Köpeklerin Dışkısı Nasıl Olmalı

Köpeklerin dışkısı nasıl olmalı? Köpek dışkısının renginin ya da görünüşünün farklı olması, onların farklı rahatsızlıklara sahip olabileceğinin de bir göstergesidir. Köpeklerin çok sert ya da çok yumuşak şekilde dışkılaması, kabız ya da ishal gibi rahatsızlıklara sahip olduklarını anlamaya yarar. Ayrıca dışkı renginin beyaz, koyu kahve, siyah gibi farklı renklerde olması da çeşitli rahatsızlıkların habercisidir. Peki, köpeğinizin dışkısı hangi hastalıkların habercisidir? Dışkının özelliklerine göre hastalıklar nasıl anlarsınız?

Köpeklerin Dışkısı Nasıl Olmalı

Köpeklerde görülen farklı dışkı görünümleri onların sahip olabilecekleri rahatsızlıklara işaret ediyor olur. Bu duruma neden olan etkenler beslenme düzeni, tüketilen yiyeceklerin içeriği, yeme sıklığı ya da çeşitli hastalıklar olur. Köpeklerin rahatsızlığının nedeninin belirlenmesi için ise veteriner desteği almak gereklidir.

Köpeklerde Beyaz Dışkı Ne Anlama Geliyor

Köpeğinizin dışkısının beyaz – kireç rengi bir renkte olduğunu görebilirsiniz. Bu durum çoğu köpek sahibini şaşkınlığa uğratsa da aslında farklı nedenlerden dolayı beyaz dışkı görülmesi olasıdır. Fazla kalsiyum alımı nedeniyle olan beyaz dışkılama ayrıca pankreas problemlerinden dolayı da görülür.

Genellikle çiğ gıda ile beslenen köpeklerde beyaz dışkılama durumuna rastlanır. Sürekli olarak çiğ gıda tüketen köpeklerde beyaz ya da kireç rengi dışkı görülmesi normaldir. Ancak kalsiyum fazlalığına bağlı şekilde görülen bu durumu yine de veterinere kontrol ettirmek gereklidir.

Köpeklerde Sarı Dışkı Görülmesi

Köpeklerde sarı dışkı çok sık görülmez. Yine de sarı renkli dışkının görülmesinin en temel nedeni mama değişikliğidir. Eğer mama değiştirdikten sonra bir süre sarı dışkı gözlemlerseniz bunu dert etmenize gerek yoktur. Ancak uzun süreli şekilde ve mama değişimi olmamasına rağmen bunu görürseniz o zaman yiyeceklerin ince bağırsaktan kalın bağırsağa geçişinin normalden çok daha hızlı olduğu söylenebilir. Bu durumda farklı rahatsızlıkların ve sindirim problemlerinin görülmesi olasıdır.

Köpeklerde Yeşil Dışkı Neden Olur?

Köpeklerde görülen yeşil dışkının en temel nedeni parazitlerdir. Ayrıca zehirlenme durumunda da köpeklerde yeşil dışkı görülmesi mümkün olacaktır. Köpeğinizin çok fazla ot yemesi de yeşil dışkılamaya neden olur. Bu durumda köpeğiniz ot ve türevi bir ürün tüketmediyse zehirlenmeden ya da parazitlerden şüphelenmek gerekir.

Köpeklerde görülen parazit rahatsızlığı özellikle de dışkı renginden kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Köpeğinizin dışkısını düzenli olarak takip ederek onda parazit olup olmadığını anlamanız mümkündür. Eğer yeşil dışkıladığını fark ederseniz mutlaka veteriner yardımı almanız gereklidir.

Köpeklerde Siyah Dışkı Ne Anlama Gelir?

Köpeklerde görülen siyah dışkının farklı anlamları olur. Özellikle de sindirim sisteminde görülen kanamalı rahatsızlıklar köpeklerin siyah dışkılamasına neden olur. Bu durumda veteriner desteği almanız çok önemlidir. Ülser gibi rahatsızlıkların anlaşılmasında siyah dışkı oluşumunun gözlemlenmesi oldukça önemlidir.

Siyah dışkılama köpeklerde kanserin habercisi olabilmektedir. Bu nedenle de erken teşhis için köpeklerin dışkısının rengine dikkat etmek gerekir. Köpeğinizin siyah şekilde dışkıladığını fark ederseniz kanser şüphesi olabileceği için veteriner desteği almanız, tedavi sürecinin de erken dönemde başlamasını sağlayacaktır.

Köpeklerde Mukus Yapılı ve Beyaz Noktalı Dışkı

Köpeğinizde mukus yapılı ve beyaz noktalı dışkı görürseniz vakit kaybetmeden veterinere gitmeniz gerekir. Beyaz noktalı dışkı köpeğinizde iç parazit rahatsızlığı olduğunun kesin göstergesidir. Bu durumda vakit kaybetmek yalnızca parazitlerin daha fazla etki göstermesine neden olacaktır.

Köpeklerde Kırmızı Dışkı Hangi Hastalıkları Gösterir?

Köpeklerde görülen kırmızı dışkı özellikle de kalın bağırsaklarda meydana gelen kanamaya işaret eder. Anal kese enfeksiyonu ya da bağırsaklarda oluşan iltihaplanmalar köpeklerin kırmızı şekilde dışkılamasına neden olabilir. Bu durum ciddi rahatsızlıklara neden olabileceği için veteriner yardımı almak gereklidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap