Köpeklerde Böbrek Enfeksiyonları Nedenleri, Belirtileri

Köpeklerde böbrek enfeksiyonlarının farklı nedenleri olabilir. Böbrek rahatsızlıklarına köpeklerde ve kedilerde sıklıkla rastlamak mümkündür. Bu rahatsızlıkların pek çoğu da genellikle kendini sık idrar çıkma ve susama durumları ile belli eder. Köpeklerde görülebilen böbrek enfeksiyonlarının beslenme, hareket düzeni, su içme sıklığı gibi farklı pek çok nedene bağlı olması mümkündür. Ayrıca farklı rahatsızlıklara bağlı şekilde de böbrek enfeksiyonlarının meydana gelmesi mümkündür. Bu durumda da köpeklerin ciddi ağrılar çekmesi ve idrara çıkma sırasında havlaması ya da inlemesi olasıdır. Peki, köpeklerde böbrek enfeksiyonları nedenleri, belirtiler ve tedavileri nelerdir?

Köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonları pek çok belirti ile kendini ortaya koyabilmektedir ve bu enfeksiyonların farklı nedenleri de olabilir. Bu nedenlere bağlı şekilde tedavi uygulanması, erken dönemde veteriner desteği alınması aslında köpeklerin de kısa zamanda iyileşmesine büyük katkı sağlamaktadır.

Köpeklerde Böbrek Enfeksiyonlarının Nedenleri Nelerdir?

Köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonları viral ya da bakteriyel şekilde oluşabilmektedir. Bu durumlarda da köpeklerin kendiliğinden iyileşmesi pek mümkün olmaz çünkü bakteri ya da virüs vücutta ilaç olmadığı sürece etkisini gösterebilir.

Bunun yanı sıra köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonları düzenli ve yeterli beslenmemeye, düzenli su tüketmemeye bağlı şekilde de görülebilir. Köpeklerde görülen bu enfeksiyonlar, bağışıklık sisteminin zayıf olmasına bağlı olarak etkisini çok daha net şekilde gösterebilir. Bu sebeple de aslında köpeklerin yeterli ve düzenli şekilde beslenmesi, gerekli vitamin ve mineralleri gerekli olan miktarda alması büyük öneme sahiptir. Bunun yanı sıra düzenli şekilde ve yeterli miktarda su içmesi de aslında sistemlerin en iyi şekilde çalışmasını sağlar.

Köpeklerde Böbrek Enfeksiyonlarının Belirtileri Nelerdir?

Köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonlarının en önemli belirtisi aslında sık sık idrara çıkma ve buna bağlı olarak da susama durumudur. Böbreklerde ağrı görülebilir, köpeklerin huysuz şekilde havlaması ve saldırması da mümkündür. Ağrı dayanılmaz bir hal alarak köpeğin ciddi şekilde saldırgan bir tavır benimsemesinin nedeni olabilir.

Köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonları ayrıca mide bulantısı, kusma, ishal ve benzeri durumları ortaya çıkarabilir. Ateşlerinin çıkması ya da idrara çıkıp idrar yapamamaları ya da çok az yapmaları da olasıdır. Ayrıca idrar yaparken havlama ve inleme de görülebilir. Çünkü idrarlarını yaparken ciddi şekilde zorlanabilirler. Bu durumlarda da köpeklerin hem ağrı çekmesi hem de sağlıklarının kötüye gitmesi mümkündür.

Köpekler ayrıca bu dönemde enfeksiyonun bulantı gibi etkilerine bağlı şekilde iştahsızlık ve benzeri farklı belirtiler de gösterebilirler. Su içmemeler, yemek yememeleri de aslında bağışıklık sistemlerinin büyük ölçüde zayıf düşmesine neden olur. Bu durumda da tedavi olmadan hastalığın hızla ilerlemesi söz konusudur.

Köpeklerde böbrek enfeksiyonlarının net belirtilerinden biri de halsizliktir. Köpekler ağrı ve halsizliğe bağlı olarak tüm gün yatmak isteyebilirler, oyun oynamaz ve seslenildiği zaman cevap vermeyebilirler. Bu durumlar köpeklerin hastalıktan ne kadar etkilendiğini gösterir. Köpekler bu hale gelmeden önlem almak, veteriner ile görüşerek hastalığın tedavi edilmesini sağlamak gereklidir.

Köpeklerde Böbrek Enfeksiyonlarının Tedavisi

Köpeklerde görülen böbrek enfeksiyonlarının tedavisi için antibiyotiklerin, ağız yolu ile alınan ilaçların ya da gıda takviyelerinin tercih edilmesi mümkündür. Ayrıca su kaybına bağlı olarak da köpeklere takviye verilmesi mümkündür. Serumlar ile destek sağlanabilir ve bunların yanı sıra destekleyici mamaların tercih edilmesi de gerekebilir. Bunların yanı sıra köpeklerin mamalarını düzenli şekilde yemesi ve bu süreçte de aktif hallerine geri dönmek için ev içinde oyun oynayarak hareket etmeleri önemlidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap