Westiepoo Köpek Cinsi Özellikleri Ve Bakımı

Westiepoo köpek cinsi, bağımsız ve neşeli birer arkadaşlardır. Özellikle az tüy dökmesi sebebiyle birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Tüy alerjisi bulunan kişiler için ideal bir köpektir. Westiepoo köpek ırkı ilk olarak 1970 yılında ABD’de ortaya çıkmıştır. Westiepoo soyu, safkan köpekler gibi uzun bir tarihe sahip olmamaktadır. Kaniş ve West Hidgland Beyaz teriyerin çaprazlanması ile meydana gelmiştir. Günümüzde Westiepoo köpek cinsine rastlamak pek sık olmasa da hemen hemen her ülkede yer aldıkları bilinmektedir. Ataları sayesinde sosyal olma özellikleri bulunmaktadır ve bu sayede ev ortamına uyum sağlayabilen köpeklerdir.

Westiepoo Köpek Cinsi Fiziksel Özellikleri

  • Uzun tüylere sahiptir. Tüyleri hafif dalgalı, yumuşak ve ipeksidir. Koyu kahverengi, beyaz ya da siyah tonlarında renkleri bulunmaktadır.
  • Minyatür ırklardan biridir ve boyları 27 ila 35 cm arasında değişmektedir. Kiloları ise 9 ila 14 kg arasındadır.
  • Kafa yapıları yuvarlaktır. Yine yuvarlak, küçük ve siyah renkte burunları bulunmaktadır.
  • Gözleri siyah ya da kahverengi olabilir. Orta irilikte gözleri vardır.
  • Üçgen şeklinde kulakları kafalarının iki yanından sarkar ve fazla sivri değildir.
  • Kuyrukları orta uzunlukta kabul edilir ve tüylü.

Westiepoo Köpek Cinsi Davranışsal Özellikleri

  • İnsanlar iyi gayet iyi anlaşan bir köpek ırkıdır. Sahiplerini kısa sürede özlerler ve evde uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Yalnız kalmaları aşırı kaygı duymalarına neden olabilir.
  • Çocuklar ve diğer evcil hayvanlar ile arası iyidir. Genellikle saldırgan taırlar göstermez ama rahatsız edici hareketler karşısında sinirlenebilir. Ayrıca yabancılara karşı da her zaman temkinli davranırlar.
  • İdeal birer gözlemci oldukları bilinmektedir.
  • İlgiden ve sevgi görmekten oldukça hoşlanırlar.
  • Dikkatli, akıllı ve kendine güvenen köpeklerdir. Çoğu zaman aktif ve enerji dolu olurlar. Bu nedenle yeteri kadar egzersiz yapmaları önemlidir.

Westiepoo Köpek Cinsi Bakımı ve Beslenmesi

Küçük yaşta itaat eğitim almaları kendine güvenen tavrını kırarak komutlara uymasını sağlayabilir. Westiepoo köpek sahiplenme sonrası liderin kim olduğunu öğretmek için eğitimlerinin kontrollü bir şekilde devam ettirilmesi önemlidir. Sabırlı ve adil olunması köpeğinizin en iyi ve etkili eğitimi almasını sağlayacaktır.

Oldukça dikkatli ve zeki olduğu için ona yeni beceriler kazandırabilmeniz mümkündür. Çok fazla tüy dökmediği için gün aşırı taranması yeterli olacaktır. Diş problemlerine yatkın olduğu için diş bakımını aksatmamak gerekir. Egzersiz ihtiyacını karşılaması için uzun yürüyüşler tercih edilebilir.

Köpek sahiplenme yaptıysanız yavrunuzun beslenmesi için kaliteli mamalar tercih edilmesi önemlidir. Dişlerine zarar vermemek adına çok sert mamalardan kaçınmak gerekir. Aynı şekilde aşırı yaş mama tüketimi de dişlerde çürüme oluşturabilir. Mama seçerken tahıl ve yan ürün bileşenlerinin çok bulunduğu mamalardan uzak durmalısınız. Köpeğinizin bitki ve hayvan kaynaklarından yararlanması gelişimi için önemlidir.

Westiepoo Köpek Cinsi Sağlık Problemleri

Melez bir ırk olsa da çoğu zaman ebeveyn ırklarından çok daha sağlıklı olduğu bilinmektedir. Yinede her köpek ırkı gibi genetik olarak yatkın olduğu hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar hakkında bilgi sahibi olarak kontrollerinin aksatılmaması ve gerekli zamanda tedavinin sağlanması önemlidir. Düzenli kontroller ve kaliteli yaşam şartları sağlandığında bir Westiepoo köpeğinin 16 yıl kadar yaşayabilmesi beklenmektedir.

Westiepoo köpekleri katarakt, epilepsi ve progresif retinal hastalıklarına yatkınlık göstermektedir. Göz hastalıkları sebebiyle kalıcı körlük yaşamaları mümkündür. Westiepoo köpekleri kemik ve eklemsel hastalıklarla da karşılaşabilmektedir. Özellikle kalça dislazisi rahatsızlığı sık görülen bir hastalıktır. Köpeğinize belli aralıklarla röntgen çektirmek erken tanı ve tedaviyi sağlayabilmektedir. Westiepoo köpeklerinde en sık rastlanan problem diş sorunları ve dökülmeleridir. Doğru ağız bakımı ve mama tercihinin yapılması son derece önemlidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap