Yavru Köpekler Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Yavru köpek eğitimi erken dönemde gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle de eğitime yatkın köpeklerin eğitimlerinin erken dönemde başlaması, onların daha fazla şeyi daha kısa sürede öğrenmesine yarar sağlar. Yavru köpek sahiplenme konusunda en sevilen durumlardan biri budur. Çünkü yavru köpek sahiplenenler köpeklerinin eğitimlerini erken dönemde verilir. Bu sayede köpeklerinin davranışlarını ve karakterlerini de erken dönemde oturtabilirler. Peki, yavru köpekler eğitilmeye ne zaman başlar?

Yavru Köpek Eğitimi Ne Zaman Başlar?

Yavru köpeklerin eğitimine eve geldiği ilk andan itibaren başlayabilirsiniz. Köpeğinizin erken dönemde eğitim alması, onun karakterinin de erken dönemde şekillenmesi anlamına gelir. Bu nedenle de köpek sahiplenme sonrasında onun karakterini şekillendirmek için yapacağınız ilk şey temel eğitimlerini vermek olacaktır. Bu temel eğitimler genel anlamda tuvalet eğitimi gibi gereksinimlerini öğrenmesidir.

Yavru köpekler İçin Eğitime Ne Zaman Başlanır

Kimi köpek eğitmenleri ve uzmanlar köpeklerin eğitimlerinin 4. aydan itibaren başlaması gerektiğini de söylemektedir. Eğitim programınız onun “getirme”, “tutma”, “atma” şeklindeki komutları yerine getirme vardır. Bunun gibi farklı komutları uygulaması ise köpeğinizin birkaç aylıkken bu eğitimi alması daha doğru olacaktır. Eğer köpeğinize tuvalet eğitimi gibi temel ve basit eğitimleri verecekseniz bu konuda uzun süre beklemenize gerek yoktur.

Deneyimli köpek eğitmenleri, köpeklerin dört aylık olmadan önce nitelikli bir eğitim alamayacağını düşünmektedir. Bunun temel sebebi ise bu dönemde köpeklerin konsantrasyon eksikliği ve heyecanlarıdır. Yavrular genel olarak çok meraklı ve heyecanlı olur. Bu durum da onların eğitime odaklanmasını güçleştirir. Bundan dolayı köpeğinizi çeşitli komutlar, uygulamalar ve numaralar için eğitmek istiyorsanız en azından 4 – 6 aylık olana kadar beklemeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Köpek sahiplenme sonrasında köpeğinizin genel kabiliyetlerine göre eğitimleri tercih edebilirsiniz. Örneğin bazı köpekler koklama, bulma gibi konularda fazla kabiliyetli olabilir. Benzer şekilde bazı köpekler de sahibinin söylediklerini uygulamama konusunda ısrarcı olabilir. Bu durumda köpeğinizin ihtiyaçlarını bilerek ona uygun şekilde hareket edebilirsiniz. Bunu anlamak için ise birkaç ay beklemeniz ve köpeğiniz en azından 4. ayına gelene kadar onun özelliklerini kavramanız gerekebilir.

Yavru Eğitimi Sırasında

Köpeğinizin eğitimi konusunda ısrarcı ve sabırsız olmamalısınız. Yeni bir bilgi öğrenmeye çalışan köpeğinizin bunları anlayıp uygulaması biraz zaman alır. Bu nedenle sabırlı ve özenli hareket ederek köpeğinizle sağlıklı ilişki kurmalısınız. Köpeğine karşı sert ve baskıcı şekilde davranan sahiplerin köpeklerinin genel olarak asabiyet sergilediği görülmüştür. Özellikle de ilerleyen yaşlarda köpeklerin yavruluk döneminde yaşadığı bu durumdan dolayı asabi hareketleri giderek şiddetlenebilir. Bu nedenle de eğitim için doğru tavrı takınmalı, köpeğinize karşı anlayışlı olmalısınız.

Köpek sahiplenme konusu herkese çekici gelebilir. Yine de eğitimin temel bir konu olduğu unutulmamalıdır. Eğer köpeğinizi doğru şekilde eğitmezseniz köpeğiniz sizin dediğiniz hiçbir söze uymaz, baskıcı olan taraf olur. Bu durumda iletişiminiz de sağlıklı olmaz ve onun asabi tavırlarına karşı sakin kalmanız da sizi yorabilir. Köpeğiniz ile erken dönemde doğru iletişimi ve eğitimi gerçekleştirmeniz bu nedenle önemlidir.

Belli numaralar için köpeğinizi eğiteceğiniz zaman bir köpek eğitmeninden destek alabilirsiniz. Bu sayede onunla nasıl iletişim kurulacağını öğrenebilir, eğitim sırasında neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini görebilirsiniz. Özellikle de köpeğinizin dilinden anlıyorsanız eğitimler çok daha kolay olacaktır ancak onunla anlaşma konusunda zorluk yaşıyorsanız eğitimler sırasında da zorluk çekebilirsiniz. Bu nedenle köpeğinize eğitim vermeye başlayan kadar onunla olan iletişimini güçlendirin ve birbirinizi anlayana kadar eğitimleri bir süreliğine erteleyin.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap