Köpeklerde Ateş Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Köpeklerde ateş olduğu nasıl anlaşılır? Köpeğinizin normal zamanda vücudunun ne kadar sıcak olduğunu biliyor musunuz? Köpeklerin genellikle vücut ısıları bizden yüksek olduğu için ateşlerinin olup olmadığını anlamamız çok kolay olmayabilir. Bir köpeğin vücut ısısı 38 derece ve 39.2 derece arasındadır. Bunun bir derece altı veya üstü onların vücut sıcaklığında bir anormallik olduğunu söyleyebilir.

Köpeklerde Ateş Nasıl Ölçülür?

  1. Köpeğinizin ateşini ölçmek için ağzından ölçme yapmayın. Köpeğiniz ısırabilir veya derece doğru sonuç vermez.
  2. En doğru sonuç köpeğinizin anüsünden aldığınız sonuçtur. Hoş bir durum değil ama sağlık için en kesin sonucu buradan alabilirsiniz.
  3. Termometrenizin daha az rahatsız edici olması için onu yağlayın. Hızlı bir çözüm için dijital termometre iyi bir seçimdir.
  4. Termometreyi anüsüne yerleştirin bunun için bir kişinin yardımına ihtiyacınız var. Köpeğiniz bu durumdan hoşlanmayacağı için fırlayabilir yanınızda ki kişi onu tutacak sizde termometreyi yerleştireceksiniz. Bip sesi geldiğinde işiniz bitmiştir. Geçmiş olsun.

Eğer köpeğinizin ateşinin olduğundan şüpheleniyorsanız köpeğinizin genel durumu sağlığı hakkında ipucu verebilir. Köpeğinizin vücut ısısı düştüyse yani hipotermi geçiriyorsa köpeğinizi sıcak su torbası veya sıcak su şişesine havlu sararak ısıtabilirsiniz. Hipotermi tehlikeli ve acil müdahale gerektiren bir semptomdur. Veterinerle iletişime geçmeden kendiniz köpeğinize hastalık teşhisi koymayın. Ona bilinçsiz ilaç vermek durumunu riske atar. Çoğu insan ilacı köpekler için toksittir (zehirlidir).

Köpeğinizde yüksek ateş varsa onu serinletin. Soğuk içmesini sağlayın ıslak havluyu koltuk altlarına, başına koyarak durumunu stabil tutmaya çalışın. Yine yüksek ateş durumunda kesinlikle ateş düşürücü, antibiyotik vermeyin. Yüksek ateş enfeksiyon habercisi olabilir. Doktorunuza danışın.

Köpeğin Burnu Sıcaksa Ateşi Vardır Doğru Bir İnanış mı?

Halk arasında bazı söylentiler olabilir bunların doğruluğundan emin olmadan bunlarla hüküm vermek doğru olmaz. Örneğin bir inanış köpeğinizin burnu sıcaksa ateşi olduğunu söyler. Bu iddia doğru değildir. Ayrıca köpeğinizin burnu nemli, kuru veya soğuksa da bu bir hastalık göstergesi değildir.

Ateş Ölçmeden Köpeğinizin Hasta Olup Olmadığını Anlayın

Veterinere gitmeden önce mutlaka bazı rahatsızlıkları fark etmiş olmalısınız. Eğer veterineriniz yoğunsa ve randevu kabul etmiyorsa ona telefondan ulaşıp durumunuzu aktarın. Online veteriner görüşmesi yapabilirsiniz. Veteriner hekiminiz size doğru yönlendirmeleri yapacaktır. Bazen de veteriner bulmak zorlaşır veya maliyetinden dolayı ilk karar olarak seçilemez. Bu durumda zaman kazanmak için ilk aşamada evde yapabileceğiniz şeyler var.

Köpeğinizin ateşi olduğunu düşünüyorsunuz ama ölçme imkanınız yok. Sorun değil neyse ki ateş hastalığın erken habercisi değildir. Köpeğiniz ateşi çıkacak kadar hastalandıysa muhtemelen vücudunun başka yerlerinde hastalık ilerledi. Örneğin soğuk algınlığı olan pati dostunuz ancak hastalık vücutla tepkimeye girdiğinde ateşlenir. Ateşi çıkacak kadar hasta olan bir canlıda başka semptomlarda gözlenir. Ateşle birlikte görülen bazı rahatsızlıklar şöyle: miğde bulantısı, kusma, ishal, enfeksiyon, ağrı, halsizlik, isteksizlik, ilgide azalma ve içe kapanma gibi belirleyici faktörlerdir. Köpeğinizin ağrısı olduğunda size bunu diliyle ifade edemese bile vücuduyla açık şekilde ifade edecektir.

Örneğin başı yerdeyse, bakışları bayıksa, iştahsızlık varsa köpeğiniz hastalanmıştır. Başka hiçbir sebep köpeğinizi birden bire süregelen eğlencesinden koparamaz. Köpeğinizin hastalık belirtileri varsa bunu önemseyin ve en kısa sürede doktorla görüşün. Ateşli hastalıklar genellikle kendi kendine geçmez ve ilaç tedavisi gerektirir. O iyi olacak diye beklerseniz ve sağlığı riske girer. Ateş vücudun yetersiz kalması, hastalığı yenemediğinin göstergesidir. İyi bir bakım, moral ve uzman yardımına ihtiyaç duyulur. Köpeğinize kendi kendinize ilaç vermeye kalmayın bazı ilaçlar toksit etki yapar ve onu kaybedebilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap