Köpeklerde Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde kalp hastalığı semptomları, şunlardır:

  • Nefes darlığı
  • Halsizlik
  • Genelde gece oluşan huzursuzluk hali
  • Sürekli dolaşma
  • Sabit yerinde duramama ve yatamama
  • Uykusuzluk çekme
  • Egzersiz kapasitesinin azalması
  • Hızlı yorulma
  • Gece başta olmak üzere artmış öksürük
  • Bayılma

Köpeklerde kalp hastalığının anlaşılabilmesi için veterinerler tarafından gerekli görülen tüm testlerin yapılmış ve tanının veterinerler tarafından konmuş olması gereklidir. Veterinerler, köpeklerin ne kadar hasta olduklarını doğru şekilde tespit ederek ilgili tedavinin uygulanmasını sağlayacaklardır.

Kalp Hastası Köpek Ne Kadar Yaşar?

Kalp hastası köpeklerin ömrü, tedavi görmedikleri süreler için maksimum 2 veya 3 yıl olarak öngörülür. Tedaviye başladıkları zamanlarda eğer kalp hastalığından kurtulabilirlerse kalan ömürleri kadar yaşayabilirler.

Köpek Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerin kalp krizi geçirmesi esnasında gösterdikleri belirtiler, şöyle sıralanmıştır:

  • Kusma
  • Kalp ritminin aşırı hızlanması
  • Vücut ısısının ani düşmesi
  • Nefes darlığı
  • Topallamaya başlama
  • Letarji

Köpeklerde Kalp Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Köpeklerin kalp hastalığı tedavileri, öncelikle kalp hastalıklarının hangi durumdan kaynaklandığının tespit edilmesi ile gerçekleştirilir. Eğer bir köpeğin kalp hastalığı doğuştan geliyorsa, bu durumun tedavisinin yapılması pek mümkün değildir. Ancak sonradan oluşmuş kalp hastalıkları için genellikle ilaç tedavisi kullanılır. İlaçla yeteri kadar iyileşemeyen köpekler içinse genelde cerrahi yöntemler tercih edilir. Bazı hastalıklara uygulanan tedaviler, veteriner hekimler için kesin tedavisine karar verilmiş olan tedaviler değillerdir. Bundan dolayı kalp hastalığı olan köpeklerin mutlaka birkaç veterinere götürülmesinden sonra tedavisine başlanması tavsiye edilir.

Köpeklerde Kalp Muayenesi Nasıl Yapılır?

Köpeklerin kalp hastalıklarının muayenesi, öncelikle fiziksel olarak yapılır. Fiziksel muayenenin ardından hasta olan köpeklerin aletlerle kardiyoloji muayeneleri yapılır. Bu aşamada genellikle radyografi çekilir ve tespitleri böyle sağlanır. Her iki muayeneden çıkan sonuçlar beraber değerlendirilerek köpeklerin hangi hastalıklarının olduğuna karar verilir.

Köpeklerde Kalp İlaçları Nelerdir?

Köpeklerin kalp hastalıkları ilaçları, veterinerler tarafından gerekli görülen hasta köpeklere reçete edilerek verilen ilaçlardır. Bu ilaçların köpek sahipleri tarafından talep edildikleri şekilde kullanılma durumları söz konusu olmamalıdır.

Köpeklerde Kalp Büyümesi Nasıl Tedavi Edilir?

Köpeklerin kalp büyümesi tedavisi, kesin olarak bulunan tedavi yöntemleri arasında yer almaz. Köpeklerde kalp büyümesinin hangi hastalıktan kaynaklandığının tespit edilmesi önemlidir. Daha sonra kalp büyümesi sebepleri ile beraber uygun bir tedavi yöntemi çizilir. Ancak köpeklerde kalp hastalıklarının kesin ve net bir tedavisinin bulunmadığı kalp büyümesi için de geçerli olduğundan uygulanacak olan tedaviler hastalılığın ilerlemesini durdurmak amacı ile yapılacaktır. Köpeklerin kullanmaları için verilen ilaçların da bu amaçla kullandırılacağı unutulmamalıdır.

Köpeklerde Kalp Kurdu Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerde kalp kurdunun belirtileri, şöyle sıralanmıştır:

  • Sürekli öksürme
  • İştahsızlık ve iştahsızlığa bağlı kilo kaybı
  • Yemek yeme ve oyun oynama gibi fiziksel aktiviteler için fazla isteksizlik
  • Aşırı yorgunluk

Köpeklerde Kalp Yetmezliği Neden Olur?

Köpeklerde kalp yetmezliğinin nedeni, kalbin yapısında değişimlerin olması ve oluşan bu değişimlerden kaynaklı olarak kalbin vücuda yeteri kadar kan pompalayamamasıdır. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerin de vücutlarına kan pompalanamaması durumlarında kalp yetmezliği çekmeye başlarlar. Kalp yetmezliği, kendini çeşitli durumlarla kolayca belli eden hastalıklar arasında yer alır. Bundan dolayı da köpeklerin olmaları gerekenden daha enerjisiz ve güçsüz olduğunun görülmesi ile beraber köpeklerin mutlaka kontrole götürülmesi gerektiğine işarettir.

Kalp Hastası Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Kalp hastası köpeklerin beslenmeleri, mümkün olduğu kadar tuzdan uzak yapılmalıdır. Köpeklerde kalp hastalığının teşhis edilmesinden sonra, mutlaka köpeklere verilmek istenen kuru mamaların sodyum oranlarına bakılmalıdır. Özellikle kalp ilaçlarının kullanılmaya başlanmasından sonra, köpekler kuru mama yemek istemeyebilirler. Bundan dolayı da beslenmelerinin haşlanmış balık, tavuk veya kırmızı et ile yapılmasına özen gösterilmelidir. Bu besinleri haşlanırken de içlerine tuz konmamasına çok dikkat edilmelidir.

Köpeklerde Kalp Büyümesi Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerde kalp büyümesinin teşhisi, köpeklerde şu belirtilerin izlenmesi ile anlaşılır:

  • İştah kaybı
  • Kilo kaybı
  • Depresyon
  • Öksürme
  • Karın bölgesinde büyüme
  • Aşırı yorgunluk hissetme
  • Halsizlik
  • Nefes almada zorluk

Köpeklerde kalp büyümesi, kendini diğer hastalıklara göre çok sonradan gösteren hastalıklar arasında yer alır. Bundan dolayı da köpeklerin yalnızca kalp büyümesine değil diğer kalp hastalıklarına karşı da korunabilmesi için düzenli olarak veteriner kontrollerinin yapılması gereklidir.

Köpeklerde Kalp Hastalıkları Neden Olur?

Köpeklerde kalp hastalıklarının nedenleri, köpek türlerine göre değişir. Bazı köpek türleri, genetik olarak kalp hastalıklarına yakalanmaya daha müsaittir. Bazı köpek cinslerinde ise kalp hastalıklarına sonradan rastlanabilir. Genetik olarak rastlanan kalp hastalıkları köpeklerin belirli bir yaşı geçmelerinden sonra kendilerinde görülür. Ancak edimsel yani sonradan edinilen hastalıklar, genellikle köpeklerin kilosuna, beslenme şekillerine, fiziksel özelliklerine ve bakımlarının nasıl yapıldığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Genetik kalp hastalığı olan köpeklerin de beslenmelerine dikkat edilmesi gereklidir. Beslenme ve bakımları ne kadar iyi olursa, köpeklerin kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalleri o kadar artar.

Köpekler Neden Hızlı Nefes Alıp Verir?

Köpeklerde hızlı nefeslenme, genellikle vücutlarının oksijensiz kaldığının işaretidir. Fazla sıcak havalarda köpeklerin vücutları havasız ve susuz kalabilir. Köpeklerin normalden daha hızlı nefes alıp vermeleri, vücutlarındaki kırmızı kan hücrelerinin görevini yerine getiremediği anlamına da gelebilir. Eğer köpeklerde kansızlık veya kırmızı kan hücresi üretimi azsa, bu durum köpeklerde kalp hastalığının semptomları arasındadır. Bundan dolayı, köpekleri hızlı bir şekilde nefes alıp veren ve bunu sürekli olarak yapan kişilerin mutlaka köpeklerinin kontrollerini aksatmamaları önemlidir. Köpekleri hasta olabilir ve tedaviye ihtiyaçları vardır.

Ayrıca Bakınız: Köpeklerde Gençlik Hastalığı Nedir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap