Köpeklere Tasma Alışkanlığı Nasıl Verilir?

Köpeklere tasma alışkanlığı verilmesi gereken en önemli eğitimlerinden biridir. Pati dostlarımızın bazı durumlarda ve zaman aralıklarında kontrol altında tutulması için gereklilik arz etmektedir boyun tasmaları. Özellikle köpeğinizle dışarda geçirdiğiniz vakitlerde her an heyecanlanıp bir şeylerin peşinde koşturmak isteyen köpeklerimiz için güvende tutmak adına oldukça etkili bir yöntemdir.

Yürüyüşleriniz de köpeğinizi uyaran çok etmen vardır. Bir kuşun, kedinin ve arabanın peşinden koşmak isteyecektir. Başka bir köpekle karşılaştığında onunla bir etkileşimde bulunacaktır. Bazen bu etkileşimler oldukça tehlikeli olabilir. Bu durumlara önlem olarak tasma alışkanlığı olmalıdır.

Köpeklerimiz ve Tasma Alışkanlığı

Köpeklerimiz için bazen tasma takmak işkence ve eziyet olabiliyorken bazı pati dostlarımız bu duruma çabucak adapte olup bunun için bir zorluk çıkartmamaktadırlar. Tasma takma alışkanlığı yavruyken başlamak her zaman daha iyi olacaktır.

Yavru köpeklerin sizlere karşı çıkmak için çok cesareti olmayabilir. Zaten heyecanlı yapıları gereği bu denemelerde sizlere çok zorluk çıkartmayacaklardır.

Tasma alışkanlığı için öncelikle köpeğinizin sakin olduğu anlarda denemeye başlayabilirsiniz. Bir diğer yöntemde oyun esnasında takmanız. Bunu fark etmeyebilir. Ayrıca zorluk çıkarıyorsa köpekler de uygulanan eğitim yöntemlerini kullanabiliriz.

Tasmayı taktıktan hemen sonra ödül maması veriniz. Bunu üst üste birkaç defa deneyerek tasma takmasının iyi bir şey olduğunu öğretebilirsiniz. Ayrıca bu eğitim süresinde evde belli aralıklarla bunu tekrarlayınız.

Yemek yemeden önce tasmasını takaraktan köpeğinize aynı mesajı vermiş olacaksınız. Tasma ile birkaç gün takılı gezmesi de alışmasını kolaylık sağlayacaktır.

Köpeğinizle Tasma ile İlk Gezi Planlayın

Her ne kadar köpeğiniz tasmaya alışmış olsa da dışarda bu durum aynı olmayabilir. Köpeğiniz dışarda huysuzlanabilir, çıkarmak istediği için inatlaşabilir. Hatta daha da ileriye giderek yere yatıp kalkmaya bilir. Bazı köpekler için tasma ile gezmek özgürlüklerini kısıtladığı için işkence gibi gelecektir.

Yürüyüşleriniz de her zaman yanınızda ödül maması bulunması olası inatlaşma durumları için dikkat dağıtıcı olacaktır. Bu durumlara girildiği an ödül maması vererek, ona odaklanarak sevip başka şeylere ilgisini çekmeye çalışabilirsiniz.

Köpek gezdirme kayışını da tutup çekme gibi tutumlar ile karşılaşabilirsiniz. Aksi tutumlarda lütfen sabırlı olunuz. Tasma kayışı ile herhangi bir çekiştirme durumlarına girmeniz işi daha da zorlaştıracaktır.

Köpeğinizin sizi gezdirmesine izin veriniz. Bu birkaç gün sürebilir. İstemediğiniz bir tarafa doğru gidiyorsa aynı şekilde çekmek ve yönlendirmek yerine durunuz ve kendisinin başka yöne yönelmesine izin veriniz.

İlk başlangıçta önemli olan köpeğinizin tasmaya alışması olduğu için yürüyüşlerinizi kısa ve sakin yerlerde yapmayı tercih edebilirsiniz.

Köpeğinizin karakteri ve tutumunu öğrenirken kayışını kısa tutmanız faydalı olacaktır. Daha sonradan uzunluğunu yürüyüşlerinize ve ortamınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu alışma sürecinde köpeğinize hep aynı ses tonu ile iletişim kurunuz. Zaten köpeğiniz şuan yeni bir duruma adapte olmaya çalıştığı için aranızın açılmasını ya da aranızda bir kırgınlık ve küslük durumlarının oluşmasını istemeyiz.

Son bir ipucu olarak da köpeğinize Yavaş! Komutunu öğretmeniz çok işe yaracaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap