Bahçede Golden Retriever Nasıl Bakılır?

Bahçede Golden Retriever bakımı, bazı kriterlerin sağlanması ile daha güvenli duruma getirilebilir. Birçok kişi köpeğine ev yerine bahçede bakmak isteyebilir. Köpeğinizin sağlığını ve hayatını devam ettirebilmesi için bazı faktörlere dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gerekir. Bahçede Golden Retriever sahiplenme bakımı köpeğin uygun büyüklükte olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bahçenin yeterli büyüklükte olması köpeğinizin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlayacaktır. Golden köpekleri aşırı enerjik ve oyun sever köpeklerdir. Gün içinde ona vakit ayırıp top ve kovalamaca gibi enerji harcayabileceği oyunlar oynamanız önemlidir. Bahçede Golden Retriever yavru sahiplenme konusunda unutulmaması gereken en önemli unsur, onu dışlamamak ve unutmamaktadır.

Bahçede Golden Retriever Bakmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Köpeğinizin bahçede yaşayabilmesi için bir kulübe almanız gerekmektedir. Kulübeyi köpeğinizin boyutlarına uygun şekilde almalısınız. Golden retriever fiyatları bahçede beslemek için en uygun köpeklerden olmuştur.
  • Hava koşulları köpeğinizin yaşam kalitesini etkilemektedir. Kısa tüylü köpekler uzun tüylü olanlara kıyasla daha fazla üşüyebilirler.
  • Köpeğin hareket edebileceği kadar geniş bir alana sahip olması önemlidir. Golden köpekleri yüksek enerjili ve aktif köpeklerdir. Enerjilerini atabilecekleri geniş bir hareket alanı sağlanmalıdır.
  • Golden köpeğin iklim koşullarından korumanız ve özellikle gece olduğunda sıcak kalmasını sağlamanız gerekir. Köpeğinizi yağmur ve rüzgardan koruyacak izole edilmiş çatılar alabilirsiniz.
  • Köpeğinizi pire, sivrisinek ve kenelerden korumak için düzenli aşılarının yapılması gerekir. Aynı zamanda kulübesinin belli aralıklar ile ilaçlanması gerekir.
  • Köpekler kediler gibi kendilerini temizleyemezler. Fakat temiz yaşam koşulları her canlı için gereklidir. Bu nedenle mama ve su kaplarını düzenli aralıklarla temizlemelisiniz.

Köpeği Bahçeye Alıştırma Yolları

  1. Köpeğinizi bahçeye alıştırmak onu her anlamda serbest bırakmak anlamına gelmemelidir. Köpeğiniz bahçede olsa dahi onunla devamlı ilgilenmeli ve günlük bakımlarını aksatmamalısınız. Özellikle kısıtlı bir alana sahipse egzersizlerinin düzenli yapılmasını sağlamalısınız.
  2. Köpeğinizi bahçede beslemek için doğru zamanlamayı bulmalısınız. Köpeğinizi gençlik döneminden itibaren bahçeye alıştırmanız gerekir. Aksi halde alışması zor olacaktır.
  3. Köpeğinizin bahçede durması için uygun bir kulübeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle kulübesinin iyi araştırılıp köpeğinizi koruyacak kalitede alınması gerekir.
  4. Köpeğinizi hem bahçede hem evde beslemek önerilen bir durum değildir. Gündüz evde durup akşam bahçeye çıkarılan köpeklerde sıcaklık farkı  nedeniyle çeşitli sağlık sorunları yaşanabilir.
  5. Köpeğinizin her zaman ulaşabileceği bir alanda yeterli miktarda suyu olmalıdır. Köpeğiniz zorunlu durumlarda açlığa dayansa da suya dayanamaz.
  6. Köpeğinize bahçe içerisinde bir tasma takmanız gerekebilir. Fakat bu tasmanın boyunu köpeğinizden en az 3 kat fazla olmasına dikkat etmelisiniz.

Bahçede Köpek Bakarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güvenlik: Golden gibi cins köpekler hırsızların odağında köpek ırklarındandır. Bu nedenle köpek sahiplenme konusunda acemi olanları çoğunlukla yaşadığı çalınma olayları sık sık yaşanmaktadır. Hele ki köpeğiniz Golden ise iyi niyetli, sevecen ve uysal olması nedeniyle hırsızlar tarafından kolayca kandırılabilir. Bu nedenle köpeğinize insanların rahatça girip çıkabilmesini engellemelisiniz. Metal teller kullanmanız etkili bir çözüm olabilir.
  • Başkalarının Güvenliği: Her Golden köpeği sevecen ve cana yakın olmak zorunda değildir. Her köpeğin kendine ait bir kişiliği vardır. Çeşitli nedenler dolayısıyla köpeğiniz agresif tavırlar sergiliyorsa bahçeye girebilecek birinin yaralanma riski ortaya çıkabilir. Bu durumun hem hukiki hem de vicdanı sorumlulukları bulunmaktadır. Bu nedenle gerekli önlemleri almalısınız.
  • Havlama Sorunu: Bazı köpekler havlamayı sever ve sürekli havlama eğiliminde bulunabilir. Özellikle Golden köpekler sürekli havlayarak çevreye rahatsızlık verebilir. Bu nedenle evinize yakın komşularınızın bu durumu kabul etmesi gerekir ya da daha az havlayan bir köpeği tercih etmeniz gerekir.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap