Bahçede Köpek Bakımı İpuçları

Bahçede köpek bakımı bazı kriterlerin sağlanması koşuluyla güvenli hale getirebilir. Birçok kişi köpeklerini ev yerine bahçede bakmayı tercih edebilmektedir. Bazı faktörlere dikkat etmeniz köpeğinizin sağlığı ve yaşamını devam ettirebilmesi için son derece önemlidir. Bazı köpekler bahçede yaşamak için uygun olduğu bazıları da yeterli büyüklüğe sahip olmadığı için ev yaşamına uygundur. Bahçe yeterliği büyüklükte ise köpek hem sağlıklı bir şekilde gelişir hem de enerjisini atarak mutlu olur. Köpek beslemek onu unutmak ve dışlamak anlamına gelmemektedir.

Bahçede Köpek Bakımı: Köpeği Bahçeye Alıştırma Yolları

  • Köpeğinizi bahçeye alıştırmak onu hareketleri açısından serbest bırakmak anlamına gelmemelidir. Köpeğiniz bahçede olsa dahi onunla her zaman ilgilenmeli ve günlük aktivitelerini aksatmamalısınız. Özellikle bahçeniz kısıtlı alana sahipse egzersizlerini yapmasına özen göstermelisiniz.
  • Köpeğinizi bahçede beslemek için doğru zamanı seçmeniz önemlidir. Köpeğiniz gençlik dönemine geldiğinde bahçede beslenmeye alıştırılması gerekir. Çünkü eve alışan köpeğiniz bahçeye alışmakta zorluk çeker.
  • Köpeğinizin tüyleri kısaysa ve hala yavruysa ya da yaşlı ise bahçede bakılması uygun olmayacaktır. Bu köpeklerin ev ortamında bakılması gerekir. Özellikle yaşlı köpekler ciddi bir bakıma ilgiye ihtiyaç duymaktadır.
  • Köpeğinizin bahçede beslenilmesi için kalacağı uygun bir kulübeye ihtiyacı vardır. Kulübenin iyi bir araştırma yapılarak alınması gerekir. Hem soğuğa hem de güneşe karşı köpeğinizi korumalıdır. Ayrıca köpeğinizin boyutlarına uygun olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Köpeğinizi hem evde hem de bahçede beslemek önerilmemektedir. Gündüz evde akşam bahçede vakit geçiren köpekler sıcaklık farkı sebebiyle sağlık problemleri yaşayacaktır.
  • Bahçenizde bir köpek beslemek istiyorsanız yattıkları alanın düzenli ilaçlanmasına özen göstermelisiniz. Böylece enfeksiyon kapma ihtimalleri azalır ve iç-dış parazitlere karşı korunaklı olur.
  • Köpeğinizin ulaşabileceği yeterli miktarda suyu olduğundan emin olmalısınız. Köpeğiniz belki açlığa dayanabilir ama suya dayanması mümkün değil. Özellikle yaz mevsiminde ve kışın soğuk günlerinde yeterli miktarda su içmesi önemlidir.
  • Bahçenize diğer köpeklerin erişimi olması plansız çiftleşme problemlerini yaratır. Bu nedenle köpeğinizi kısırlaştırmanız doğru olacaktır.
  • Köpeğiniz özellikle yaz aylarında bahçede vakit geçirirken pire ve kene problemleri ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle köpeğinizi korumak adına pire önleyici ürünler kullanmalısınız.
  • Köpeğinize bahçe içerisinde bir zincir ya da tasma takmanız gerekebilir. Fakat zincirin köpeğinizin boyundan en az 3 kat fazla olmasına özen göstermelisiniz. Ayrıca etrafta zincirin takılabileceği eşyaların olmadığından emin olmalısınız.
  • Bahçede baktığınız köpeğinizin dış etmenlerden etkilenmesi daha olasıdır. Bu nedene bahçede bakılan köpeklerin düzenli veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.
  • Köpeğinizin bahçe içerisinde yattığı alanların temiz olduğuna emin olmalısınız. Kulübe yatağını ve havluları düzenli olarak değiştirmeyi unutmamalısınız. Bu şekilde köpeğiniz hem rahat bir ortama sahip olur hem de parazitlere karşı korunur.

Bahçede Köpek Bakmanın Riskleri

Havlama Sorunu: Bazı köpekler havlamayı diğer türlerden daha çok severler ve uyanık oldukları her an havlama eğilimi gösterirler. Havlamayı seven köpeğinizi bahçenizde beslemek istiyorsanız, çevreye vereceği rahatsızlıktan haberdar olmalısınız. Bu nedenle daha az havlayan köpekleri tercih etmelisiniz.

Güvenlik: Özellikle cins köpekler hırsızların odağında olabilir. Uysal, sevecen ve iyi niyetli bir köpeğiniz varsa hırsızlar tarafından çalınması olasıdır. Bu nedenle bahçenize giriş çıkışları engelleyebilirsiniz.

Başkalarının Güvenliği: Bazı saldırgan köpek cinsleri bahçeye giren kişileri yaralama eğiliminde olabilirler. Bahçenize girebilecek bir çocuğun ya da postacının zarar görmesini engellemek adına dikkatli olmalısınız.

Yanlış Cins Seçimi: Bazı köpek cinsleri soğuk iklimlere karşı hassasiyet gösterir ve bahçede bakılmak için uygun değillerdir. Hassas köpek cinslerinin hayatlarını kaybetme ihtimallerini düşünerek kulübede beslemekten kaçınmalısınız.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap