American Cocker Bakımı Nasıl Yapılı?

American Cocker bakımı yoğun tüylü olmaları sebebiyle oldukça önemlidir. American Cocker köpekleri düzenli bakıma ihtiyaç duyarlar. Tüy yapısının her zaman pürüzsüz ve parlak olması için günlük olarak taranmaları gerekir. American Cocker yavru köpek sahiplenme için bazı sahipler yoğun tüy yapısından kurtulmak için tüylerini kısaltmayı tercih edebilirler. Fakat tüyleri kısaltılsa dahi haftalık banyolarının aksatılmaması gerekir. Yılın bazı dönemlerinde ölü tüylerden kurtulmak için profesyonel yardım alınmalıdır.

American Cocker Bakımı

American Cocker köpek sahiplenme aynı zamanda tırnak, göz ve kulak bakımını da içermektedir. Tırnaklarının ayda bir defa kesilmesi ve kulak enfeksiyonlarına karşı haftalık olarak kulaklarının temizlenmesi gerekir. Köpeğinizin bakımı konusunda problemler yaşıyorsanız veteriner hekiminizden ya da pet kuaförlerinden yardım alabilirsiniz.

American Cocker Özellikleri

  • Son derece uyumlu, sessiz ve anlayışlı bir köpektir.
  • Oldukça uzun tüy yapısı ile dikkat çeker.,
  • Ortalama ağırlığı 14 kilogram civarında görülür.
  • Duygusal bir kişiliği olduğu için hassas köpek türlerinden biridir.
  • Sevecen, nazik ve dost canlısıdır. Bu özellikleri sayesinde en popüler köpek ırklarından biridir.
  • Hem iyi bir aile köpeği hem de avcı olma özelliği bulunmaktadır.
  • İlgiyi çok sever ve devamlı kendisi ile ilgilenilmesini ister.
  • Sağlıklı bir American Cocker ortalama 15 yıl yaşayabilir.
  • Bitmek bilmeyen enerjisi sayesinde oyuncu köpekler arasındadır.
  • Diğer hayvanlar ve çocuklar ile arası her zaman iyidir.
  • Polen, tahıl ve toz gibi ürünlere karşı alerjik reaksiyon gösterirler.
  • Otur, kalk, sessiz, dur ve yat gibi komutları kolaylıkla öğrenebilir.

American Cocker Kalıtsal Hastalıkları

American Cocker köpeği, her ne kadar sağlıklı bir köpek olarak bilinse de diğer her köpek gibi bazı kalıtsal hastalıklara sahip. Eğer bir American Cocker sahiplenmeyi düşünüyorsanız öncesinde sahip olabileceği hastalıkları öğrenmelisiniz. Özellikle American Cocker ırkı köpeklerde sık rastlanan kalıtsal hastalıklar;

  • Katarakt: Genç katarakt olarak bilinir ve köpeklerde 1 ila 2 ya aralığında görülebilir. İlerlemesi durumunda körlüğe neden olur.
  • Kalça Displazisi: Uyluk kemiğinin kalça eklemine tam olarak oturmaması ile ortaya çıkmaktadır. Bazı köpeklerde topallama ile kendini gösterirken bazı köpek cinslerinde hiçbir ön belirti görülmeyebilir. Köpeğin yaşlanması ile şiddetlenebilir. Kalıtsal bir hastalık olarak bilinse de ters hareket, düşerek yaralanma ve yüksek kalorili beslenme gibi sebepler ile kötüye gider.
  • Hipotiroidizm: Tespit edilmesi zor bir hastalıktır. Tiroid hormonlarının düşük üretilmesi ile ortaya çıkar. Hipotiroidizm yaşayan köpeklerde göz akıntısı, halsizlik ve soluk almada sıkıntı görülür. Hipotiroidizm tedavisi köpeğin yaşamı boyunca devam etmektedir.
  • Hemeralopia: Gündüz körlüğü olarak bilinmektedir. Genellikle 8 haftalık köpeklerde fark edilir. En sık görülen yan etkisi yavru köpeğin sürekli bir şeylere çarpmasıdır. Güneşe çıktığında sersem hareketler sergilerler. Erken teşhisi etkili tedaviyi sağlamaktadır.
  • Kalıtsal Polinöropati: Köpeklerde yürüme bozukluğuna neden olmaktadır. Köpeklerde dengesizlik ve koordinasyon eksikliği ile ortaya çıkmaktadır. Hafif ya da çok şiddetli seyrettiğini görmek mümkündür. Genellikle bir yaş altında ki köpeklerde görülür ve ani bir şekilde ortaya çıkar. Polinöropati hastalığına sahip köpeklerde yürüme zorluğu görülür.

American Cocker Sağlık Durumu

American Cocker köpekleri, düzenli beslenme ve uygun çevre şartları sayesinde uzun süre sağlıklı bir hayat sürebilirler. Her zaman kaliteli mamalar ile beslenmeleri ve diyete uygun beslenme planlarının yapılması önemlidir. American Cocker köpeklerinin ortalama yaşam beklentisi 12 ila 15 yıl arasında değişmektedir. Diğer çoğu köpek ırkında olduğu gibi

American Cocker ırkı köpeklerde de bazı kalıtsal hastalıklara rastlanır. Her zaman sağlıklı olması ve uzun yıllar yaşayabilmesi için kişisel bakım uygulamalarını aksatmamalısınız. Köpeğinizin beslenmesi, rutin egzersizleri, temizliği ve veteriner kontrolleri ihmal edilmemelidir. Köpeğinizin vücut direnci her zaman yüksek olmalıdır. Bağışıklık sisteminin korunması için aşı uygulamalarının aksatılmaması gerekir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap