Golden Retriever Nasıl Eğitilir? Golden Retriever Eğitimi

Golden Retriever eğitimi özellikle yavruluk dönemlerinde daha verimli geçmektedir. Köpekler ergen olarak adlandırılan 4 ay ile 18 ay arası dönemlerinde daha asi olurlar ve öğrenmeye hevesli değillerdir. Fakat 6 aylık bir Golden Retriever köpeğine bir şeyler öğretmek oldukça kolay ve keyifli olacaktır. Yavru Golden Retriever sahiplenme öncelikle tuvalet eğitimi ile başlamaktadır. Böylece köpeğinizin ev içerisine tuvaletini yapmasını da büyük oranda engelleyebilirsiniz. Köpeklerin düzen ve otorite aşığı olduklarını unutmamak gerekir. Golden Retriever sahiplenme sizin düzenli ilgilenmeniz ve otorite kurmanız ile başarı gösterecektir. Golden köpek ırkı insanlara oldukça alışkındır ve onlarla iyi bağlar kurarlar. Aynı şekilde eğitimleri de ciddi bir disiplin gerektirir. Aksi halde köpeğiniz ile dışarıda gezmeniz ve sosyalleşmeniz imkansız bir hal alır.

Golden Retriever Temel Komutları Öğretmek

  • Köpeğiniz ile eğitim süreci hem zevkli hem de bir o kadar zor geçebilir. Eğitim süresi boyunca en önemli faktör sizin sabırlı ve sakin olmanızdır.
  • Özellikle Golden yavru köpekleri sevimli halleri ile size karşı çıkmak isteyebilir ve otoritenizi kırabilirler. Bu nedenle kararlı ve soğukkanlı davranmalısınız.
  • Eğitime başlamadan önce köpeğinizin tam aç ya da tam tok olmadığına dikkat etmelisiniz.
  • Köpeğinizin dikkati başka birşeyde ise eğitime başlamamalı ve tüm dikkatinin sizde olduğuna emin olmalısınız.
  • Eğitim süresi boyunca ödül bisküvilerini ve mamalarını yanında bulundurmalısınız.
  • Eğitime başladığınız alanda köpeğinizin dikkatini dağıtacak unsurların, farklı kişilerin ve hayvanların bulunmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde köpeğinizin kolayca dikkati dağılacaktır ve eğitim verimsiz geçecektir.
  • Köpeğinize otur, yat, kalk ve gel komutlarını gösterirken elinizi göreceği şekilde tutmalı ve göz teması kurmalısınız.

Golden Retriever Eğitimi: Köpeklerde Kafes ve Tasma Eğitimi

Özellikle sık seyahat eden bir Golden köpeğiniz varsa onu yolculuk koşullarına hazırlamanız gerekir. Yolculuk esnasında kafes ya da tasma kullanmanız gerekeceği için kısa süre içerisinde bu eğitimleri tamamlamalısınız. Köpeğiniz özellikle yavruyken kafes daha çok işinize yarayacaktır. Kafese alışması için kafesin herkesin olduğu bir ortamda, mama ve su kabına yakın bir alanda durması gerekir. Köpeğinizi zorla içine sokmak yerine, kafesin kapağını açık bırakarak kafesi merak etmesini sağlamalısınız.

Uzun seyahatlerde köpeğinizi kafes ile taşımanız oldukça kolay olacaktır. Bu nedenle kafes eğitiminin atlanmaması önemlidir. Köpeğiniz yetişkin olmaya başladıkça temel komutları da öğrenecek ve tasma kültürünü benimseyecektir. Bu nedenle kafes kullanmayı bırakabilirsiniz. Köpeğinizi gezdirirken tasma kullanabilmeniz için tasmasını doğru seçmeli ve onun tasmadan nefret etmesini engellemelisiniz. Köpeğiniz için mutlaka göğüs tasması tercih etmelisiniz. Köpeğiniz tasma ile sizi çektiğinde onun peşinden gitmemelisiniz. Aksi halde sizi kontrol altına aldığını düşünecektir. Sizi dinlememesine ve sizi sürüklemesine izin vermemelisiniz.

Golden Retriever Davranış Bozukluklarının Giderilmesi

Golden Retriever cinsi köpekler ağızlarına bir şeyler almaktan çok hoşlanırlar. Çoğu zaman kendi oyuncaklarını ağızlarına alsalar da sizin eşyalarınızı çiğnemeye başladıklarında problem olabilir. Bu nedenle köpeğinize ver veya bırak komutlarını kısa sürede öğretmelisiniz. Köpeğinizin en az sevdiği ve çok sevdiği birkaç oyuncağını derecelendirin ve en az sevdiğini atarak getirmesini sağlayın. Ödül maması ile hareketini ödüllendirebilirsiniz. Bıraktığında ise iyi pekiştirme yaparak bu davranışını onaylayın ve komutu anlamasına izin verin.

En sevdiği oyuncağa gelene dek bu egzersizi tekrarlayın. En sevdiği oyuncağı getirip bıraktığında eğitiminizin başarılı olduğunu anlayabilirsiniz. Havlamak birçok Golden köpeği için eğlencelidir. İnsanlara, kedilere ve size zaman zaman havlayabilirler. Bu hareketi için köpeğinize sus, yapma ya da hayır komutlarını öğretmelisiniz. Havladığı zaman ilgisini başka bir yöne çekebilirsiniz. Köpeğinize havladığı için hiçbir zaman ödül vermemeli ve onu sevmemelisiniz. Sus dediğiniz halde havlamaya devam ederse onu bir süre yalnız bırakmalı ve ilgilenmemelisiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap