Köpekle Araba Seyahati Nasıl Yapılır?

Köpekle araba seyahati etmenizin hem güvenli hem de keyifli olmasını sağlayacak bazı faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlere dikkat ettiğiniz takdirde hayatınıza köpeğinizi de dahil edebilir ve onun da yeni yerler görerek keyif almasını sağlayabilirsiniz. Köpekle seyahat etmeniz, köpeğinizin günlük harcaması gereken enerjinin atılmasının önüne geçebilir. Bu durum köpeğinizin yolculuk boyunca huysuzlanmasına ve rahatsız olmasına neden olacaktır.

Köpekle Araba Seyahati Nasıl Yapılır?

Köpeklerin araç içerisinde uzun süre hareketsiz kalmaları oldukça zor ve neredeyse imkansıza yakındır. Köpekle seyahat planınız varsa öncelikle köpeğinizi arabaya alıştırmayı deneyebilirsiniz. Köpekler yapıları itibariyle geniş alanları, koşmayı ve oyun oynamayı severler. Köpeğinizi uzun süre bir araç içerisine sokup hareketsiz kalmasını beklemeniz olanaksızdır. Köpeğinizin alışmasını sağlamak için araba ile kısa gezintiler yapabilirsiniz. Ardından onu parka götürebilir ve hatta ödül mamaları ile gezintileri olumlu algılamasını sağlayabilirsiniz.

Köpekleri Seyahat Hazırlamak

Köpeğinizin uzun bir araba yolculuğu süresince arabada başı boş dolaşabilmesi pek güvenli değildir. Bu nedenle köpeğiniz için bir kafes edinmelisiniz. Böylece hareket etmesi engellenebilir ve kontrol altında tutmak daha kolay olur. Herhangi bir kaza durumunda köpeğiniz kafes içerisinde çok daha güvende kalacaktır. Kafesi sağlamlaştırdığınızdan emin olmalısınız. Aksi halde ani frenlerde kafes yerinden düşebilir ve köpeğiniz zarar görebilir.Fakat köpeğinizi kafese koymak istemiyorsanız onun için bir emniyet kemeri edinmelisiniz. Bu şekilde köpeğininin güvenliğini sağlayabilirsiniz. Köpeğinize seyahat öncesi egzersiz yaptırarak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz. Yorgun bir köpek daha sakin ve rahat bir yolculuk geçirecektir. Köpeğinizi yolculuktan hemen önce beslemekten kaçınmalısınız. Aksi halde araba tutması nedeniyle kusması ya da tuvaletini yapması sizi zorlayacaktır.

Köpeklerle Seyahat için Yanınıza Almanız Gerekenler

Köpeğinizle yolculuğa hazırlanırken neyin gerekli ya da gereksiz olduğunu iyi planlamalısınız. Bazı yolculuklar yedek kıyafet gerektirirken bazıları ise havlu gerektirebilir. Bu nedenle her nereye yolculuk yapıyorsanız mutlaka yanınızda bulunması gereken eşyaları iyi kestirmelisiniz. Aksi halde yolculuğunuzda çeşitli zorluklar yaşayabilirsiniz.

  • Köpeğinizin alışık olduğu ve sevdiği bir mamayı yanınıza almanız daha mantıklıdır. Böylece mide sorunları yaşamasını engelleyebilirsiniz. Köpeğinizin dikkatini dağıtmak için yanınıza ödül maması alabilirsiniz. Ferahlatıcı bir içeceği olması için suyunu soğutucuda saklayabilirsiniz.
  • Köpeğinizin yatağı, battaniyesi ve oyuncakları kendilerini güvende hissetmelerine neden olmaktadır. Bu nedenle yanınıza en sevdiği oyuncakları alarak seyahat boyunca sıkılmasını önleyebilirsiniz.
  • Eğer köpeğinizin düzenli olarak kullandığı ilaçlar varsa yanınıza aldığınızdan emin olmalısınız.
  • Köpeğinizin ani sıcaklık değişimleri nedeniyle hasta olması mümkündür. Bu nedenle onu sıcak tutacak ve rahat edeceği kıyafetleri almayı ihmal etmemelisiniz. Köpeğinizin yüzme ihtimali varsa mutlaka bir can yeleği ve havluyu yanınızda bulundurmalısınız.
  • Bilmediğiniz bir çevrede köpeğinizi rahatça gezdirebilmek için sağlam bir gezdirme tasması edinmelisiniz. Ayrıca üzerinde led ışıklar bulunan bir tasmada köpeğinizin güvenliği için oldukça faydalı olacaktır.

Köpeklerde Araba Tutması

Köpeklerde harekete bağlı araba tutması ve bulantı durumu sıklıkla görülmektedir. Özellikle yavru ve genç köpeklerde daha çok görülmektedir. Bunun nedeni ise denge amacıyla kullanılan kulak yapıları yavru köpeklerde tam anlamıyla gelişmemiştir. Fakat bazı köpekler ise birkaç araba yolculuğunda bulantı yaşadıysa diğer yolculuklarını da bulantı ve kusmayla şartlandırabilir. Aynı zamanda stres ve anksiyete de bulantıyı tetikleyebilir. Bu nedenle köpeğinizin araba yolculuklarından sonra keyifli zaman geçirmesini sağlamalısınız. Böylece yolculuğun ardından mutlu olacağını bilerek stres yapmaması mümkün olabilir.

Köpeğinizin uzun süre hareketsiz kalması, huzursuz olması, esnemesi, devamlı sızlanması, dudaklarını yalaması ve aşırı salya akıtması gibi belirtiler köpeğinizi araba tuttuğunu gösterebilir. Köpeğinizin kusması da yüksek ihtimalle araba tutmasından kaynaklanmaktadır. Köpeğinizi araba tutmasını engellemek için yolculuğu onun için en konforlu hale getirmeli ve tüm tedbirleri almalısınız.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap