Yorkshire Terrier Bakımı Nasıl Olmalı?

Yorkshire Terrier bakımı zor olan köpek cinslerinden biri değildir. Yorkshire Terrier bakımı denildiğinde akla ilk gelen tüy bakımlarıdır. Köpeğinizin tüylerini düzenli olarak taramazsanız kısa süre içerisinde ince ve uzun tüyleri düğümlenecektir. Yorkshire Terrier bakımı sadece tüy bakımından da ibaret değildir.

Yorkshire köpekleri soğuğa duyarlı köpeklerdir. Bu nedenle uzun süre soğukta kalmamaları gerekir. Yorkshire köpekleri genellikle oldukça hareketli ve aktiflerdir. Bu nedenle ayrıca egzersiz yaptırılmasına gerek yoktur. Köpeğinizi sağlıklı ve mutlu tutmak için hem sağlık durumunu hem de tüy ve deri bakımını korumalısınız. Köpeğinizin deri sağlığı için doğru mama tercihleri yapmalısınız. Köpeğinizi profesyonel kuaförler yardımıyla rutin olarak tıraş ettirebilirsiniz. Böylece daha sağlıklı ve canlı tüyleri olacaktır.

Yorkshire Terrier Bakımı Püf Noktaları

  • Köpeklerin düzenli olarak fırçalanması tüy sağlıkları bakımından oldukça önemlidir. Köpeğinizin tüylerini haftada en az iki defa fırçalayabilirsiniz. Tüy dökmeye yatkın ve tüylerinin altındaki tabaka kalın olan köpeğinizi haftada bir defa fırçalayabilirsiniz. Düzenli tüy bakımını sağlamanız ölü ve kopan tüylerin uzaklaşmasına yarayacaktır.
  • Köpeğinizi tararken doğru malzemeleri kullandığınızdan emin olmalısınız. Köpeğinizin dış tabaka tüyleri için geniş aralıklı bir tarak tercih edebilirsiniz. Yüz ve çevresindeki tüyler içinse daha sık dişli fırçalar kullanabilirsiniz.
  • Köpeğinizde bakteri artışı ve yağ oluştuğunda köpek kokusu olarak adlandırılan yoğun kokuya maruz kalabilirsiniz. Köpeğiniz banyoya ihtiyaç duymasa da, iyi bir banyo sayesinde kötü kokmasına neden olan birikimlerden kurtulabilirsiniz. Fakat sık yapılan banyonun da köpeğinize zarar vereceğini unutmamalısınız. Aksi halde köpeğinizin derisi kurur ve tahriş olabilir. Bu nedenle köpeğiniz çamurlu ve çok kirli olmadığı sürece yıkamayı tercih etmemelisiniz.
  • Yorkshire köpeğinizi yıkarken onun için özel üretilmiş şampuanlar kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Köpek şampuanlarını veterinerinizden ya da evcil hayvan mağazalarından temin edebilirsiniz.

Yorkshire Terrier Tüy ve Tırnaklarının Kısaltılması

Bazen yavru Yorkshire Terrier köpeğinizin tüylerini kısaltmanız gerekebilir. Özellikle kulakları, gözleri ve ayaklarının çevresinde ki tüyler rahatsızlık verici olabilmektedir. Köpeğinizin tüylerini kendiiz kısaltabileceğiniz gibiprofesyonel bir yardım almayı da tercih edebilirsiniz. Köpeğinizin tırnaklarını düzenli olarak kontrol etmeli ve herhangi bir yere takılmasını engellemelisiniz. Aksi halde yaşanacak kazalar köpeğiniz için acı verici olabilir. Bu nedenle belli zamanlarda köpeğinizin tırnaklarını kısaltmalısınız.

Köpeğinizin tırnaklarını kendiniz kesebilirsiniz. Fakat kendinize yeterince güvenmiyor ya da köpeğinizin canını acıtmaktan korkuyorsanız yine profesyonel yardım alabilirsiniz. Veteriner hekiminiz ya da bir pet kuaförü köpeğinizin tırnaklarını kesecektir. Köpeğinizin tırnaklarını kendiniz keseceğiniz zaman ise çok kısa kesmemeye özen göstermelisiniz. Köpeklerin tırnak uçlarının hassas olduğunu unutmamalısınız. Yanlış bir hareketiniz köpeğiniz için acı verici olabilir ve hatta tırnakları kanayabilir. Köpeğinizin tüylerinin kesilerek kısaltılması ise profesyonel bir yardım ile çok daha güvenli olacaktır. Tüy bakımını köpeğiniz içinde zevkli hale getirecek bir pet kuaför araştırabilirsiniz. Bu konuda veteriner hekiminizden de fikir alabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Yorkshire Terrier Köpek Cinsi Özellikleri

Yorkshire Terrier Ne Yer?

Köpeğinizin tüy sağlığını korumak için doğru beslendiğinden de emin olmalısınız. Köpek tüylerinin yapı taşı proteinlerdir. Bu nedenle köpeğinizin daha iyi beslenmesi tüylerinin de daha sağlıklı ve canlı olmasını sağlayacaktır. Esansiyel yağ bakımından zengin olan mama markalarını denemenizi öneririz. Esansiyel yağlar tüyler için fayda sağlamaktadır.

Köpeğiniz özellikle tüyleri ve derisinden kaynaklı problemlere ilişkin belirtiler veriyorsa, bu durumun sebebi yanlış beslenmesi olabilir. Köpeğinizin sağlığı ve tüy bakımı için hangi mamayı kullanacağınızı veteriner hekiminiz ile konuşabilirsiniz. Yorkshire Terrier köpekleri hastalıklara karşı çok dayanıklı değildir. Bu nedenle 6 ayda bir veteriner kontrollerinin yapılması ve rutin aşılarının uygulanması önerilmektedir. Böylece herhangi bir hastalık durumunda kısa sürede tedavileri sağlanacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap