- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Köpeklerin sevmediği davranışlar nelerdir? Köpekler de aslında karakterlerine bağlı olarak bazı hareketlerden hoşlanmayabilir ve ayrıca köpeklerin doğuştan getirdiği içgüdüleri de bazı hareketleri onaylamayabilir. Bu hareketlerin sıklıkla yapılması ise köpeğinizin saldırgan hale gelmesine ya da farklı şekillerde etrafına karşı tepki göstermesine neden olabilmektedir. Bazı köpekler bu davranışlara karşı saldırgan şekilde tepki verirken bazıları ise bu davranışların olduğu alanlara girmekten çekinebilir ya da bu davranışları sergileyen bireylerden uzak durma eğilimi içinde olabilir. En iyisi ise köpeğinizi rahatsız edecek, onların sevmediği davranışlardan mümkün olduğunca uzak durmak olacaktır.
Köpeklerin Sevmediği Davranışlar Nelerdir?
Köpekler, karakterlerine uygun olmayan ya da temel olarak içgüdülerine karşı gelen davranışlardan hoşlanmayabilirler. Bu durum insanlarda da vardır ve aslında insanların da genel olarak hoşlanmadığı davranışlara karşı tepki göstermesi mümkündür. Köpeklerin de bu durumlarda tepki göstermesi söz konusu olacaktır. Peki, köpeklerin sevmediği davranışlar nelerdir?
Köpeğinizle Göz Göze Olma Durumu
Köpekler için göz göze olma durumu genel olarak bir meydan okuma içeriği ile beraber anlaşılır. Yani aslında uzun süre köpeğinizin gözünün içine bakarsanız köpeğiniz bunu bir çeşit meydan okuma şeklinde algılayabilmektedir. Ki zaten köpekler ile sahiplerinin pek uzun süre bakışması da mümkün değildir çünkü köpekler bu hareketi genellikle içine yeni girdikleri ortamlarda herhangi bir tehdit unsuru olup olmadığını görmek için kullanabilirler. Bu durumda da yeni tanışılan hayvanlar ile ya da kişiler ile göz göz bakmaları ve bu durum uzun sürerse de saldırgan hareketler sergilemeleri mümkündür.
Köpeğinize Sarılma ve Kucaklama
Köpekler genellikle kucakta olmaktan ya da sarılmaktan pek hoşlanmazlar çünkü onların doğasında böyle bir durum söz konusu değildir. Köpekler sarılma duygusuna ve güdüsüne sahip olmadıkları için bu durum onlara bir kısıtlama, sınırlandırılma ya da tehdit unsuru gibi gelebilir.
Sahipleri ile sarılmakta herhangi bir sorun yaşamayan köpeklerin genel olarak yabancılarla sarılmaya karşı tepkili olması mümkündür ancak pek çok köpeğin sahibi ile sarılma davranışı göstermesinin de mümkün olmadığı söylenebilir çünkü bu, onların alışık olduğu bir durum değildir.
Köpeğinize Bağırmak
Köpekler özellikle de eğitim sırasında bağırmalara sıklıkla maruz kalabilmektedir ancak onlara göre bağırılması ya da yüksek sesli şekilde konuşulması bir sorun olduğu ya da herhangi bir tehdit unsuru olduğu anlamına gelir. Bu sebeple de bağırıldığı zaman saldırgan hareketler sergilemeleri mümkündür. Özellikle de eğitimler sırasında onlara bağırmak aslında eğitimlerin tamamen ters şekilde tepki vermesine neden olabilmektedir. Köpekler bağırılması durumunda bağıran kişiyi bir tehdit ya da meydan okuma isteği gibi algılayabilirler.
Köpeğinizin Yalnız Kalması
Köpekler duygusal hayvanlardır ve aslında sahiplerine olan bağlılıkları nedeniyle de uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Özellikle de bazı türler duygusal olmanın yanı sıra sahiplerine olan bağlılıkları nedeniyle de yalnız kalmaktan korkabilirler. Aynı evin içinde bir odada uzun süre tek kalmaktan dahi hoşlanmayan köpekler, sahiplerinin uzun saatler boyunca evde olmaması durumunda depresyona girebilirler. Köpeğinizin depresyondan olduğunu öğrenmeniz için Köpeklerde Depresyon Nedenleri ve Belirtileri? yazımıza göz atabilirsiniz.
Yabancı Köpekler İle Birlikte Bulunma
Köpekler, yabancı köpekler ile beraber bulunmaktan hoşlanmazlar. Bu durum özellikle de parklarda ya da köpeklerin sıklıkla yer aldığı sokak ve benzeri açık alanlarda net şekilde görülebilmektedir. Bunun altında yatan temel durum ise aslında korunma içgüdüsüdür. Köpekler özellikle de evlerine gelen misafir köpeklerden hoşlanmazlar çünkü kendi alanlarını koruma duygusu ile onların varlığından rahatsızlık duyabilirler. Bu alanı sahiplenmesinden korktuğu için eve gelen köpeklere karşı saldırgan olması normaldir.
Köpeğinizin Yaşamındaki Değişimler
Köpekler de tıpkı insanlar gibi belli bir rutin içinde yaşarlar ve bu rutinlerinin bozulması onları rahatsız eder. Örneğin belli zamanlarda yürüyüşe çıkarılan, belli saatlerde yemek yiyen, oyun oynayan ve uyuyan köpekler rutin yaşamları bozulduğu zaman bu durumdan rahatsız olurlar ve sahiplerini bu konuda teşvik etmeye çalışabilirler. Bu durumda da tasmalarını getirip onları gezdirmeye çıkarmalarını istemeleri, mama kaplarını itmeleri, saldırgan davranışlar göstermeleri olasıdır.