Köpeklerde Titreme Nedenleri ve Nasıl Geçer?

Köpeklerde titreme sorununun altında bazı sebepler vardır. Köpek dostlarımızda rastlanan bazı durumlar bizlerde soru işareti uyandırır. Bu durumlar hakkında bilgi sahibi olmamız olası ters durumları önüne geçecektir. Pati dostlarımızda bilmemiz gereken bir durum ara ara gelen titremeler.

Pet sahipleri bu titremelerin kaynağını iyi değerlendirip buna göre harekete geçmelidirler. Köpeklerimizin titremelerinin altında iyi anlama gelecek sebepler yatarken bazen de bu bir hastalık belirtisidir. Bu yüzden köpeğinizin içinde bulunduğu durumu oldukça dikkatli bir şekilde gözlemlemelisiniz.

Köpeklerde Titreme Nedenleri

Köpeğinizin titreme sebeplerini ilk daha normal sebeplerden başlayalım. Pati dostlarımız her ne kadar normal hayatlarında doğa da yaşayabilecek özelliklere sahip olsalar da bu onların bazen dirençlerinin düşüp üşüyemeyeceği anlamına gelmiyor. Titremesinin sebebi sadece soğuğa karşı savunmasız kaldıkları için olabilir. Isıtmayı deneyebilirsiniz.

Köpeklerde Bulantı Titremeye Yol Açar

Köpeklerde çok sık rastlanan durumlardan biri de bulantı. Bulantının kaynağının birçok sebebi var. Örneğin fazla yemek yediyse, kullandığı ilaçlar varsa ya da seyahat kaynaklı bulantılar olur. Bulantı ya ek olarak da titreme tepkimesi gösterir.

Titreme ve bulantıya ek olarak sürekli yalanma görülür. Dudak kuruluğu sebepli normalden fazla yutkunma, aşırı salya salımı ve halsizlik eşlik eder.

Köpeklerde Zehirlenme

Toksik madde alımı köpeğinizde titremeye sebep olur. Aynı zamanda buna zehirlenme de diyebiliriz.

Toksik maddeler arasına çikolata, soğan ve sigara olarak örnek verebiliriz. Bu madde ve besinlerin pati dostunuzun vücudunda tepkimelere ve zarar vermesi ile sonuçlanır. En belirgin belirtisi arsında da titreme vardır. Beklemeden veteriner gözetimine gitmelisiniz.

Köpeklerde Epilepsi ve nöbetler

Nörolojik bir hastalık olan epilepsi köpeklerimizin de maruz kaldığı hastalıklar arasındadır. Bayılma, kaskatı kesilme, kas seğirmesi, ağızda aşırı salya ve köpük salınımı epilepsi belirtisi olabilmekte. Bunlara aşırı titreme de eşlik ediyor. Zaman kaybetmeden veterinere gitmeniz gerekmektedir.

Köpeklerde Titreme: Stres ve Endişe Kaynaklı

Köpeklerimiz de değişen durum ve koşullarda stres ve kaygı yaşayabilirler. Bu durumlar normalde yapmadıkları aktivitelerde özellikle açığa çıkarır. Örneğin uzun bir seyahate çıkmak köpeğinizi strese girmesine neden olur. Bu durumları daha da açacak olursak taşınma ve yolculuklar, yüksek sesler, gök gürültüsü aniden yüksek sesle çalan alarmlar köpeğinizi strese sokabilir.

Bu stres ve endişe durumlarında köpeğiniz titremeye başlayabilir. Sarılıp yanında olduğunuzu hissettirmek iyi gelebilir.

Köpeklerde Distemper

Virüs kaynaklı bir hastalık olan distemper oldukça tehlikeli bir hastalıktır. Titremeye ek olarak ateş, öksürük, göz ve burun akıntısında ek göstergeler arasındadır. Bu hastalığın açığa çıkmasının önüne geçmek için yavruyken veya ilerleyen zamanlarda köpeğinizin aşılarının tam ve zamanında yapmak olacaktır.

Köpeklerde Yaşlılık Kaynaklı Titreme

Köpeğinizin yaşı ilerledikçe kas ve iskelet sisteminde zorluklar ve eksiklikler meydana gelecektir. Eklemlerinde sürtünmeden kaynaklı zamanla oluşan zararlar köpeğinizin yürürken veya hareket ederken zorlanmasına sebebiyet verecektir. Bu zorlanma da titreme belirtisi olarak kendini gösterecektir.

Köpeklerde Heyecana Bağlı Titreme

Köpeklerimiz birçok anını heyecanlanarak geçirmektedir. Bu heyecanlarını öyle yüksek dozda olabilirken bu heyecana çiş kaçırma bile eklenmektedir. Özellikle sizin eve gelişiniz de çok heyecanlanan köpeklerimiz aşırı titremeye başlayabilirler. Bu durumu sakin karşılaması için ona sakinleşmesi için zaman ve direktifler vererek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap