Golden Retriever Evde Beslenir mi?

Golden Retriever evde beslenir mi? Evde Golden Retriever beslemek son zamanlarda oldukça tercih edilmektedir. Golden köpekleri oyuncu, sadık ve insan canlısı köpeklerdir. Bu nedenle insanlar ile arası her zaman iyidir. Golden Retriever sahiplenme ve beslemek birçok kişinin hayatına renk ve neşe katmaktadır. Sosyal ve cana yakın olmaları ile tanınmaktadır. Golden köpekleri apartman şartlarına ayak uydurabilir. Fakat uzun süre evde kalması önerilmez. Av köpeği olarak bilinen Golden köpekleri günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

Aksi halde hareketsizliğin verdiği stresi atamazlar ve davranış bozuklukları gözlenebilir. Evde Golden Retriever sahiplenme düşünüyorsanız köpeğinize gerekli bakım rutinlerini uygulamalısınız. Çünkü Golden köpekleri uzun tüylere sahiptir. Bu nedenle tüylerinin bakıma ihtiyacı bulunmaktadır.

Golden Retriever Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Golden köpeğiniz yabancı olduğu bir ortama geldiğinde evin düzenini bilmediği için başına buyruk hareketler gösterebilir.
  • Köpeğinizde eğitim ve beslenme düzeni olmadığı için evin farklı yerlerine dışkı yapabilir. Hatta kimi zaman kendi dışkısını yiyebildiği de gözlenebilir.
  • Golden yavrularının idrar kesesi küçüktür ve kasları tam gelişmemiştir. Bu nedenle idrarlarını evin belli köşelerine yapabilir.
  • Köpeğiniz fazla enerjisini atamazsa evin içinde istemediğiniz tavırlar gösterebilirler. Bu nedenle sık sık dışarı çıkarmanız ve onunla oyunlar oynamanız gerekmektedir.
  • Köpeğiniz enerjisini atamazsa gece geç yatıp sabah erken kalkabilir. Bu durum uzun vadede size rahatsız verebilir.
  • Köpeğiniz evin içinde bir odaya kapatılırsa ve bağlanırsa sık sık havlar ve kapıları kazır. Bu nedenle köpeğinize özel bir alan oluşturmalı ve ardından gerekli eğitimi sağlamalısınız.
  • Yavru köpeğinizin kaliteli mamalar ile beslenmesi ve veteriner kontrollerinin aksatılmaması gerekir. Bu süreçte bakım masraflarını hesaplamalısınız.

Golden Retriever Beslenmesi ve Bakımı

Golden köpeklerine günlük ortalama 3 kap kuru mamayı 2 ya da 3 öğüne bölerek verebilirsiniz. Köpeğinizi beslemeniz gereken miktar köpeğinizin ne kadar aktif olduğuna göre değişmektedir. Bu nedenle mama değerleri genellikle ortalama verilir. Köpeğinizin ne kadar mama tüketmesi gerektiğini deneyerek öğrenebilirsiniz. Köpeğinizin yem kabını doldurup onu gözlemleyin. Mamasını bitirdikten sonra ölçüsünü belirleyebilirsiniz. Bu ölçüyü köpeğinize sabah ve akşam olarak iki öğün şeklinde verebilirsiniz.

Golden köpekleri mevsim geçişlerinde daha fazla tüy dökmektedir. Bu nedenle gerekli bakımlarının yapılması ve en az 3 günde bir taranması önerilmektedir. Köpeğinizin kokmaması ve hijyeni için ayda 1-2 defa banyo yaptırabilirsiniz. Eğer köpeğiniz oyuncu bir yapıya sahipse ve sık sık kirleniyorsa banyo süresini sıklaştırmayı düşünebilirsiniz. Golden köpeklerinin kulakları katlandığı için kulak etraflarında mantar ve bakteri oluşumu gözlenebilir. Bu nedenle haftalık olarak kulaklarında bir kızarıklık ya da koku olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Golden retriever yavru köpeğinizin günlük harcaması gereken belli bir enerjisi vardır. Köpeğinizle günlük en az 1 saat oynamanız ve onu yormanız gerekir. Aksi halde enerjisini atamadığı için çeşitli problemler ile karşılaşabilirsiniz.

Golden Retriever Büyüme Evreleri

Golden Retriever köpeklerinin yavruluktan yetişkinliğe doğru ani büyüme hamleleri bulunmaktadır. Yavru Golden köpeğinizin hassas büyüme aşamalarını dikkatlice izlemeli ve öğrenmelisiniz.

  • Köpeğinizin ilk büyüme yılı/5 Aylık: Köpeğinizin ilk 5 ayı en etkileyici zamanıdır. Bu aşamada köpeğinizin kişiliği şekillenebilir. Yavru köpekler ilk 7 haftasında belli aralıklarla yürür, sendeler ve düşer. Doğumdan ilk birkaç hafta sonra ise köpeğiniz yürürken dengesine kavuşabilir. Golden köpeğinizin bu süre içerisinde annesi ve kardeşleri ile birlikte olması önemlidir. Böylece gerekli davranışları annesinden öğrenebilir.
  • Köpeğinizin 5 Aylık/1 Yaş Arası: 4-5 aylık bir Golden yavrusunun bacakları ve kuyruğu uzun görünmektedir. Bu aşamada bacakları gövdesine uyumsuz görünebilir. Burnu ve kulakları büyeyebilir. Kısa süre içerisinde normal görünümüne kavuşur ve düzenli bir hız ile büyür.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap