Yavru Köpeklerin Annesinden Ayrılma Zamanı

Yavru köpeklerin annesinden ayrılma zamanı köpek sahiplenmek isteniyorsa oldukça önemli bir süreçtir. Yavru köpekler doğduklarında belirli bir zamana kadar anne sütüne ihtiyaç duyar. Yavru köpekler anne sütünden kesildikten yerinden bir müddet sonra annesinden ayrılma durumuna adapte olmaya başlar.

Anne köpek yavrularını sütten kestikten sonra onlardan yavaş yavaş uzaklaşır. Tamamen sütten kesilmesiyle beraber yavru köpekler anneden bağımsız hale gelir. Bu süreç ise 8 ay kadardır. Yavru köpekler 8. ayında ve 8. ayından sonra annelerinden ayrılır.

Yavru Köpekler Annelerinden Ayrıldıklarını Nasıl Hissederler?

Yavru köpekler annelerinden ayrıldıklarında hissettikleri, ayrılma durumlarına göre değişkenlik gösterir. Yavru köpekler annelerinden sütten kesilmeden önce ayrılıyorsa büyüdüklerinde agresif bir ruh haline sahip olurlar.

Yavru köpekler süt serüvenlerini tamamladıktan ve 8. aylarını doldurduktan sonra annelerinden ayrılırlarsa pozitif bir ruh halinde hayatlarına devam ederler. Yavru köpekler sürekli anneleriyle beraber yaşayamazlar. Bundan dolayı ise zamanı geldiklerinde annelerinden ayrılırlar.

Yavru Köpekler Annelerini Unutur mu?

Yavru köpeklerin annesini unutması durumu oldukça zorlu bir süreçtir. Köpekler de insanlar gibi annesini ve kardeşini unutması imkansız denecek kadar mümkündür. Yavru köpekler genç olduklarında bile annelerini hala hatırlarlar.

Yavru köpekler annesini unutmadılarsa da sizler sahiplendiğiniz de onlara aile sıcaklığını verdiğinizde sizi de ailesi olarak görürler. Size ailesi olarak gören yavru köpekler sizleri de unutmazlar.

Yavrular Sonsuza Kadar Anneleriyle Kalabilir mi?

Yavrularının sonsuza kadar anneleriyle kalması durumu mümkün değildir. Köpekler oldukça sosyal hayvanlardır. Yavru köpekler sosyalleşme becerilerini küçükken annelerinin yanında edinirler ve bağımsızlaşma başlarlar. Anne köpek sütünü kestikten sonra yavru köpekler annelerinden kopar.

Yavru Köpekler Ne Zaman Sahiplenmelidir?

Yavru köpeklerin sahiplenme zamanı yavru köpeğin annesini bırakmasıyla başlar. Yavru köpeklerin sahiplenilmesi için anne sütünden ayrılmaları gerekir. Anne sütünden ayrılan yavru köpekler belirli bir süre sonra anneleri tarafından istemezler. Sütten kesilince yavruları sahiplenmek daha doğrudur. Köpekler ise 7. aydan sonra sütten kesilirler.

7. aydan sonrası sütten kesilen köpekler sahiplenilmesi köpeğin psikolojik anlamda da daha sağlıklı olmasına neden olur. Eğer bir barınaktan sahiplenin diyorsanız köpeğin aşılarının bazılarının vurulmuş olmasına dikkat etmeniz daha önemlidir. Eğer yavru köpeğin annesi yoksa ve sütten kesilmemiş ise veteriner ile birlikte ek besin takviyeleri alarak köpeğin büyümesine ve anne sütünü almasını sağlamanız gerekir.

Yavru Köpek Sahiplenirken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yavru köpek sahiplenilirken yapılması gerekenler köpeğinizin eve alışması için güzel bir başlangıçtır. Yavru köpekler ilk defa girecekleri ortamda çekimser ve korkmuş olabilirler. Yavru köpeğinizin ortamı ısınması için evde birtakım değişiklikler yapmanız gerekir. Yavru köpekler, eve yeni keşfetmek istemesinden dolayı oldukça hareketli bir tavır sergiler. Ya da çekindiklerinden ve korktuklarından dolayı içine kapanık bir şekilde sabit beklerler. Yavru köpek sergilenirken yapılması gerekenler şunlardır:

  • İlk olarak yavru köpek için ev hazırlanmalıdır. Yavru köpeğinizin kişisel ürünleri, yemek kapları, su kabı, oyuncakları, yatacağı yatağı, şampuanı, vitaminleri, tarağı alınmalıdır. Böylece köpeğinize geldiğinde kendine yeni bir alan oluşturmasını sağlar. İlk zamanlar yalnız uyumak istemeyen köpeğinizin yatağını kendi yatağınızın yanına koymanız daha uygundur.
  • Köpekleriniz için evde zararlı bulunan yiyecekleri ortadan kaldırmanız önemlidir. Köpekler bitkileri kemirmek isteyebilir. Etrafta bulunan bitkilerinizin yerini değiştirmeniz, köpeğinizin ulaşamayacağı bir yerde olması köpeğiniz için daha sağlıklıdır.
  • Köpeğiniz oldukça küçük olduğundan dolayı evde güvenlik sağlamanız gerekir. Özellikle elektrik kablolarını daha güvenli bir hale getirmeniz güvenlik kilidi kullanmanız köpeğiniz için önemlidir.
  • Köpeğinizin eve alışması için ailenizle tanıştırmak gerekir. Böylece köpeğiniz kendini yalnız hissetmez ve aile bireyleriyle tanıştıktan sonra iki taraf için de bir bağ kurmak daha kolay hale gelir.
  • Evinizde yeni gelen köpek için mama tercihi yapılmalıdır. Yavru köpeklere özel mama kullanılması önemlidir. Yetişkin mamasını yavru köpek de kullanırsanız bazı sağlık sorunları meydana gelir. Bu sağlık sorunlarında en çok karşılaşılan ise egzamadır.
  • Köpeğinizin karakterine göre isim vermeniz de oldukça önemlidir. Yavru köpeğiniz hemen ismini benimseyecek ve size daha rahat tepki verir.
  • Yavru köpeğiniz eve geldiğinde ilk eğitimleri verilmeye başlanır. Yemek saatleri belirlenmeli, tuvaleti geldiği zaman size haber verip dışarı çıkmak istemeli, uyku saatlerinde yatacağı yere benimsemesi oldukça önemlidir.
  • Yavru köpeğiniz eve geldikten sonra veterinere götürmeniz oldukça önem taşır. Köpeğinizin ilk olarak veterinere gitmesi ve bazı aşılarını vurulması oldukça önemlidir. Veterinerden sağlık kontrolünden geçtikten sonra ve bakımları yapıldıktan sonra köpeğiniz artık eve hazırdır. Aynı zamanda veterinere gittiğinizde ortama nasıl alışacağını tıbbi geçmişine, sağlık sorunlarını, kilosuna boyuna göre hangi mamayı ne kadar tüketilmesi gerektiğini konuşmanız gereklidir.
  • Köpeğinizin aşılarını oldukça dikkat etmeniz gerekir. Köpeğiniz için veteriner tarafından oluşturulan aşı takvimi takip edilmeli ve aynı zamanda günü gününe veterinere götürerek aşıları tamamlanmalıdır.
  • Köpeğiniz için uygun bir rutin belirlemeniz gerekir. Köpeğinizin yemek saatinde yemek verilmeli oyun zamanında oyun oynamalıdır. Bu düzene alışan köpeğiniz evin içerisinde daha uyumlu bir hal ve tavır sergiler.
  • Yavru köpeğinizin sosyalleşmesine ve enerjisini atmasına izin vermeniz gerekir. Aşıları tamamlanıncaya kadar dışarı çıkamayacağı için köpeğiniz ile oyunlar oynamalı onlarla aktiviteler yapmanız gerekir.

Bir Aylık Köpek Yıkanır mı?

Bir aylık köpeğin yıkanması uygun değildir. Yavru köpekler daha çok 2. ve 3. ayında yıkanmaya başlanması onlar için en sağlıklı olandır. Aşıları tamamlanıncaya kadar köpeğinizin yıkanmaması daha uygundur. Aşıları tamamlandıktan sonra köpeğinizi 2. haftada bir kere yıkamanız oldukça önemlidir. Yavru köpekler sık yakalandıklarında daha çabuk hasta olurlar. Hayvanların doğasında yıkanmak doğaları gereği fazla yoktur. Yavru köpeğiniz de sık yıkadığınız takdirde bu durumdan etkilenecek ve rahatsızlık duyacaklardır.

Ayrıca Bakınız: Köpeklerde Kulak Enfeksiyonları

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap