Köpeklerde Ergenlik Dönemi Olur mu?

Köpeklerde ergenlik dönemi yetişkinlik çağındaki köpeklerin gençlerle şaşırtıcı miktarda ortak yanı vardır. Kendini köpek okulunda en önemli itaat örneği olarak gösteren bir köpek aniden artık bir emir bilmiyor ya da barışçıl bir hayvan, köpek çayırındaki diğer köpeklere dürttü. Köpek sahibi için kolay bir durum değil. Ancak endişelenmeyin: bu “aşama” geçecek. Köpek ergenliğinin ne anlama geldiğini okuyun.

İlk ergenlik, yarışa bağlı olarak altı ila on iki ay arasında başlar ve cinsel olgunlukla el ele gider. Büyük ırklar bir süre sonra flail aşamasına girer, dişiler erkeklerden biraz daha erken büyümüştür. Ayrıca, artık diğer erkeklerle giderek daha fazla rekabet ediyor. Pek çok köpek sahibi ergenliğin başlangıcını yalnızca cinsel olgunluktan değil, aynı zamanda bir zamanlar iyi olan dört ayaklı arkadaşının iyi davranışının birdenbire uçup gittiği gerçeğinden de fark eder.

Köpeklerde Ergenlik Dönemi Hangi Aşamalarda Gerçekleşir?

Bir köpeğin hayatında iki hassas dönem vardır. Bu, küçük çocuklarda kabaca karşı koyma aşamasıyla karşılaştırılabilecek, yaşamın 13. ve 16. haftaları arasındaki sıralama aşamasıyla başlar. Ergenlik diğer zor dönemdir. Köpeğin cinsine bağlı olarak yaşamın yedinci ile on iki ayı arasında başlar. Büyük köpek ırkları daha sonra ergenliğe girer; dişiler için ilk ısı başlangıç ​​sinyalini verir. Erkeklerde gençten gençlere geçiş akıcıdır. Erkek tuvaletini yaparken bacağını ilk kaldırdığında ve bir işaret koyduğunda küçük bir gösterge vardır. Ergenlik, köpek iki ila üç yaşları arasında ve tamamen büyüdüğünde yavaş yavaş sona erer.

Ergenlik döneminde, dört ayaklı arkadaşınız ikinci bir kişisel bağlanma aşaması yaşar: Bundan yararlanın ve ilişkiyi yoğunlaştırın.

Köpeğin Ergenlik Döneminde Nelere Dikkat Etmeliyim?

Burnunuzu heyecan verici ergenliğe sokmak için güçlü sinirlere, sabra ve bolca sevgiye ihtiyacınız var. Genç köpek sürü lideri olarak kayıtsız şartsız size yönelirken, köpeğiniz kendini özgürleştirmeye çalışır. Sevimli köpek yavrusu zaman zaman meydan okuyan bir kafaya dönüşüyor. Ailenize genç bir hayvan eklediğinizde buna hazırlanmalı ve ona göre hazırlanmalısınız.

Köpeğin ergenlik döneminde akılda tutulması gereken bazı şeyler:

Yetki: Her zaman üstünlük sağlayın. Köpeğe anlayış gösterin, ancak kötü alışkanlıklardan kurtulmasına izin vermeyin. Hayvanın, duyguların en büyük hız treninde bile kendisini yönlendirebileceği, etkilenmemiş, kendine güvenen lider olarak kalın. Özellikle köpek korkutucu eğilimler geliştirdiğinde, yanınızdaki güvenlik onun için iyidir. Ama isyan çıkarsa bile, uygun şekilde tepki vermeli ve diziye çok fazla dikkat etmemelisiniz. Kendinizi egemen bir sürü lideri olarak etkilenmemiş olarak gösterin.

Sabır: Bazı tüylü köpekler öğrendiklerini hatırlayamıyor, terimi kullanmakta zorlanıyor ya da onları aradığınızda artık adres verildiğini hissetmiyor gibi görünüyor. Anlayışlı olun ve şu anda köpeğe çok zaman ayırın. Öğrenmekle ilgilenmesini sağlayın ve ona bol miktarda övgü ve pekiştirmeyle yeni numaralar ve komutlar öğretin – genellikle tazeleme yeterlidir.

Koruma: Tüylü bir köpek ne tehlike ne de risk bilmez. Köpeğe yakından bakın ve köpeğin başı belaya girerse müdahale edin. Örneğin, diğer köpeklerle savaşırken onu kısa bir tasma üzerinde tutun.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap