Yavru Maltese Terrier Bakım İpuçları

maltese terrier yavru bakımı

Yavru Maltese Terrier tatlılıkları ve zeki kişiliğiyle popülerliğini gün geçtikçe daha da artırıyor.  Küçük ırk köpek oluşuyla apartmanda beslenen köpekler arasında ilk sıralardadır. Göz alıcı ipeksi tüyleri düz ya da dalgalı formda olabilir. Küçücük cüsseleri ile büyük bir dost kalbine sahip olmasıyla sahibini ve alanını her daim korumaya çalışır. Terrier köpek sınıfından oldukları için koruyucu, refakatçilikte yaparlar. Bu kadar güzel özelliklere sahip olması maltese terrier fiyat değerlerini de arttırmıştır. Diğer oyuncak köpek ırkları kadar çok pahalı olmasa da yarışmalara katılan bir Maltese terrier fiyat oranı normal bir maltese fiyatıyla çok farklıdır. Normal bir terrier maltese yavru sahiplendi iseniz nasıl bir bakım sağlamanız gerektiğini de bilmelisiniz.

Antik dönemde akdeniz bölgesinde filozoflar, kraliyet aileleri ve soylu kişilerin sahiplenmesiyle maltese terrier köpek ırkının da statüsünü yükseltilmiştir. Bu nedenle de maltese terrier fiyat sorarken anne ve babasının da safkan olduğuna dair şecere belgesini istemeyi unutmayınız.

Yavru Maltese Terrier Enerjisi

Her köpeğin egzersizi, eğitimi, uyarılması, bakım ihtiyaçları, yaşı, sağlık gibi çeşitli faktörlere bağlı olabilir. Yavru Maltese terrier’in bitmeyen bir enerjisi vardır. Hiperaktif bir köpek olan maltese terrier, çok hareketli oldukları için uykuya dalmaları ve köpeklerin uyku süresi de o kadar uzundur. Köpekler 2-7 aylık dönemlerinde çevresine karşı oldukça duyarlıdır. Özellikle çevredeki hareket eden her şeyle iletişim haline geçmeye çalışır.  Kendi kontrollerini yavaş yavaş ayarlamaya çalışır. Çevresindeki her şeyi koklamaya, dokunmaya ve ısırmaya başlar. Köpeklerde yüksek enerji atılması için aşıları tamamlanmamış yavru maltese ile evde oyun oynayarak harcayabilirsiniz. Yetişkin maltese terrier köpeğinizi de her gün düzenli yürüyüş ile egzersiz yapmasını sağlayarak enerjisini atmasın yardımcı olacaksınız.

Yavru Maltese Terrier Havlar mı?

2 aylık bir köpek artık her şeyin farkına vardığı döneme girmiştir. Aşırı derece hiperaktif köpeklerdir. Bu dönemde havlamayı da öğrendikleri için maltese terrier çok havlar mı diyorsanız  normaldir. Yavru köpekler hem dikkat çekmek hem de korktukları zaman uluma ya da havlamalarına sürekli rastlanılır. Bu süreç eve ve size alışana kadar geçicidir. Ancak maltese terrier havlama durumu yetişkinlik döneminde de devam edecektir. Çünkü terrier köpek grubunda olması her an tetikte olmalarına neden olur.

Maltese Terrier Bakım ve Sağlık İhtiyaçları

Terrier Maltase Terrier’in göz alıcı tüylerinin karışmaması için düzenli tarama yapılması gerekiyor. Minimum düzeyde tüy dökülmesi yaşamaktadırlar. 2 Haftada bir defa tırnak kontrolü ve kulak temizliği yapılması yeterli olacaktır. Yaşlandıkça dişlerinde sorunlar görülmeye başlar. Tartar ve plak oluşumunu önlemek için düzenli diş fırçalama işlemini yapmalısınız.

Maltese Terrier Banyo Zamanı

Diğer köpeklere göre maltese’nin banyo ihtiyacı daha çok olacaktır. Kış aylarında ayda bir kere yıkanması yeterli olacaktır. Sıcak havalarda ise hareketli bir köpek olduğu için ter ve kirler tüyleri arasına yapışacaktır. Bu nedenle 3 haftada bir çok kirlendiyse ve kokuyorsa yıkamalısınız..

Maltese Terrier Tüy Bakımı

Tüylerinin özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Köpek şampuanı ile yıkanmalıdır. Ayrıca hindistan cevizi yağı ile tüylerinin daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak taranmazsa tüyler daha çok karışır ve  keçeleşir. Banyo sonrasında tüylerinin havluyla iyi bir şekilde kuruduğuna emin olmalısınız.

Maltese Terrier Tırnak Kesimi

Uzayan tırnaklar köpeğin yürümesini zorlaştırarak tırnak batmalarına ve kırılmalarına yol açar. Yavruluk dönemlerinden itibaren maltese terrier köpeğinizin tırnaklarına kesilmesine alıştırırsanız yetişkin olduklarında zorlanmayacaksınız.

Maltese Terrier Diş Fırçalama

Köpeklerin de tıpkı insanlarda olduğu gibi dişlerinde  tartar ve plak oluşur. Özel köpek diş fırçası ve diş macunu ile haftada en az bir defa köpek dişlerinin fırçalanması gerekiyor. Çocuklar için olan yumuşak diş fırçası da kullanabilirsiniz.

Maltese Terrier Kulak ve Göz Bakımı

Köpeklerin kulak içleri temizlenmediği sürece mumsu koyu bir akıntı biriktirir. Ayrıca bir de maltese terrier köpeklerin kulak içlerinde tüyler olacağı için onları kısaltılıp kesilmesi de gerekiyor. Haftada bir kere kulak bakımı yapılmalı ve nemli bir pamuk yardımıyla kulak için temizlenmelidir.

Maltese göz bakımında ise tüyleri aşırı uzadığı için gözlerinin kapanmasına neden olur. Bu da  görüşlerini engeller. Düzenli göz kontrolü ve tüylerin kısaltılmasını ihmal etmemelisiniz. Gözlerini düzenli olarak ılık suyla temizleyin ve yemekten sonra bulaşan yemek artıklarını tüylerden arındırmalısınız.

Maltese Terrier Aşıları

Yavru Maltese terrier aşıları anne sütünden kesildikten 2 ay sonra başlar. Veteriner hekimiz köpek aşı karnesi oluşturarak hangi ayda olması gereken aşısı varsa düzenli bir şekilde yaptırmalısınız. Bu aşılar köpeğin bulaşıcı hastalıklardan korunmasını sağlayarak bağışıklığını güçlendirir.

Maltese Terrier Herhangi Sağlık Sorununa Eğilimi Var mı?

Her köpek gibi belirli genetik hastalıklara yatkınlığı vardır. Ancak bu her maltese terrier de olacak anlamına gelmez. Köpeğinizi 6 ayda bir sağlık kontrolüne götürün. 3 ayda bir iç-dış parazitlerini yaptırırsanız herhangi bir hastalığın erken teşhisi yapılır.

Maltese Terrier yatkın olduğu sağlık sorunları

  • Obezite,
  • Enfeksiyonlar,
  • Cilt alerjileri,
  • Diş eti sorunları,
  • Göz problemleri,
  • Artrit,
  • Bacak ve kalça eklem sorunları

İster yetişkin isterseniz de yavru maltese terrier sahiplenin veteriner kontrollerini aksatmamalısınız. Yavrukların her aşı gününü aksatmamalısınız. Yetişkin maltese terrier ise 6 ayda bir veteriner kontrolüne gitmelidir. 3 ayda bir de iç-dış parazitleri için veteriner hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap