Yavru Köpeklerde Sosyalleşme Nasıl Olur?

Yavru köpeklerde sosyalleşme nasıl olmalı? Yavru köpeklerin sosyalleşmesi aslında oldukça basittir çünkü pek çok yavru köpek genel anlamda meraklı ve oyuncu özellikleri ile ön plana çıkar. Bu sebeple de etraflarındaki bireyler ile ve diğer hayvanlar ile sosyalleşme ve onları tanıma konusunda genellikle çok daha heveslidirler. Erken dönemde sosyalleşen köpeklerin yaşamları boyunca daha neşeli, cana yakın ve ilgili olduğu görülmüştür.

Yavru Köpeklerde Sosyalleşme

Yavru köpeklerde sosyalleşme, köpeğinizin ilk dönemde sahibine alışması aslında sosyalleşme için büyük bir adımdır. Bu dönemde sahibi ile kaliteli şekilde vakit geçiren yavru köpekler, diğer hayvanlar ve diğer bireyler ile sosyalleşmek için de daha yatkın hale gelirler. Dolayısıyla köpeklerin yavruluk döneminde öncelikli olarak sahibi ile sosyalleşmesi gerekir. Bu sosyalleşme de aslında oyunlarla sağlanabilir çünkü yavru köpekler oyun oynama ve yeni keşiflerde bulunma konusunda oldukça heveslidir. Onlarla ilgilenirken bunları dikkate almak, doğru şekilde iletişim kurmaya olanak sağlar.

Yavru Köpeğinizi Başka Hayvanlar İle Sosyalleştirme

Köpekler özellikle de yavruluk döneminde başka köpeklerle ve başka evcil hayvanlarla sıkı bağlar geliştirirse, bu sayede ilerleyen dönemde de farklı hayvanlara ve insanlara karşı saldırgan davranması ya da onlardan korkması olasılığı ortadan kalkacaktır. Yani bu nedenle de yavruluk döneminde köpeklerin başka hayvanlar ile tanışması aslında oldukça önemlidir.

Başka evcil hayvanlar ile tanışma sırasında iki evcil hayvanın da sakin ve uyumlu olduğundan emin olmak önemlidir. Saldırgan hayvanlar ile yavru köpeklerin sosyalleşmesini sağlamak aslında bu ilişkinin istenilenin aksine ters tepmesine neden olacaktır.

Yavru köpeklerin özellikle de evde onunla beraber yaşayan kediler ile gayet güzel şekilde anlaşabildiği görülmüştür. Sanılanın aksine köpekler her zaman kedilerin peşinde koşan avcı ruhlu yaramaz hayvanlar değillerdir. Bu nedenle de yavruluk döneminde evdeki diğer hayvanlar ile iletişim kuran ve onların varlığına alışan köpekler aslında diğer hayvanlar ile anlaşma konusunda da sorun yaşamazlar.

Yavru köpeklerin başka köpekler ile sosyalleşmesi sırasında ise köpeklerin öncelikli olarak birbirini tanımasına izin vermek gerekir. Bu sayede kısa zamanda arkadaş olabilir, birbirlerini gördükleri zaman oyun oynamak ve yalnızca yan yana yatıp tembellik etmek bile isteyebilirler.

Yavru Köpeklerde Sosyalleşme: Başka Bireyler İle İletişim

Ev halkının ve sahibin dışındaki kişiler ile yavru köpeklerin iletişim kurması oldukça önemlidir çünkü bu bireylerin tanınması aslında sosyalleşme konusunda önemli adımdır. Bu sayede saldırgan ya da utangaç tavırlar kısa zamanda unutulabilir ve bunun yerine farklılıklara açık, yeni bireyler ile tanışmaya hevesli sosyal köpekler ortaya çıkabilir.

Başka bireyler ile iletişim kuracak olan yavru köpeklerin özellikle de oyunlar sayesinde bu bireyler ile tanışması aslında durumun daha kolay hale gelmesini sağlayacaktır. Bu sayede bireyler de köpekler ile iletişim kurmada zorluk çekmeyecektir ve aynı zamanda da köpeklerin isteklerine yönelik olarak onlarla iletişim kurmak mümkün hale gelecektir.

Yavru köpeklerde sosyalleşme, evdeki bir bebek ya da çocuk ile de yavru köpeklerin sosyalleşmesi sağlanabilir. Özellikle de küçük çocuklar ile oyuncu köpekler çok iyi anlaşmaktadır. Yavru köpeklerin oyuncu ve hareketli halleri çocukları eğlendirmekte ve çocuklar da yavru köpeklere bir arkadaş olmaktadır.

Olumsuzluklar Yavruları Etkiler

Yavru köpeklerin bu sosyalleşmeler sırasında olumsuz durumlardan, yüksek sesli uyaranlardan, tehlikelerden ve tehdit edici unsurlardan mümkün olduğunca uzak kalması oldukça önemlidir. Bu nedenle de ani tepkiler vermemek, yavru dostunuzun bir bebek gibi duruma alışmasını beklemek oldukça önemlidir.

Yan yana getirilen köpekler ya da diğer hayvanlar yavru dostunuza karşı saldırgan davranışlar sergilerse bu durum köpeğin sosyalleşme isteğini tamamen köreltebilir. Bu nedenle de bu tür tüm olumsuzluklardan uzak olmak gerekir. Sakin, uysal ve uyumlu bir arkadaş edinmek her zaman yavru köpekler için en iyisidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap