Köpeklerde Pika Sendromu: Belirtileri ve Tedavisi Yolları

Köpeklerde pika sendromu nedir? Köpekler aniden plastik nesneler veya giysiler yemeye başladığında, davranış bozuklukları yaşarlar. Pika sendromunu ancak yeme bozukluğunun nedenini öğrendikten sonra tedavi edebilirsiniz.

Köpekler, gerçekten sindiremeyecekleri plastik veya tekstil ürünleri gibi şeyler yerse, yaşamı tehdit eden bağırsak tıkanma tehlikesi bulunur. Köpeğiniz bu durumu düzenli olarak yapıyorsa buna köpeklerde pika sendromu denir. Bu sendromunun tedavi etmek isteyen herkes, önce evcil hayvanın ebeveynlerinin de bu hastalığa eğilim gösterip göstermediğini belirlemelidir. Bu durumda, köpeği yemekten ayırmak zor olur. Bir veterinerle iletişime geçtiğinizden ve bozukluğu birlikte tedavi ettiğinizden emin olun.

Köpeklerde Pika sendromu eksiklik semptomlarını tedavi eder

Köpekte görülebilecek hastalık ya da belirtileri gibi fiziksel sebepler de düşünülür. Köpeğinizle ilgili bir sorun olup olmadığını veterinerinize danışın. Demir eksikliği varsa, bazı köpekler çöp kutusundaki kumu bile yer. Pika sendromu daha sonra diyet takviyeleri veya hastalığın uygun tedavisi ile tedavi edilir. Köpeğin diyetinde yapacağınız değişiklik de fayda sağlıyor. Konserve kutu yiyecek yerine kuru yiyeceklerle besleyin. Bu, daha fazla sindirim için ham lif içerir.

Köpeklerde Ruhsal davranış bozukluğu İçin İpuçları

Köpeğiniz genellikle yalnızsa ve sıkılıyorsa, yanlış yönlendirilmiş yeme alışkanlığında dikkat eksikliğini telafi eder. Alıştığı yaşam koşullarının, kedinin türe uygun bir şekilde tutulmasına hala izin verip vermediğini sorun. Pika sendromunu tedavi etmek istiyorsanız, sevimli dostunuza yeterince zaman ayırmalı ve onunla düzenli oynamalısınız.

Öte yandan, sahibiyle çok yakın bir bağ da strese yol açar. Bir yedek eylem olarak, bazı köpekler sindirilemeyen şeyler yemeye başlar. Burada evcil hayvanı daha bağımsız olacak şekilde eğitmek önemlidir: Evcil hayvanınızla etkileşimi zor olsa bile kademeli olarak azaltın. Ne zaman sevileceğine kendin karar ver.

Köpeklerde Pika Sendromu: Köpeklerin erişimine izin vermemek

Aynı zamanda, dört ayaklı arkadaşınızın defalarca ısırdığı nesnelere erişiminin olmadığından emin olmalısınız. Köpeğiniz halıyı yemişse üzerine bir mobilya parçası koyarak alana girmesini engellemelisiniz. Caydırıcı bir sprey de yardımcı olabilir. Yeni köpek oyuncakları, pika sendromunun tedavisine yardımcı olabilir: Davranışsal bozukluk böylece sağlıklı bir av içgüdüsüne kanalize edilebilir.

Köpeklerde Pika Sendromu: Bir Köpek Neden Taş Yer?

Yavru köpeklerde taş yemek genellikle dört ayaklı küçük arkadaşın merakına bağlanabilir. Ancak yetişkin bir köpek taş yediğinde, bu dört ayaklı arkadaşın doğasında olan normal bir davranış değildir.

Bunun yerine, çeşitli faktörler tarafından tetiklenebilen bariz bir davranış bozukluğudur. Ortak oyunlar veya köpek sporları ile köpeğinizin sıkılması veya yeterli iş yüküne sahip olmaması mümkündür.

Bu tür anormallikler, özellikle bir kulübede tutulan ve pratik olarak bütün gün kendi başlarına olan hayvanlarda oldukça sık görülebilir. Çoğunlukla bir köpek sadece taşları yer, aynı zamanda çevresindeki diğer nesneleri de ısırır.

Can sıkıntısı ve az zorlanmaya ek olarak, taş yemenin sözde pika sendromu tarafından tetiklenmesi de olabilir. Bu, köpeğinizi her şeyi yemeye yatkın hale getiren ciddi bir yeme bozukluğudur. Taşlara ek olarak, bu aynı zamanda çorap, köpük ve yenmeyen diğer pek çok ürün olabilir.

Köpeklerde Taş Yemenin Tetikleyicisi Olarak Yetersiz Beslenme

Köpeğin taşı yemesinin bir başka olası nedeni yetersiz beslenme olabilir. Dört ayaklı arkadaşınız başka şekillerde emmeye çalıştığı önemli besinleri kaçırıyor olabilir. Ancak köpek, yeterince yiyecek almadığı ve bu nedenle aç olduğu için de taş yiyebilir. Bu taş yeme nedeni nispeten nadir olsa da, bu bağlamda dört ayaklı arkadaşın yemeğine bir göz atmak faydalı olacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap