Köpeklerde Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

köpeklerde halsizlik

Köpeklerde halsizlik, uykulu ve yorgun görünüm varsa veya her zamanki gibi oynamayı reddediyorsa, o zaman sadece tembel olmayabilir. Dostlarımız aşırı derecede zayıf görünmek veya egzersize tahammülsüz görünmek gibi belirtiler gösteriyorsa, bu ciddi bir temel sorun olabilir. Buna ciddi hastalıklar, özellikle kalp hastalığı neden olabilir.

Köpeğiniz çok halsiz görünüyorsa veya her zamanki kadar aktif değilse, bu ipuçlarına dikkat ettiğinizden emin olun. Köpeğinizin egzersiz yaparken hemen vazgeçiyorsa bunun nedenlerini ve bu konuda neler yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Köpeğimizde Halsizliğin Nedenleri

Bazı köpeklerin yorucu egzersizden sonra yavaşlaması ve bu durumda olan köpeklerde halsizlik görülmesi normaldir. Örneğin, bir köpek parkında geçen uzun bir günün veya zorlu bir yürüyüşün ardından, köpeğiniz bir veya iki gün uyumak isteyebilir.

Ancak uzun süreli yorgunluk göz ardı edilemez. Egzersiz intoleransı, kalp hastalığı gibi büyük sorunların yalnızca uyarı işaretlerinden biridir; ancak aynı zamanda hafif sorunlardan (kas ağrısı gibi) ciddi hastalıklara (kronik kalp yetmezliği gibi) kadar bir dizi başka soruna da işaret edebilir.

Köpeğimizin Egzersize Karşı Hemen Yorulması ve Aşırı Halsizlik Belirtileri

Köpeklerde halsizlik olup olmadığını anlamak genellikle kolaydır. Vetinfo adlı bilim insanı, dostlarımızdaki aşırı uyku, enerji eksikliği, heyecan eksikliği ve yavaş yanıtın aşırı halsizliğin bariz işaretleri olduğuna dikkat çekti. Egzersiz intoleransı, özellikle köpeğinizle sık sık yürümüyor veya oynamıyorsanız, neredeyse hiç fark edilmez.

Bununla birlikte, daha hafif durumlarda, köpeğiniz eskisi kadar ileri gitmek istemeyebilir veya eskisi kadar oynamayabilir.

Egzersizden sonra öksürme, şiddetli nefes alma veya nefes almada zorluk da egzersiz intoleransının belirtileri olabilir. Ağır vakalarda, kafa karışıklığı, yönelim bozukluğu, tuvalet eğitimi sırasında kazalar, vücut ısısında artış, titreme ve hatta çökme görebilirsiniz.

Köpeğimize Bu Konuda Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Köpeğinizin çok halsiz davrandığını veya normal egzersiz düzeyine dayanamadığını görürseniz, onu koşmaya zorlamamanız önemlidir. Yönlendirmelerini izleyin ve gerekirse oyunu durdurmasını veya yürüyüşü kısaltmasını istemeliyiz.

Köpeğinizi yakından izleyin ve diğer ciddi semptomları izleyin. Köpeklerde halsizlik belirtileri veya başka şok edici davranışlar fark ederseniz, biran önce veterinerinize danışmalısınız. Köpeğinizin başka semptomu yoksa, lütfen birkaç gün beklemeliyiz. Köpeğinizin enerjisi geri kazanılmazsa veya durumu kötüleşirse, lütfen veterinerinize danışın ancak bayılma gibi aşırı belirtiler gösteriyorsa, onu derhal acil servise götürmelisiniz.

Teşhis Koymanın Önemi

Veteriner kliniğine gittiğinizde köpeğiniz kapsamlı bir muayeneden geçecektir. Veteriner hekiminiz yaralanma, yaralanma veya ağrı belirtileri ve olası tümörler arayabilir. Ayrıca olası sağlık sorunlarını keşfetmek için kan ve idrar testleri yapacaktır. Köpeğiniz ayrıca kalbinin elektriksel aktivitesini kontrol etmek için bir elektrokardiyografa ihtiyaç duyabilir. Kalbini ve akciğerlerini kontrol etmek için bir göğüs röntgeni üzerine yoğunlaşabilir.

Köpeğinizin durumunu teşhis etmeye yardımcı olması için ultrason, tomografi veya MRI kullanmanızı da önerebilir. Veterinerinize köpeğinizin aldığı ilaçların bir listesini verin. Diyetinin ve yaşam tarzının ayrıntılarını açıklayın. Bulduğunuz diğer semptomları veya değişiklikleri size doğru bir teşhis koymanıza yardımcı olabileceğini söylemeliyiz.

Teşhis Sonrası Yapılması Gerekenler

Köpeklerde halsizlik,aşırı yorgunluk ve egzersiz intoleransı kendi başlarına bir hastalık değil, sorunların belirtileridir. Köpeğimizin ihtiyaç duyduğu bakım türü, teşhis edilen hastalığa bağlıdır. Veterinerlik değerlendirmenize göre, sevgili arkadaşınız iyileşebilir ve önceki aktivite seviyesine dönebilir.

Köpeklerdeki diğer ilerleyici hastalıklar, hayatlarının geri kalanında sporlarında ve aktivitelerinde değişiklikler gerektirebilir. Köpeğimizin durumu ve ne kadar egzersize tahammül edebileceği konusunda veterinerimizle konuşmalıyız.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap