Köpek Tıraşı Nedir? Köpekler Nasıl Tıraş Edilir?

Köpek tıraşı sevimli dostunuzun bakımı için yapılması gerekenlerden biridir. Dört ayaklı arkadaşınızın tüyü ona sadece tipik görünümünü vermekle kalmaz. Aynı zamanda önemli koruyucu işlevleri de yerine getirir: Cildi kirden ve havanın etkilerinden korur. Sıcakken sıcaklığı dengeler ve tehlikeli UV ışınlarını dışarıda tutar. . Yine de, bazı köpek ırkları düzenli tıraş gerektirir. Dört ayaklı arkadaşınızın kürkünü nasıl doğru şekilde tedavi edeceğinizi, keseceğinizi, fırçalayacağınızı veya keseceğinizi buradan okuyun.

Köpek tıraşı, köpekleri türe uygun bir şekilde tutmanın bir parçasıdır. Derisini cinsine bağlı olarak haftada en az bir kez fırçalamalısınız. Tüyler değişirken fırçalar daha sık kullanılmalıdır. Yaz aylarında birçok köpek sahibi, tüylerini kesip kesmemelerini kendilerine sorar. Dört ayaklı arkadaşlarımız için makaslama yararlı mı? Varsa nelere dikkat edilmelidir?

Köpeğin Ceketi: Pardösü ve Astar

Bazı köpek ırklarında deri, üst ve alt deriden oluşur. Bununla birlikte, Malta ve Yorkshire Teriyerleri gibi bazı cinsler, tek katmanlı bir kürk yapısına sahiptir. Yani astar içermez. Üst kat güneş, yağmur veya kir gibi dış etkenlere karşı koruma sağlar. Astardan daha uzundur. Astar ise daha kısadır ve özellikle soğuğa karşı korur. İlkbaharda palto değişimi sırasında astarın çoğu düşer. Köpeğin derinin işlevini yerine getirmesi için uygun tıraş çok önemlidir.

Köpek Tıraşı: Köpekler Ne Zaman Tıraş Edilmemelidir?

Tıraş, üst tüyleri ve dolayısıyla koruyucu işlevini ortadan kaldırır. Genellikle sadece alt kaplama kalır. Bu da alt kaplamanın aşırı büyümesine ve dolayısıyla matlaşmaya neden olabilir. Profesyonel olmayan kırpma durumunda, saç kesimi sonrası alopesi, yani kel noktaların görünümü veya dış saç tutamlarının yamalı büyümesi de meydana gelebilir. Fırçayı burada kullanmak daha iyi! Köpeğin kürkünün kapsamlı bir şekilde fırçalanması, ölü astarı kaldırır, kan dolaşımını uyarır ve aralarına hava girmesini sağlar.

Köpek Tıraşı: Hangi Köpekler Tıraş Edilebilir?

Tek kat kürklü köpekler genellikle tıraş edilebilir. Dört ayaklı arkadaşınızın kürkünü asla tamamen kesmediğinizden emin olun. Çünkü kürk olmadan UV radyasyonuna ve haşaratlara karşı korunmaz. Ancak, tüylerini değiştirmede sorun yaşayan yaşlı veya hasta hayvanlar söz konusu olduğunda, köpeğin paltosunu tıraş etmek mantıklıdır. Bir klibe karar vermeden önce, her zaman ceket tipini ve dört ayaklı arkadaşınızın sağlığını göz önünde bulundurmalısınız. Bir köpek bakıcısından veya güvendiğiniz veterinerinizden tavsiye alın.

Köpeğimi Nasıl Tıraş Edebilirim?

Köpek tıraşı sırasında birkaç temel kural, köpek için makaslamayı olabildiğince kolay ve stressiz hale getirmeye yardımcı olur. Deneyimli bir köpek sahibinin, kesme makinesini önceden veya köpek salonunuzda nasıl kullanacağınızı size göstermesini sağlayın. Bununla birlikte, sorunsuz köpekler için, kesin talimatlar, biraz köpek bilgisi ve çok fazla sabır genellikle yeterlidir.

Köpeğinizi tıraş etmek istiyorsanız, önce onu hareketsiz durmaya alıştırmalısınız. Sahibi olarak uğultu makinesiyle yaklaşsanız bile, ona bir masada ya da yerde uzun süre sessizce durmasını öğretin. Doğru eğitimle güven ve iyi bir temel yaratırsınız!

Şimdi doğru tarağı seçme zamanı… Köpeğinizin saçının uzunluğuna bağlıdır. Çoğu saç kesme makinesi seti, genellikle deneyebileceğiniz ve gerektiği gibi kullanabileceğiniz birkaç tıraş tarağı içerir. Şüpheniz varsa, daha büyük tarağı seçin – her zaman yeniden tıraş edebilirsiniz. Tıraş etmeden önce mat alanların fırçalanması önerilir. Bu, saç kesme makinesinin ciltte sorunsuz bir şekilde kaymasını sağlar.

Tıraş işlemini olabildiğince ağrısız hale getirmek için her zaman ip ile kesmelisiniz! Tıraş etme makinesini dikkatlice ve köpeğinizin başından arkaya doğru baskı yapmadan – ihtiyaçlarınıza bağlı olarak, yalnızca sınırlı cilt bölgelerinde veya tüm vücut üzerinde yönlendirin.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap