Köpek Probiyotik Önerisi

Köpek probiyotik önerisi tüylü dostlarınızın beslenmesinde destekleyici iyi bir takviyedir. Köpekler için doğal probiyotiklerin oldukça faydasını görürsünüz. Köpeğin beslenmesi ve sağlığı için en iyisini yapmaya çalışanlar olarak doğal olarak onlar için en iyisini de seçmek istersiniz. Bağırsak ve mide hassasiyetine sahip bazı köpeklerin besinlerini sindirirken zorluk yaşarlar. Bu sebeple de sindirimi kolaylaştırmak için köpekler için doğal probiyotik kullanımı düzenli bir şekilde mamasına katılmalı ya da direk verilmesi iyi olacaktır.

Köpekler Probiyotik Önerisi

Mikroorganizmalar nasıl ki sağlımız için çok yararlıysa köpeklerimiz içinde avantaja çevrilebilir. Bu yararlı organizmaları ilaç sektöründe kullanıyoruz. Probiyotikler köpeklerin sindirim sisteminde yaşayan faydalı mikroorganizmaların daha iyi çalışmasını sağlar. Yaşayan organizmalar olan probiyotikler arasında bakteriler de yer alır. Uygun bir şekilde sağlandığı takdirde bu bakterilerin daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlarlar.

Köpeklere Probiyotik Ne Zaman Verilmeli?

Sağlıklı bir köpek yani sindirim konusunda sorun yaşamayan herhangi bir sağlık sorunu olmayan köpeğin ekstra bir probiyotik almasına gerek yoktur. Bunun nedeni zaten hali hazırda doğal bağırsak organizmaları birbiri ile uyum içindedir.  Halsiz, enerjisi olmayan bir köpeğin zayıf bağırsak florasının iyi çalışmaması yaşamını olumsuz etkiler. Ayrıca, köpeğinizin diyeti yakın zamanda değiştiyse ve buna uyum sağlamakta zorlanıyor gibi görünüyorsa, köpeğinize probiyotik verebilirsiniz.

Köpeklere Probiyotiklerin Faydaları

Gaz, ishal ve hazımsızlık sorunu yaşayan köpekler için probiyotik desteği oldukça iyi gelecektir. Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium animalis bakterileri köpeklerde ishali azaltarak bağırsak sağlığını iyileştirir. Sindirime iyi geldiği gibi köpeklerin ruh hallerini de iyileştirir. Tüy sağlığı, cilt görünümünü iyileştirir. Ağız kokusunu azaltarak diş sağlığını geliştirir. Gastrointestinal problemleri olan bir köpeğin ilaç kullandığında yan etkilere yaşaması yüksektir. Ancak probiyotikler kötü bakterileri azaltarak iyi bakterilerin artmasını sağlar. Herhangi bir yan etkisi de yoktur.

Köpekler için probiyotik çeşitleri vardır. Kapsüller, haplar, sıvı ya da toz halinde mamaya katılabilen formları vardır. Ayrıca bazı köpek mamalarının içinde de probiyotikler mevcuttur. Köpeğiniz için en uygun probiyotiği seçerken hangi formunu daha kolay vereceğinize bağlıdır. Bazıları hap olanı daha kolay verirken bazıları da mamasına ya da suyu damla olarak katıp köpeklerinin almasını sağlarlar. Bu tamamen köpeğinizin hangisini daha iyi alacağına bağlıdır. Büyük boy köpeklerde toz probiyotik kullanımı yeterli gelmeyecektir.

Köpeğiniz için doğal probiyotik da verebilirsiniz. Yoğurt doğal bir probiyotik kaynağıdır. Köpeğinizin mamasıyla beraber az miktarda yoğurt verilmesi bağırsaktaki faydalı bakterilerin sayısının artmasını sağlar. Her yoğurt hem probiyotik içermez hem de her köpek için iyi gelmez.  Köpeklere uygun yoğurt almanız gerektiğini unutmayın.

Yavru Köpeklerin Probiyotik Alması Gerekli mi?

Sağlıklı bir bağışıklık sistemini desteklemek için verilebilir.  Bağırsak sistemindeki sağlıklı bakterilerin dengesini sağlamak ishal, kabızlık ve sindirim sorunlarını azaltacaktır.

Probiyotiklerin Köpeklere Yan Etkisi Var mı?

Bazı köpeklerde probiyotik kullanımı sırasında ilk başlarda sindirim rahatsızlığı, ishali şişkinlik, gaz ve mide bulantısı yaşamaları normaldir. Vücutları alışık olmadıkları için bir tepki verebilir. İştahındaki değişiklikler ve diğer sorunlar devam ediyorsa probiyotikleri vermeyi bırakmalısınız.

En sık Tercih Edilen Probiyotik Takviyeleri

Bonacibo Probiyotik 250 ml

Hem kedi hem de köpekler için ortak kullanılabilen bir takviyedir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde sindirim sisteminin düzene girmesine ve bağışıklık gelişimine katkıda bulunur. Sindirim sorunu yaşayan köpek sahiplerinin veteriner hekimlerinin en sık önerdiği probiyotik takviyesidir.

Bonacibo probiyotik nasıl kullanılır?

Köpeğinizin günlük tükettiği yaş veya kuru mamasına 10 kg altındaki köpeklere 5 ml, 10 kg üstündeki köpeklere ise 10 ml katmanız yeterlidir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

google-site-verification=l-PhV3_Fw5O_TGO6eh0cksrzEUu-HcUWyDaBtGZf_bQ

Giriş Yap