Köpeklerde Kusma? Köpekler Nasıl Kusturulur?

köpeklerde kusma

Köpeklerde kusma işlemini nasıl yapabilirsiniz diye araştırmalar yapmadan önce eğer öğürme varsa nedenlerini bilmek ve ona göre tedavi uygulamak daha doğrudur. Bir köpek kanepede sessizce oturduğunda aniden kusabilir ve bu yaygın bir durumdur. Bunun sizi korkutması daha kötü adımlar izlemenize yol açabilir.

Nefes alamayacağını, kustuğunu veya başka sağlıksız koşullarda düşünmeye çalışabilirsiniz ama sakinliğinizi korumanız gerekir. Bir öğürmeyi diğer semptomlardan nasıl ayırt edeceğinizi, köpeklerin neden boğulduğunu ve bu durumda evcil hayvanınıza nasıl yardım edeceğinizi bilmeniz gerekir. Bildiğimiz gibi öğürme temelde midenin kasılmasından kaynaklanır. Bu tepki midenin hayvanın vücuduna verdiği tepkidir, gereksiz maddeleri kusarak dışarı atmaya çalışır.

Köpeğimiz Öğürmeye Başladığında Ne Yapmalıyız

Köpeklerde kusma öğürmeyi diğer semptomlardan ayırıp nedenini bulduğunuzda, evcil hayvanınıza yardım etmek için gerekli adımları atabilirsiniz. Yukarıda da söylediğimiz gibi kusma ile birlikte meydana gelen öğürme çok tehlikelidir. Bu yüzden bu ünlemlere odaklanacağız.

Belki ona kendi yemeğinden başka bir şey vermişsinizdir. Bu sık sık yaptığınız bir şeyse, bu mamada köpeğinizin vücudunun böyle tepki vermesine neden olan bir şey mevcuttur. Köpeğiniz dışarıdan eve geldiğinde tıkanmaya başlarsa bunun nedeni yerde bir şey bulması ve yemesidir. Bu yüzden köpeğinizi kontrol etmelisiniz

Kusma, insanlardaki gibi sevimli dostlarımızda da fazla sıvı kaybına neden olur. Bol su ve mineral takviyesi yaparak kaybedilen sıvı ihtiyacını gidermeye çalışmalısınız. Günde birden fazla kusarsa, köpeğinizi mümkün olan en kısa sürede veterinere götürün.

Lütfen köpeğinize çok dikkat edin, çünkü midesi dönmesi hastalığı var ise bu çok tehlikeli ve hatta ölümcül olabilir. Bu da köpeklerde kusma görülmesine hatta çok tehlikeli olan kusarken öğürme görülmesine neden olur. Öğürme zararsızdır veya bekleyelim geçer gibi durumu önemsizleştirecek yanılgılara düşmemelisiniz. Vücudumuzdaki ve evcil hayvanın vücudundaki her anormal durum bir sorunu gösterir. Sorunu bulmak, nasıl tedavi yolu izleneceğini bilmek ise bizim sorumluluğumuzdadır.

Köpeğimi Nasıl Kusturabilirim?

Köpeklerde kusma işleminde ihtiyaç duyulan durumlar genellikle zehirlenme veya büyük cisimleri yutma gibi durumlardır. Ama bunu doğru yapmazsak daha kötü sonuçlara neden olabiliriz. Canımızdan çok sevdiğimiz sevimli dostlarımızın sorunlarına çözüm yerine daha kötü etkiler yapmaktan kaçınmalıyız. Bunu doğru yapmak istiyorsak işleme köpeğimizin başını geri yatırarak başlamalıyız. Köpeğin başını arkaya doğru eğdikten sonra tek yapmanız gereken çeneyi açmaktır. Köpeğin ağzını geri çekerek ve çeneyi aşağı indirerek açabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı kusmaya neden olan şurup hazırlayın ve boğaza ulaşana kadar köpeğin ağzına dökün. Elinizde oksijenli su varsa, 2 çay kaşığı suyu oksijenli suyla karıştırın ve kusturmak için köpeğinizin boğazına dökün. Yarım bardak çayın içine ılık su dökün, 2 yemek kaşığı tuz ekleyin ve bu karışımı köpeğinize içirin. Karışımı köpeğin boğazına dökmek için kullanın ve köpeğin herhangi bir zararlı madde veya zehir tükürmesini bekleyin. Bu adımlar hala işe yaramazsa, lütfen derhal veterinerinize başvurun.

Köpeğimizi Ne Zaman Kusturmalıyız

Köpekler bazen yabancı cisimleri yutar veya alerjik yiyecekler yerler. Bu durumda köpeğinizin yaralanmaması için mutlaka kusması gerekir. Yukarıdaki adımları uygulayabiliyorsanız, lütfen kendiniz yapın veya hemen veterinerle iletişime geçin. Kusması gereken köpekler zehirlenmiştir, yabancı cisimleri yutar, alerjik yiyecekler yerler. Yiyeceklerin yutulamayacak kadar büyük olduğu durumlar vardır. Bu durumlarda köpeklerde kusturma işlemini gerçekleştirebilmek hayat kurtarabilir. Bunu kendi başlarına gerçekleştiremezlerse bunu yapmaktan bizler sorumlu oluruz.

Köpekler Neden Kusar?

Köpekte kusma aniden gerçekleşirse, bunun birçok nedeni vardır. Bunlara kusma parazitleri, yabancı cisimler, viral hastalıklar, ot yeme, denize girme, üst solunum yolu hastalıkları, zehirli maddelerin yutulması, çok fazla ve hızlı bir şekilde mama tüketmesi ve neoplastik oluşumlar neden olur. Köpeğiniz istemeden kusuyorsa yukarıdaki nedenler araştırılmalıdır. Bu hedefe kendiniz ulaşabilirseniz önlem almalısınız. Hasta olduğunu veya herhangi bir nedenle kustuğunuzu düşünüyorsanız, derhal bir veteriner hekime başvurmalı ve tedaviye başlamak için gerekli önlemleri almalısınız.

Köpekler İçin Zararlı Yiyecekler Nelerdir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap