Köpekler Yoğurt Yer mi?

Köpekler yoğurt yer mi? Köpeklere yoğurdun faydaları oldukça fazladır. Yoğurt protein ve kalsiyum açısından zengin bir besindir. Köpeklerin sindirim sistemi için faydalı olabilecek probiyotik görevi görmektedir. Köpeklere yoğurdun faydaları sağlık durumunu olumlu yönde etkilemektedir. Özellikle sade ve doğal yoğurtlar tercih edebilirsiniz. Yoğurt içerisinde hiçbir tatlandırıcı içermemesi önemlidir. Aksi halde eklenen şekerler sebebiyle köpeğinize fayda yerine zarar verebilirsiniz. Özellikle ksilitol gibi tatlandırıcılar köpekler için toksik etkiye sahiptir.

Köpeklerin yoğurt yemesi faydalı olması için laktoza tahammülü olmalıdır. Böylece diyetlerine eklenerek mükemmel bir tedavi yöntemi olabilir. Ayrıca et ve ürünlerine karşı alerjisi olan köpeklerde protein yerine geçerek köpeğinizin beslenmesine katkı sağlanabilir. Yoğurt bağışıklık sistemi güçlendirir ve köpeğinizi hastalıklardan korur.

Köpekler Yoğurt Yer mi? Yoğurt Köpekler İçin Zararlı mı?

Köpekler yetişkin oldukları andan itibaren vücutları laktozu sindirme yetisini kaybetmektedir. Bu nedenle laktoz nedeniyle köpekler sindirimde zorluk yaşayabilir ya da gaz, ishal ve kusma görülebilir. Köpeğiniz bu gibi reaksiyonlar gösterirse bir veterinere danışmalısınız. Her süt ürününde olduğu gibi yağ içerikleriyle de ilgilenilmesi gereklidir.

Köpeğinize çok fazla yağ verirseniz mide rahatsızlıkları ortaya çıkabilir. Hatta potansiyel bir ölümcül hastalık olan pankreatit ile karşılaşabilirsiniz. Yoğurtların içinde yapay tatlandırıcı olarak bilinen ksilitol olmadığından emin olmalısınız. Köpeğinizin herhangi bir reaksiyon gösterip göstermeyeceğini kontrol etmek için az miktarda yoğurdu tüketmesine izin verin ve tepkilerini kontrol edin. Eğer köpeğiniz herhangi bir reaksiyon göstermediyse arada bir yoğurt ile beslenmesine izin vermeniz tedavi edici olacaktır.

Köpekler Ne Kadar Yoğurt Yemeli?

Köpeğinize doğru miktarda yoğurt yedirmeniz sağlığı açısından önemlidir. Porsiyon miktarı köpeğinizin ve yoğurdun türüne göre farklılık gösterebilir. Köpeğin boyutu, ağırlığı, günlük kalori alımı ve yakımı, günlük egzersiz düzeyi, kısır olup olmaması ve altta yatan sağlık sorunları tüketmesi gereken yoğurt miktarını da etkilemektedir. Köpeğinizin günlük olarak ihtiyaç duyduğu beslenmeyi iyi bilirseniz, ne kadar yoğurt yemesi gerektiğini de kolayca belirleyebilirsiniz. Köpeğinizin yediği yoğurt miktarı, her gün tükettiği kalorinin %10’undan daha fazla olmamalıdır. Genel anlamda yoğurdun köpeğinize zehirli olmaması için günlük bir kaseden fazla tüketmemeleri gerekir. Köpeğinizin laktoz intoleransı olabileceği için sindiriminde zorluklar yaşayabilir.  Aksi halde köpeğiniz laktoz sorunu nedeniyle şişkinlik, iştahsızlık, ishal, kusma ve gaz gibi problem yaşayabilir.

Köpekler Hangi Yoğurdu Yemeli?

Köpeklerin sadece şeker içermeyen sade yoğurtları tüketmesi önemlidir. Bu nedenle süzme yoğurtlar köpekler için iyi bir seçim olabilir. Süzme yoğurtlar normal yoğurda kıyasla çok daha az laktoz içerir. Aynı zamanda köpeğiniz için daha pürüzsüz ve içilebilir olan kefiri de köpeğinize içirebilirsiniz. Kefir de laktoz bakımından düşüktür ve yoğurt kadar faydalıdır. Bu nedenle köpeklerin laktoz içmesi de son derece güvenlidir. Bazı şekersiz yoğurtların ksilitol şeker içerdiği görülebilir. Şeker içermeyen bir yoğurt markası seçtiğinizden emin olmalısınız.

Yoğurdun içerisinde toksik herhangi bir madde olup olmadığını en az iki defa kontrol etmelisiniz. Çünkü küçük bir miktarı dahi köpekler için oldukça sağlıksız ve ölümcül olabilmektedir. Süt ve yoğurt gibi ürünler, doğal bir şeker olan laktozu içermektedir. Çoğu köpek için laktozun vücut içerisinde parçalanması oldukça güç bir durumdur. Sonucunda ince bağırsaklarda kalır ve hazımsızlığa neden olan bakterileri besler. Yoğurtları yapmak için çeşitli aktif bakteriler ve probiyotikler kullanılır. Bu bakteri ve probiyotikler laktozun parçalanmasında etkilidir. Aynı zamanda daha sağlıklı bir sindirim sistemi sağlar ve bağışıklığı güçlendirir. Çünkü probiyotikler faydalı bakterilerin oluşmasını sağlamaktadır. Köpeğiniz normalde yoğurt tüketmiyorsa, yavaşça diyetine eklemeniz ve acele etmemeniz gerekir.

Exit mobile version