Köpeklerde Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

köpeklerde ağız kokusu

Köpeklerde ağız kokusu nasıl giderilir? Köpeklerde pek çok soruna bağlı olarak ağız kokusu meydana gelebilmektedir. Örneğin ağızdaki bakteriler, dişlerdeki çürükler, plaklar ve tartar oluşumu temelde ağız kokusuna neden olabilir. Köpeklerin ağız kokusunun oluşmaması için ve aslında ağız temizliklerinin doğru şekilde yapılması için aksatılmadan düzenli bakım ve temizlik uygulanması gerekmektedir. Köpeklerin ağız bakımı da köpeklere özel diş macunları ve fırçalar ile sağlanabilir. Peki, köpeklerdeki ağız kokusunu gidermek için ne yapmak gerekir?

Köpeklerde Ağız Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Köpeklerde ağız kokusunu gidermek için düzenli şekilde ağız bakımı yapılması oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra köpeklerde meydana gelen ağız kokusu tıpkı insanlarda olduğu gibi çeşitli ağız ve diş hastalıklarının bir belirtisi olabilir. Köpeklerde diş çürükler, tartar oluşumu gibi pek çok duruma bağlı olarak ağız kokusunun oluşması mümkündür. Bu sebeple de ağız kokusunun öncelikli olarak sebebinin belirlenmesi ve düzenli ağız bakımının yanı sıra köpeklerin sahip olabileceği hastalıkların da tedavi edilmesi gerekir.

Ağız Bakımı Önemlidir

Köpeklerde ağız bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Köpeklerin dişlerinin fırçalanması, ağızlarının temiz tutulması önemlidir. Özellikle de yumuşak mamaların köpeklere verilmesi, bu mamaların dişe yapışmasına neden olur. Dişe yapışan mamalar da zamanla köpeklerin dişlerinde plak oluşumunu tetikler ve plak oluşumu da aslında ağızdaki bakterilerin meydana gelmesi için uygun ortamı sağlar. Ağızda meydana gelen bakteriler, köpeklerdeki ağız kokusunun başlıca sebeplerinden biridir.

Ağız bakımı sırasında köpeklere uygun olan diş macunlarını ve diş fırçalarını düzenli şekilde kullanmak gerekir. Bu sayede köpeklerin ağızlarının temiz kalmasını sağlamak ve tartar ya da plak oluşumu gibi durumların önüne geçmek mümkün olacaktır.

Düzenli şekilde ağız bakımının yapılması, pek çok diş probleminin de önüne geçmek için yardımcıdır. Bu şekilde dişlerde ve diş etlerinde meydana gelebilecek sorunların yanı sıra ağız kokusunun da önlenmesi mümkün olacaktır.

Düzenli Diş Kontrolü

Köpeklerin ağız kokusu meydana gelmeden önce de köpeklerin altı ayda bir olacak şekilde diş kontrolüne gitmesi büyük öneme sahiptir. Bu sayede meydana gelen ya da gelebilecek olan problemleri erken dönemde görmek mümkün olacaktır. Köpeklerin ağız bakımlarının doğru şekilde ilerleyip ilerlemediğini de bu kontroller sayesinde görmek mümkündür.

Mamalar ve Yiyecekler

Köpeklerin dişleri bazı yiyeceklerden etkilenebilmektedir ve bu nedenle de ağız kokusunun meydana gelmesi mümkündür. Örneğin yaş mama verilmesi, köpeklerin dişlerinde mama birikmesine neden olabilir. Bu durumda da köpeklerin dişlerine plak oluşumu gibi durumlar mümkündür ve plaklar da zamanla bakteri oluşmasına ya da çürüklerine meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir.

Yaş mamaların yanı sıra bazı mama içerikleri de köpeklerin diş yapılarını etkileyebilmektedir. Mamaların içeriği de bu noktada oldukça önemlidir. Gerekli vitaminlerin, protein ve besinlerin alınması köpeklerde meydana gelebilecek olan pek çok diş probleminin de önüne geçmede büyük öneme sahiptir. Bu nedenle de doğru mamanın verilmesi, diş sağlığının en önemli etkenlerindendir.

Köpekler Ağız Kokusu Varsa Ne Yapmalı?

Köpeklerde ağız kokusu meydana gelmeye başladığında bir süre bu durumu kontrol etmek ve düzenli olarak ağız bakımına devam etmek gerekir. Eğer ağız bakımı düzenli şekilde yapıldığında dahi ağız kokusu geçmiyorsa veterinere danışarak dişlerin ve ağız sağlığının kontrol edilmesi önem taşır. Bu sayede veteriner, gerekli tedavileri erken dönemde uygulayabilir ve aslında ağız bakımının da nasıl daha iyi şekilde yapılabileceğine dair destek sağlayabilir. Çürük, plak ve tartar gibi durumlar ciddiye alınmaz köpeklerde zamanla kalp ve benzeri pek çok organa da zarar vermesi mümkündür. Bu nedenle ağız ve diş sağlığının altı ayda bir düzenli olarak kontrol ettirilmesi önemlidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap