Köpekleri Beslerken Yapılan Hatalar, Yapılmaması Gerekenler

Köpekleri beslerken yapılan hatalar vardır. Köpeğin sindirimi, besin emiliminin merkezidir. Böylece organizmadaki hemen hemen tüm diğer süreçleri etkiler. Yaşa uygun fiziksel gelişim, mükemmel deri ve tüy kalitesi, sabit bir bağışıklık sistemi ve yüksek performans, yem sindirilip en iyi şekilde kullanılırsa garanti edilir. Ancak o zaman metabolizma için gerekli besinler mevcut olur. Köpek sahiplerinin beslenme uygulamaları, köpek ırkları ve bakım şekilleri kadar çeşitlidir. Bazıları kuru beslemeyi tercih ederken, ıslak veya çıplak beslenmenin diğerleri için değeri kanıtlanmıştır. Köpeğinizi nasıl beslediğinizden bağımsız olarak, beslenme her zaman köpeğin ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır. Bu bağlamda köpekleri beslerken yapılan hatalar mevcuttur.

Köpekleri Beslerken Yapılan Hatalar

Basitçe söylemek gerekirse, köpeklerimiz, vahşi köpek aracılığıyla yavaş yavaş evcil köpek olarak yetiştirdiğimiz evcilleştirilmiş kurtlardır. Tıpkı davranış gibi, evcilleştirme de köpeklerimizin yemek yeme şeklini değiştirebilmektedir.

Kurtlar günde 12 kg’a kadar eti yiyebiliyor. Her gün bir avı öldürmedikleri için, ancak en iyi durumda haftada iki ila üç kez, yediklerinizin bir kısmını boğup erzak olarak gömüyorsunuz. Bir kurt, sürekli olarak yiyecek arar. Çünkü kaslarını korumak ve ona enerji sağlamak için proteinlere, yağlara ve karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Kas eti ve iç organlara ek olarak; yiyecekler, avın bağırsak içeriğinin yanı sıra kürk ve deri parçaları, kemikler, meyveler, yapraklar ve otlardan oluşur. Bunlar kurda ihtiyaç duyduğu vitaminleri, eser elementleri ve mineralleri sağlar.

Köpeklerde Yanlış Beslenme, Stres veya Parazitler Sindirimi Etkiler

Düzenlenmiş bir metabolizma için, köpeğin dengeli bir oranda farklı besin maddelerine ihtiyacı vardır. Su, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller ve eser elementler. Bu oranın doğru olabilmesi için köpeğin beslenirken duruşu, aktivite düzeyi, yaşı, kilosu ve sağlık durumu dikkate alınmalıdır. Uzun vadede yanlış beslenme, ishal veya kabızlık, cilt problemleri, zayıflama veya obezite gibi sindirim problemlerine yol açar. Köpeğin sindirim sistemindeki bozukluklar, köpek sahipliğinde en yaygın sorunlardan biridir. Sindirim bozuklukları gibi tetikleyiciler,  İshal, parazitler, gastrointestinal sistemin iltihabı veya enfeksiyonlar olabilir.

Hata: Köpek huzur içinde yemek yiyemez

Köpek beslerken yaptığımız hatalar

  • Köpeğimizin iyi yediğinden emin olmak istiyoruz, bu yüzden onu yemek yerken izliyoruz.
  • Köpeğin her zaman orada olması ve onun etrafında olağan aile koşuşturması yaşanırken onu beslemesinin güzel olur
  • Köpeğimizin bizi sürünün başı olarak tanımasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Ara sıra güç konumumuzu göstermek için yarı dolu besleme kasesini çıkarıyoruz. Köpek bunu kabul etmezse, başını büyük belaya sokar.

Köpeğinizin Mamasında Kalan Artıkları Temizleyin

  • Bazen köpekler, ya bir şeyi sevmedikleri için ya da tok oldukları için kâselerindeki her şeyi yemiyorlar. Böyle bir durumda, kabın içinde ve hatta geceleri daha az bırakmayın. Çünkü kemirgenlerin veya böceklerin dikkatini çekebilir. Ek olarak, çürümeye başlayacak ve ertesi gün köpek onu yemeye çalışırsa, yiyecek kötü durumda veya kirlenmiş olacaktır. Bu durumunda köpeklerde beslenme hatalarına gider.
  • Kural basit: 3 saat geçtiyse ve evcil hayvanınız yiyeceği yemediyse, muhtemelen onu artık tüketmeyecektir. Yani iki seçeneğiniz var: atın veya bir sonraki beslenme için buzdolabına koyun.
  • Genellikle neme, güneşe veya toza maruz kaldığı ve kolayca kirlenebileceği için tek bir hayvanınız varsa çok fazla yiyecek almayın.
  • Biraz para kazanmak için ucuz gıda markaları satın almaktan kaçının. Çoğu zaman köpeklerde sindirim sorunlarına neden olurlar ve veterinerlik ve ilaç giderleri daha yüksektir.
  • Onu her gün beslemeyi unutmayın. Çünkü acıkırsa agresifleşecek, çöp torbasını açacak ve hatta bulduğu her şeyi kıracaktır.
  • Kemik veya hayvansal yağ gibi yiyecek artıkları vermeyin çünkü bunlar sağlığı için zararlıdır.
  • Sebepsiz yere ona kroket veya ikram vermeyin. Bunu sadece iyi davranırsa ödül olarak almalı.
  • Karbonhidrat oranı yüksek olduğundan ve muhtemelen kilo alacağı için ona çok fazla ıslak veya “insan” maması vermekten kaçının.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap