Köpek Sahipleri: Yaptığı Hatalar Nelerdir?

Köpek sahipleri olarak tüylü dostumuza karşı doğru sandığımız hatalarda bulunuruz. Aynı dili konuşamasak ta aynı yeryüzünü ve gökyüzünü paylaşırız. Bu canlar ile hayatlarımızın kesişim noktasında onlara ve kendimize yardımcı olacak ipuçları her zaman vardır. Bazen bildiklerimizin üstüne daha çok bilmemiz gereken şeyler olduğunu unutmamalıyız.

Dikkat etmemiz bilmemiz gerekenler köpeğinizin ihtiyaçlarından, sağlığından, iletişimimizden eğitimine gibi geniş bir yelpazeye sahiptir. Birçoğumuz gibi bizimde kulaktan duyma öğrendiklerimiz ve bunlar sonucunda yaptığımız hatalar vardır. Bu hatalar neler, bu hataların yapılmasının köpeğiniz tarafından nasıl algılandığını gelin hep birlikte öğrenelim.

Köpek Sahipleri Yaptığı İletişim Hataları

İlk olarak yapılan iletişim hataları neler bir bakalım. Köpeğinize bir süre aynı durum için farklı tepkiler vermeniz köpeğinizin aklında soru işaretleri yaratıp aynı durum da sizin çizdiğiniz sınırlara göre değil de kendi kafasına göre davranmasına sebebiyet verecektir. Yapmasını istemediğiniz veya söylediğiniz şeyler için her zaman aynı tutumu sergileyin.

Bazı durumlar her ne kadar sizi ve köpeğinizi heyecanlandırsa da köpeğinize kötü yansıyacak saldırganlık gibi tutumların davranışların olduğu anlar için tepkinizi belirtin ve buna müsamaha göstermeyiniz.

Köpek Sahiplerinin Tüylü Dostlarının Gözlerine Uzun Bakması Tehlikeyi İşaret Eder

Pet sahiplerinin dikkat etmesi öğrenmesi gereken konulardan biri de vücut dillerinizin onlarda ne anlama geldiği. Doğrudan köpeğinizin gözlerine uzun uzun bakmanız onda tehdit var sinyallerinin çalması anlamına gelmektedir. Sizi bir tehdit olarak algılamaması gerekir.

Köpeği Cezalandırmak

Cezalandırma köpeğinizle iletişiminizi her zaman geri adıma götürecektir. Yapmaması gereken davranışların yerine yapmasını istediğiniz davranışları sergilemesini sağlayın. Bunun sonunda ödüllendirmeniz köpeğinize kalıcı olarak doğru davranışın kalmasını sağlayacaktır.

Köpeklerin Uzun Süreli Yalnız Kalmaları

Köpeğinizin uzun süre kapalı ve yalnız kalması ilk olarak depresyona girmesini sağlayacaktır. Depresyona girmesi köpeğinizle şu zamana kadar geçirdiğiniz iletişimine ve birlikteliğinize darbe vuracaktır. Köpeklerinizin size sonsuz sevgisi ve güveni vardır. Bunun aynısını ve daha fazlasını ona hissettirmelisiniz.

Köpeğinizi Yalnız Başına Bırakmayın: Sosyalleştirin!

Köpeğinizin de kendine arkadaş edinmesini sağlayın. Bunun için ortam hazırlayabilirsiniz. Başka canlı ve köpek dostları olması bilişsel gelişimi için oldukça önemlidir. Sadece hayvan dostlarının yanı sıra kendi arkadaş çevrenizle de sosyalleşmesini sağlayabilirsiniz.

Köpeklerini Çok Sık Öpmek Sarılmaları

Köpekleriniz de bireydir. Tek başlarına bir canlıyı ve karakterleri olduğunu unutmadan iletişiminizi temellendirmelisiniz. Kanınızın kaynama durumlarını çok fazla öperek sarılarak göstermek bunalım ve depresyonla sonuçlanabilir. Zaman zaman yalnız kalmalarına ve ev içinde kafalarına göre sessiz sakin geçireceği zaman aralıkları oluşturabilirsiniz.

Köpeğe Çok Fazla Ödül Verilmesi

İnsan türünün çocukluk döneminde de ne kadar çok ilgi ve ödüllendirme yapılırsa çocuklar sonuç olarak bu orantısızlıkta şımarırlar. Köpekleriniz için de bu durum geçerlidir. Çok fazla ödüllendirme tutumunu sergilememiz köpeklerde bilişsel olarak daha fazlası ve sadece verilmek istenilen davranışın dışında bir algı oluşmasını sağlar. Köpeğinizin ayrıca sizi sadece ödüllendirici olarak görmesi otorite kavramının önüne geçecektir ve daha sonra köpeğiniz ile aranızda istenmeyen durumlar ve iletişimsizlik oluşmasını sağlayacaktır.

Köpek Sahipleri Yaptığı Diğer Bir Hata: Kısa Süre de İkinci Bir Pet Edinmek

Köpeklerde bizler gibi bazı algılayışlara sahiptir. Bunlar benimsemek bazen kıskanmak bazen çocukluk gibi davranış tutumları. Köpeğinizin önce size ve eve alışmasını sağlayın. Sizin onu her zaman koşulsuz sevdiğini tam olarak algıladıktan sonra başka bir pet dostunu da ailenize katmanız daha sağlıklı olacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap