Yavru Köpeklere Öğretilecek Komutlar

Yavru köpeklere öğretilecek komutlar basitten zora doğru başlanmalıdır. Yavru bir köpeği sahiplendiğinizde, anne ve kardeşlerinden öğrendiği hal hareket ve sosyal çevre etkileri içinde size gelmektedir. Bundan sonra dış dünya ve tür dışı ilişkilerin belirli bir düzen ve disiplin içerine girmesi için gereken öğretilerin verilmesinde en büyük rol size düşmektedir. Yani belirli öğretilerle köpeğin hayatını düzenlemek ve konforunu artırmak üzere belli eğitimleri köpeğinize vermek.

Köpekler sürü hayvanları olduğu için yavru bir köpekte ilk aklımıza gelen şey yalnızlığa karşı bir tolerans geliştirmeleridir.  Köpeklerin yalnız kalmak hiç istemedikleri bir şey. Özellikle yavru köpekler, anne ve kardeşlerden ayrıldıktan sonra yalnızlığa karşı yüksek direnç oluşturabilirler. Evinize aldığınız yavru köpekte ilk öğreteceğiniz şey, yalnız kalmaya karşı tolerans oluşturacak şeklide kurgular oluşturun. Böylece yalnızlığın aslında katlanılması gereken bir olgu olduğunu bir öğreti olarak kafasında kurgulaması gerekiyor.

Yavru Köpeklere Öğretilecek Komutlar

Köpeklerin erken yaşta öğrenmesi gereken bir diğer önemli bir öğretide, tuvalet yönlendirmesidir. Tuvalet eğitimi öğretisi, köpeği doğru zamanda, doğru yere organize edip, alanını düzgün organize ederek, yönlendirilen bir öğretidir. Yavru köpek sahiplenme sonrasında yavruluk döneminde eve geldiği gibi başlanması gereken öğretilerden biridir.

Köpeğinize yavaş yavaş sizinle iletişiminde ısrarcı davranışlarının; ısırma, havlama gibi, baskı oluşturma hareketlerini engelleme gibi kurgularda öğretmeniz gereken davranış öğretileridir. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse en basit temel öğretiler; gel, git, dur, otur, kalk, yapma, bırak, tut, gibi komutların kurgularını anlaması ve öğrenmesi olarak sıralayabiliriz. Bu temel komutların mutlaka başlangıç öğrenilmesi gerekiyor ileri eğitimlerde bu öğretiler işinizi çok kolaylaştıracaktır.

Gezinti plan ve programlarına başladığınızda sosyal yaşantı içerisinde sizinle senkronize hareket etmesi için tasma ve kayış alışkınlığı da verilmeye başlanmalıdır. Göğüste yada boyunda tasmanın varlığına alıştırmak gereklidir. Yavru köpeklerde başlangıçta göğüs tasması ile kurgunun başlaması tavsiye edilmektedir.

Yavru Köpeğin İsmini Öğrenmesi Önemli

Köpek sahiplenme yaptıktan sonra başlangıç eğitimlerin bir diğeri de, ismine reaksiyon verecek seviyeye getirilmesidir, yani köpeğe isminin öğretilmesidir. İsim öğrenme eğitimi ve egzersizlerinden sonra size tepkileri daha hızlı net olacaktır.

Bunu yanında odaklanma eğitiminde verilmesi gerekir. Bu eğitimde köpeğinizin sizin vereceğiniz komutlara ve uyarılara size bakarak odaklanmasını sağlayacaktır. Bu öğreti köpeğinizle olan ilişkilerinizde ilerde vereceğiniz diğer eğitimlerde sizi algılaması ve komutları yerine getirmesi adına sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Yön belirleme ve dürtü kontrolü de, başlangıçta verilmesi gereken öğretilerdendir. Köpeğinizin ne yöne gitmesini ya da gezinti etrafında ne tarafınızda durması gerektiği öğretilerinin kurgulanması ve verilmesidir.

Dürtü kontrolü geniş kapsamlı bir öğreti olup iler eğitim gerektirebilmektedir. En basit öğretilmesi gereken mamaya verdiği yeme dürtüsüdür. Mamayı koyar koymaz sizden komut beklemeden iç güdüsel yemek isteyecektir. Bu öğreti kurgusunu ona verdiğinizde mamayı önüne koyduğunuzda sizin komutunuzla yemeye başlamayacak, başka türlü mamaya dokunmayacaktır. Buda dürtüsünü kontrol ettiği anlamına gelmektedir.

Köpeğinizle Aranızdaki Bağı Sıkı Tutun

Yavru köpeğinizle iletişiminiz onun bu eğitimleri alması açısından çok önemlidir. Köpek sahiplenme yaparsanız eğer onunla ilgilenmeyip nasılsa bir eğitmene götürürüz o öğretir mantığı yanlıştır. Çünkü köpeğinizle sizinle bir bağ oluşturmuş ve sizin ilginize ihtiyacı vardır. Bu temel öğretileri sizin vermeniz köpeğinizle olan birlikteliğiniz açısından en sağlıklı olanıdır. Hem birlikte keyifli eğlenceli vakit geçirip onunla ilgilenmiş olur güçlü bir bağ kurarsınız hem de yavaş yavaş bu temel eğitimlerini tamamlamış olursunuz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap