Köpekleri Hangi Sıklıkta Yıkamak Gerekir?

Köpekleri Hangi Sıklıkta Yıkamak Gerekir

Köpekleri hangi sıklıkta yıkamak gerekir? Köpeklerin temizlenmesi ve sağlıklı şekilde derilerinin de tüylerinin de bakımının yapılması için düzenli şekilde yıkanması gerekir. Bu sayede canlı, bakımlı ve sağlıklı tüylerin görünümlerinin korunması da mümkün hale gelir. Ayrıca çeşitli cilt rahatsızlıklarına karşı da önlem almak mümkün hale gelir.

Köpekler Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Köpeklerin sürekli yıkanması ve kısa zamanda bir temizlenmesi aslında köpeklere zarar verecektir. Köpekler özellikle de kış aylarında uzun sürede bir yıkanmalıdır çünkü üşütmeleri de zarar görmeleri de söz konusudur.

Köpeklerin tüyleri sık yıkama sonucu canlılığını ve parlaklığını yitirebilir. Bu nedenle de köpeklerin çok sık şekilde yıkanmaması gerekir. Elbette ki köpekler özellikle de sıcak yaz aylarında su ile oynamaktan keyif duyabilirler ancak su ile oynarken köpeklerin devamlı olarak şampuanlanmaması gerekir. Sürekli olarak şampuanlamak köpeklerin tüylerinin ve ciltlerinin zarar görmesine neden olabilecek durumlardan biridir.

Köpekleri yaz aylarında iki ya da üç haftada bir ve kış aylarında da ayda bir kez yıkamak aslında yeterli olacaktır. Köpeklerin bazıları yıkanmaktan çok hoşlanır ve su ile oynamayı da çok sever. Bu nedenle de köpeklerin su ile oynamasına izin verilebilir ancak sürekli olarak şampuan kullanmamak gerekir.

Köpekler düzenli şekilde yıkanmalı ve düzenli olarak tüylerinin bakımı da yapılmalıdır. Köpeklerin tüy bakımlarının yapılması için tüyleri köpek tarakları ile taranabilir, yağlar kullanılabilir. Bu sayede de aslında köpeklerin tüylerinin temizlenmesi de mümkün hale gelecektir.

Köpekler çok sık yıkandığı zaman tüylerde dökülme, tüylerin renginde cansızlaşma, parlaklığı kaybetme, ciltte sorunlar, deri problemleri ve hassaslaşma gibi farklı pek çok sorun görülebilir. Bu nedenle de köpeklerin çok sık şekilde şampuan ve su ile yıkanmaması gerekir. Köpekler her ne kadar kendini iyi şekilde temizleyebilen hayvanlar olmasa da onların da evde bakılıyorsa sürekli yıkanacak kadar pislenmesi mümkün değildir.

Yıkanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Köpekleri temizlerken özellikle de sıvı şampuanlar ile yıkama tercih edilir. Bu sıvı şampuanlar özel köpek şampuanlarıdır. Bu şampuanlar köpeklerin tüy ve deri özelliklerine uygun şekilde üretilmiş olan farklı pek çok çeşidi ile düzenli kullanıma uygundur. Bu şampuanlar sayesinde köpeklerin ciltlerinin de tüylerinin de rahatlıkla temizlenmesi mümkün hale gelir.

Yıkama sırasında sert davranmamak, köpeklerin ciltlerine ve tüylerine de dikkat etmek gerekir. Ayrıca sık sık yıkamamak da önemlidir. Sık yıkanan tüyler zamanla dökülmeye başlar ve ayrıca derinin de kuruması, çeşitli problemlerinin olması mümkündür. Bu sebeple de aslında yıkama düzeninin iyi ayarlanması büyük öneme sahiptir. Yaz aylarında ayda iki kez ve hatta bazen üç kez dahi köpekleri yıkamak mümkündür ancak kış aylarında köpeklerin ayda bir kez yıkanması daha iyi olacaktır. Yaz aylarında şampuan kullanmadan köpeklerin su ile oynarken de yıkanması mümkündür ancak kış aylarında köpekler üşüyebilmektedir. Bu sebeple de sık sık yıkamak iyi değildir.

Yıkamadan Bakım

Köpeklerin yıkanmadan temizlenmesi için kuru şampuanların tercih edilmesi mümkündür. Kuru şampuanlar köpeklerin en iyi şekilde temizlenmesini sağlayan ve su gerektirmeyen ürünlerdir. Bu sayede köpeklerin üşütmeden sık sık temizlenmesi de mümkün hale gelir ancak devamlı olarak kuru şampuan kullanmamak gerekir. Ara sıra sıvı şampuan ile ya da yalnızca su ile köpeklerin yıkanması da aslında temizliği en iyi şekilde sağlar.

Yıkamadan bakımın sağlanması için ayrıca köpeklerin tüylerinin düzenli olarak taranması büyük öneme sahiptir. Tarama sırasında köpeğinizin tüylerine uygun fırça tercih etmek ve taramanın nazik şekilde yapılması oldukça önemlidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap