Köpeklere Tasma Eğitimi Nasıl Verilmeli

Köpeklere tasma eğitimi nasıl verilmeli? Köpekleri tasmalı tutmak, her yaya bölgesinde uygulanabilecek iyi bir yöntemdir. Vahşi doğada bile köpekler, özellikle Nisan ve Temmuz ortası arasındaki üreme ve ortam mevsimi boyunca tasmalı tutulmalıdır. Köpek eğitimi ile ilgili tüm konularda olduğu gibi, tasma eğitimi alırken de dikkate alınması gereken önemli noktalar vardır.

Bir köpeğin hayatlarına girmesine izin verenler, yetiştirilmelerinin başında buna karşılık gelen zorluklarla karşı karşıya kalırlar. İster basit komutlar olsun, ister tasmalı olsun, ister evde eğitim olsun: hemen hemen her yerde, sahibi ve köpeği aynı seviyede iletişim kurmayı öğrenmeli. Bu engel aşıldıktan sonra, bir köpeğin ilk önce alışmak istediği tasmaya rehberlik etmek gibi günlük zorluklar takip eder.

Köpeklere Tasma Eğitimi Nasıl Verilmeli

Köpek sahipleri tasmayı köpeğin erken yaşlarından itibaren olumlu uyaranlara bağlamalıdır. Bu, köpeğe tasma takıldıktan sonra oynamasını isteyerek veya ona çok özel bir muamele yaptırarak başarılabilir. “Tasma = eğlence” ilişkisi köpeğin beynine damgalanmıştır.

  • Köpek tasmalıdır ve mümkün olduğunca az dikkat dağıtıcı bir ortamda birkaç adım atılmaktadır.
  • İleriye koşmaya ve tasmasını çekmeye başlarsa, önce konuşarak dikkatini çekmelisiniz.
  • Köpek, insanlarla temas kurar. Eğer tekrar sahibinin yanına gelirse, yiyecek ve sözlü onay şeklinde bir ödül alır. Köpek adresi görmezden gelirse, sahibi basitçe yön değiştiri. Ya 90 derece döner ya da yolda geri döner.
  • Tasmalı köpek takip eder. Birkaç yön değişikliğinden sonra kişinin rotayı belirlediğini ve hareketini sürekli olarak izlemeye değer olduğunu fark eder.

Önemli: Başlangıçta, bazen sadece bir veya iki adımdan sonra yön değişikliği gerekebilir. Ancak, tasma eğitimini tutarlı bir şekilde yaparsanız, hızla başarıya ulaşırsınız.

Köpeğiniz için ” Tasmayla Yürümek” Eylemini Güzel Hale Getirin

Tasma ile koşmak için birkaç komut çalıştırmanız tavsiye edilir. “Koş!” Gibi bir kelime, köpeğin yol kenarını koklamasına ve birkaç adım önde koşmasına izin verildiğini gösterir. Çoğu köpek sahibi, köpeğin gevşek bir tasması olan kişinin yanında yürüdüğünü belirtmek için genellikle “yürüyerek” komutunu kullanır. Bu komut, köpek sahibinin banda taktığı bir yem torbası yardımıyla kolaylıkla hafızaya alınabilir.

Köpek tasma eğitimi sırasında istenen davranışı gösterirse, sahibi komutu verir. (“yürüyerek”) Aynı zamanda dört ayaklı arkadaşını mama torbasından küçük bir şeyle ödüllendirir. Eğitim için önemli: Köpek önce “kendi başına” yürümek zorundadır. Kısa bir süre sonra uygun komutu ve bir ödülü alır. Bu şekilde birkaç tekrardan sonra davranışı komuta bağlar. İdeal olarak, hayvan her geçtiğinde bir ödül almamalı. Bazen “sadece” sözlü doğrulama ve diğer durumlarda iki veya üç ödül almalıdır. Bu çeşitlilik eğitimi heyecan verici kılar ve köpeğin motivasyonunu korumasını sağlar.

Köpeklerde Tasma Eğitimi Verilme Aşamaları

Köpek tasmayı çekerse veya başka istenmeyen davranışlar gösterirse, sahibi yorum yapmadan durur. O zaman köpek muhtemelen bir yaramazlık repertuarıyla başlayacaktır: çekiştirme, havlama ve sızlanma gibi… Bununla birlikte, sahibi hareket etmeyi tamamen bırakırsa, en heyecanlı köpek bile birkaç dakika sonra hareketsiz durduğu veya hatta oturduğu kısa anlar gösterecektir. Sahibi, hayvanı ödüllendirmek ve birkaç adım daha atmak için bu kısa anı kullanır. Köpek tasmayı tekrar çekerse, prosedür tekrarlanır.

Bu şekilde köpek, yalnızca sakin davranışın ilerlemeye yol açabileceğini öğrenir. Bu tür tasma eğitimi yalnızca etrafı yoldan geçenlerden ve gözlemcilerden tamamen engelleyebiliyorsanız işe yarar. Bu nedenle profesyoneller önce tenha bir orman alanı ararlar. Köpek sahipleri, sorunlu köpeklerle eğitim alırken kendi hayal kırıklıklarını tamamen görmezden gelmek zorundadır. Bunun yerine, insanlar köpek dostlarına şunu güvenle aktarırlar: Ben sadece yanımda sakince yürüdüğünde hareket ederim.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap