Gerçek Maltese Terrier Renkleri Nelerdir?

Maltese terrier renkleri konu olduğunda akıllara en yaygın gördüğümüz beyaz maltese terrier gelir. Çevremizde çok kez gördüğümüz ve özellikle evlerimizde baktığımız beyaz renkli maltese dışında da çeşitli tüy renklerine ait türleri de mevcuttur. Yavru maltese terrier aakadaş canlısı, nazik bir köpek cinsidir. İnsanlarla bir arada olmaya bayılırlar.

Zarif görünümleri ile hayatınıza eğlenceli ve enerji katacaktır.
Maltese terrier renkleri konusunda kafanız karışmış olabilir.  Çok fazla renk çeşitliliği olmayıp birbirine yakın tonlarda renklere sahiptir. Bu yüzden beyaz renkli yavru maltese terrier görmenizdir. Beyaz renk dışında hangi maltese renkleri var yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Gerçek Maltese Terrier Renkleri

Bu köpekler her zaman düz ve beyaz renkte değildir. Her ne kadar maltese diyince akla beyaz maltese terrier gelse de siyah, kahverengi, limon, krem renklerini bilmiyor olabilirsiniz. Ancak safkan bir maltese rengi bembeyazdır. Cins köpekler gün geçtikçe çok tercih edildiği için yetiştiriciler tarafından başka renklerde olması sağlanmıştır. Farklı kaniş türündeki köpeklerin çiftleşmesiyle diğer renklerde olan maltese’ler doğmuştur.  

Amerikan Kennel Klüp (AKC) 3 özel renk tanır. Beyaz, limon ve krem rengidir. Safkan yavru maltese terrier safkan tek standart rengi olarak beyaz renk kabul edilir. Uluslararası köpek yarışmalarında beyaz, ten rengi, limon- beyaz, krem rengi ve açık kahverengine sahip maltese köpeklerine izin verilir.

White Maltese Terrier Rengi

Popüler olarak gördüğümüz ve sahiplendiğimiz maltese rengidir. Beyaz maltese terrier AKC tarafından standart kabul edilmesi için burun, göz, dudak çevresi ve patileri de siyah olması gerekiyor. Beyaz rengi çok yaygın görmemizin nedeni yetiştiricilerin bu rengi korumak istemesidir. Çünkü safkan bir maltese ayıran en önemli özelliği tüy rengidir.

Black Maltese

Siyah maltese terrier çok nadir görülür. Safkan siyah terrier bulmak imkansızdır. Ancak siyah maltese yavruları için melez olarak çapraz eşleşmeler ile elde edilebilir. Melez ırk, bir Malta köpeği ile başka bir cinsten bir köpeğin çiftleşip yavruları olması durumudur. Örneğin siyah pomeranian boo, toy poodle, shih tzu ile beyaz maltese çiftleşirse siyah yavrular doğar. Siyah maltese terrier görürseniz safkan olmadığını unutmayın. Melez bir anne-babadan doğan yavrudur.

Brown Maltese Terrier Rengi

Kahverengi maltese terrier için oyuncak köpek ırklarından kaniş, pooddle, shih tzu ırklarından hangi renk kombinasyonunu tercih etmenize göre değişir. Brown kaniş köpeği ile maltese çiftleşmesiyle kahve  tonlarından yavrular dünyaya gelir.

White-Lemon Maltese

Köpeğinizi çaprazladığınız cinse bağlı olarak, başka egzotik renkler bile elde edebilirsiniz. Beyaz-limon maltese elde etmek için açık renkli küçük ırk köpekleri ile çiftleştirmelisiniz. Bu tür köpekler, aynı menşe yeri (Akdeniz) ve ırklar arasında karışıklığa neden olabilecek benzer fiziksel özelliklerle birbirine bağlıdır.

White- Bronze Maltese Terrier

Oyuncak köpek ırkının tüy renkleri genellikle köpek yaşlandıkça artan kremsi ve limonlu lekelere sahiptir. Yavruluk dönemlerinde ten rengi ya da limonsu kulaklara sahiptir. Büyüdükçe bu renkler gölgelenmeye başlar.

Farklı Renk Maltese Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Köpek şovlarına hazırlamayı düşünmüyorsanız eğer maltese terrier renginin beyaz olma zorunluluğu yoktur. Farklı renklerde olsa bile sevgisi ve bağlılığı aynı olacaktır. Ancak şunu bilmelisiniz ki melez köpeklerin hastalıklara daha yatkın olmasıdır. Veteriner hekiminize köpeğinizin anne ve babasından alacağı herhangi genetik hastalığın olup olmamasına karşı düzenli kontroller yapmasını isteyebilirsiniz.

Maltese Terrier Gözyaşı Lekeleri Tüy Rengini Değişitirir

En fazla gözyaşı lekesi üreten bir cinstir. Gözlerinin akması bir süre sonra göz çevresindeki tüylerin rengini bozar. Özellikle beyaz maltese terrier cinsinde lekeler daha belirgindir.  Bu lekelerin oluşmasının sebebi kalitesiz beslenme, ıslak tüyler, plastik mama-su kabı kullanılması ve göz bakımının yetersiz yapılmasıdır. Gözyaşının neden olduğu renk değişimleri hem renk değişikliğine hem de bakterilerin üremesinin belirtisidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap