Yavru Golden Retriever Bakımı: Golden Nasıl Beslenir

Yavru Golden Retriever bakımı ilk defa yavru köpek sahiplenmek isteyenlerin kafasına birtakım sorular takılır. Golden Retriever yavru sahiplenme kararı aldıysanız, yavru köpeklerin bakımı hakkında dikkat edilmesi gerekenleri de bilmelisiniz. Özellikle yavru köpekler özel bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Golden Retriever sahiplenme fikri özellikle zekaları ve oyunculukları ile bilinmelerinden kaynaklanmaktadır. Golden Retriever sahiplenme kararı alan çoğu kişi köpeğini yavruyken almak ve kendi yetiştirmek ister.

Yavru Golden Retriever Bakımı

Bu noktada köpeğinizi 45 günlükten daha erken almamanız gerektiğini bilmelisiniz. Çünkü köpekler bu süre boyunca anne sütü ile beslenirler. Hiçbir mama ya da yiyecek anne sütünden alacakları besin değerlerini yavru köpeğe sağlayamaz. Bu nedenle anneden ayrılan yavru köpeklerin çevre şartlarına dirençleri düşmektedir ve gelişimleri yavaşlamaktadır. Köpek sahibi olmanın sorumluluklarının bilincinde olmalı ve köpeğinizi sahiplenmeden önce tüm hazırlıklarınızı tamamlamış olmalısınız.

Yavru Golden Köpeğinin Evde İlk Günü          

Yavru köpeğin eve geldiği ilk an ve ilk birkaç gün oldukça önemlidir. Köpeğiniz ilk defa annesinden ve kardeşlerinden uzak olduğu için ürkek davranabilir. Bu nedenle yavru köpeğinizin birkaç gün ağlaması sizi endişelendirmemeli. Kısa süre içerisinde eve uyum sağlayacak ve ağlaması duracaktır. Bu süre zarfında köpeğinizin evde rahat ve konforlu hissetmesi önemlidir. Bu bakımdan köpek kafesleri kullanmanız önemlidir. Yeni gelen yavru köpeğinizi kafes içerisinde tutmak için bazı adımları uygulamalısınız;

  • Köpeğinizin kafesini evin en çok kullanılan bölgesine koymanız daha kısa sürede alışmasını sağlayacaktır.
  • Kafesin kapısını açık tutarak ve yavrunun serbest gezmesine izin vererek onu zorlamamış olursunuz. Böylece hem size hem de kafesine güven duyabilir.
  • Köpeğiniz kafesin içine girdikçe onu ödüllendirmeniz kafes eğitiminizde kolaylık sağlayacaktır.

Yavru Köpeğin Tuvalet Eğitimi

Yavru köpeğin eve girmesi ile direkt tuvalet eğitimi başlanmalıdır. Tuvalet eğitim süresi boyunca köpek gözlenmelidir. Genellikle köpekler vücut dillerini kullanarak tuvalet çıkmak istediklerini belli ederler. Etrafta dolandıkları gibi aynı noktada dolaştıkları da görülebilir.

Köpeğinizin verdiği işaretleri anlayarak köpeğinizi dışarı, bahçeye ya da evinizde yapmasını istediğiniz alana götürerek bir süre beklemelisiniz. Bazı köpekler tuvalet ihtiyaçları olduğunda havlayarak bunu belli etmektedir. Tuvaletini yapmaya alıştığında evin içerisinde ki alana kendi gidebilir. Eğer dışarı gitmesi gerekiyorsa kapıya yönelerek havlar ve sizin onu dışarı çıkarmanızı ister. Bu durumu alışkanlık haline getiren ve kapıya ya da evdeki tuvaletine yönelen köpeğinizi ödüllendirmeyi ihmal etmemelisiniz. Yavru köpeklerin 4 saaatte bir tuvalet alanına götürülmesi gerekmektedir.

Yavru Köpekleri Bakteri ve Virüslere Karşı Korumak: Aşı

Bir yavru sahiplendiğinizde yavruya yapılmış olan ya da yapılması gereken aşıların bir planı verilmektedir. Bu plan dahilinde veteriner hekiminizden aşıların günlerinden önce randevunuzu almalısınız. Köpeğinize yapılan tüm aşıların kayıtlarını saklamalısınız. Köpeğinizi ileride çifleştirmek istemezseniz kısırlaştırmanız gereklidir. Böylece köpeğiniz kanser ve diğer hastalıklardan korunacaktır. Aynı zamanda davranışsal sorunlarında önlenmesine yardımcı olacaktır. Kızgınlık dönemine giren köpeklerde hormon değişiklikleri nedeniyle psikolojik sorunlar yaşanmaktadır.

  • Parvoya maruz kalma riski olan 5 haftalık yavru köpeklere parvovirüs aşısı yapılabilir.
  • 6 ve 9 haftalık köpeklere leptpspirosis hariç karma aşısı uygulanır. Leptospirosis şüphesi varsa karma aşıya eklenebilir. Atruca koronavirüs şüphesi varsa da koronavirüs aşısı uygulanabilir.
  • 12 haftalıktan büyük köpeklere kuduz aşısı uygulanabilir.

Yavru Köpeklerin Bakımı İçin Evde Bulunması Gereken Malzemeler

  • Kuru ya da yaş mama
  • Su ve mama kabı
  • Köpek kafesi ya da kulübesi (Köpeğinizin boyutuna uygun büyüklükte bir kafes edindiğinizden emin olmalısınız. Yavru köpekler kısa sürede büyüyecekleri için aldığınız kafese sığmaları mümkün olmayabilir.)
  • Kayış ya da tasma (Yürümeye hazırlanan yavru köpekler için mutlaka koşum takımları edinmelisiniz.)
  • Oyuncaklar
  • Köpek tarağı
  • Diş fırçası ve macunu (Köpeğinizin ağız ve diş sağlığı için küçük yaştan diş fırçalamaya alıştırılmaları gerekir.)
  • Tırnak makası (Köpeğinizin tırnaklarını keserken zorlanıyorsanız veteriner hekiminizden ya da pet kuaförlerinden yardım alabilirsiniz.)
  • Ödül mamaları (Köpeğinize eğitim komutlarını öğretirken ödül mamaları ile desteklemeniz eğitim kısa sürmesini sağlayacaktır.
  • Köpek yatağı
  • Köpek taşıma çantası
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap