdu’nun beslenmesi uzun süre yaşaması, sağlıklı gelişimi için önemlidir. Köpeğinizin egzersiz miktarına, yaşına, sağlık durumuna göre özel beslenme programı uygulamalısınız. Köpeğinizin sağlıklı gelişimi için özellikle Royal Canin, Proplan, Acana, Gimcat, Brit, Brit Çare, N&D, Pirina gibi markaların ürettiği vitamin değerleri yüksek köpek mamalarını tercih etmeniz gerekir. Köpeğiniz mama yerken ona temiz, sağlıklı su içirerek metabolizmasının aktif şekilde çalışmasına yardım edebilirsiniz. Oyun kabiliyeti, enerji seviyesi yüksek olan Belçika Kurdu düzenli, doğru ve kaliteli beslenme sonucunda kendini oldukça dinç ve güçlü hisseder. Kısa, düz ve sert kürkleri ile oldukça heybetli görünen özel ırk,  sorgulayıcı zeki ifadesi, yüksek enerjisiyle her zaman sahibine sadık bir dost olarak onun yanında yer alır. Ailesini koruyarak uysal davranışlar sergileyen, kendilerine verilen her görevi uysal şekilde yerine getiren Belçika Kurdu yorulmak nedir bilmeyen çevik yapısıyla geniş arazi ve alanlarda çeşitli yürüme, koşma, oyun aktiviteleri gerçekleştirir.

Belçika Kurdu Hangi Köpeklerden Oluşmuştur?

Belçika kurduğun ırkı Belçika ve Fransa’da 19. yüzyılda geliştirilerek günümüze kazandırılmıştır. Chien ve Berger Belge olarak bilinen 4 Belçika çobanından bir tanesidir. İnsanlara karşı şefkatli ve sevecen tavırları ile dikkat çeken özel ırk köpekler, sahibine karşı güçlü bağlar geliştirir. Sahibinin sözünü dinleyen bu sadık köpeklerin uzun, kısa ve kaba tüy yapısına sahip farklı cinsleri de bulunmaktadır. 1.800’lerin sonunda Malinous şehri civarında geliştirilen Belçika Kurdu ilk bakışta Alman Çoban köpeğine benzer. Orta büyüklükte bir ırk olup neşeli, sakin, güven veren tavırları ile dikkat çeker. Tüy yapısı siyah ve açık kahve tonlarında olan Belçika kurdu, günümüzde bekçi ve avcı köpeği olarak yoğun şekilde tercih edilmektedir.

Belçika Kurdu Eğitimi Nasıl Verilir?

Belçika Kurdu köpek ırkı eğitimi doğru, kaliteli, yumuşak şekilde verilmelidir. Uysal ,sevecen özellikleri ile dikkat çeken Belçika Kurdu sert kişilerden ve tavırlardan asla hoşlanmaz.  Ne kadar olumlu ve yumuşak davranırsanız verdiğiniz eğitimleri o kadar hızlı ve rahat şekilde kavrar. Kendine has bakım ve karaktere sahip olan Belçika Kurdu ile iletişiminizi geliştirerek ona oldukça nazik ve kibar davranmalısınız. Onlara şiddetle yaklaşır azarlarsanız verdiğiniz eğitime karşılık bulamazsınız. Bazen size sırf bu yüzden sert tepkiler bile verebilir. Köpeğinize ödül vererek olumlu davranarak, güzel sözler söyleyerek eğitim sürecinizi doğru, kaliteli, verimli şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Size ne kadar güven duyup severse eğitim sürecini o derece sorunsuz, rahat, sağlıklı şekilde atlatırsınız. Verdiğiniz her komut ve ödevi yerine getirmeye çalışan Belçika Kurdu söylediğiniz her sözü can kulağıyla dinler.

Köpeğinizle frekansı yakalayıp iyi bir eğitmen olarak olumlu tepkiler geliştirirseniz eğitim sürecinde sizi zorlamayacaktır. İstediğiniz tüm komutları pratik, rahat, sorunsuz şekilde gerçekleştirecektir. Köpeğinize klasik yöntemlerle eğitim verebilirsiniz. Tuvalet eğitimini evde ya da dışarıda verebilir; onlar için geniş, özel alan oluşturarak eğitim sürecini rahat şekilde atlatmasına yardım edebilirsiniz. Köpeğinize her zaman aynı saatlerde yemek vererek onları yemek sonrasında oluşturduğunuz güvenli tuvalet alanlarına getirebilirsiniz. Tuvaletini bitirinceye kadar tuvalet alanından ayırmamaya özen göstermelisiniz. Köpeğiniz yarım saat kadar tuvaletini yaptıktan sonra tuvalet yaptıkları alanı kâğıt,  gazete ile kaplayabilirsiniz. Bu alanı da hijyenik şekilde temizleyerek sonraki tuvalet saatinde onun sağlıklı ve temiz bir ortamda tuvalet ihtiyacını gidermesini sağlayabilirsiniz. Eğitim sürecine erken başladığınızda onun hareket ve davranışlarını daha kolay şekillendirebilirsiniz. Hangi kalıba sokmak isterseniz o kalıba girmek isteyecektir. Köpeğiniz agresif ve sinirli yapıda ise sakin ve uysal yapmak sizin elinizdedir. Bu nedenle temel eğitim, itaat, koruma eğitimi, sosyalleşme eğitimi sırasında her aşamada dikkatli, özenli, olumlu ve sabırlı davranmanız gerekir.

Safkan Belçika Kurdu Nasıl Anlaşılır?

Belçika Kurdu’nun safkan olup olmadığı köpeğinizin aşılarının tam, DNA testinin yaptırılmış olmasına bağlıdır. Belçika Kurdu sahibi olmak istiyorsanız köpeğinizin safkan olmasına dikkat etmelisiniz.  Tüm aşılarının eksiksiz ve doğru şekilde yaptırılmış olduğundan da emin olmanız gerekir.

Belçika Kurdu Ne Kadar Yaşar?

Belçika Kurdu köpek ırkı ömrü 10-16 yıl arasında değişir. Köpeğinizi sağlıklı, doğru, kaliteli eğitim, bakım, beslenme sürecinden geçirerek uzun yaşamasına ve sağlıklı gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Düzenli bakımını yaptırarak, uzman veteriner kontrolünden geçirerek te köpeğinizin ağız, diş, kemik, kas ve vücut bütünlüğünü koruyabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Bedlington Terrier Köpek Irkı Özellikleri, Karakteri, Bakımı ve Beslenmesi

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap