Köpeğiniz için evde yapabileceğiniz sağlıklı yiyecekler vardır. Köpek sahipleri kendilerine şunu soruyor: Köpeğimi nasıl düzgün beslerim? Köpeğinizi ömür boyu tek bir tam yemle beslememelisiniz. Düzenli bir değişiklikle hayvanın gerçekten dengeli olmasını ve her şeyden önce çeşitli bir diyetle beslenmesini sağlayabilirseniz daha iyi olur. Ek olarak, hayvanın çok özel bir yiyeceğe alışması ve sadece bu tür yiyecekleri yemesi riskini önlemiş olursunuz. Ayrıca evcil hayvan sahibi, köpeği İçin evde yapabileceği Sağlıklı Yiyecekler de mevcuttur. Köpeğin tercihine göre pirinç, patates, sebze (örneğin pancar, haşlanmış mısır) ve az yağlı yoğurt ekleyerek çeşitlilik sağlayın. Bir köpek meyve yiyebilir, örneğin bir elmayı küçük parçalar halinde kesin ve yiyecekle karıştırın. Sorumlu evcil hayvan sahipleri baharatlı yiyeceklerden kaçınmalıdır.
Köpeğiniz İçin Evde Yapabileceğiniz Sağlıklı Yiyecekler
Bir köpeği kendisi tarafından hazırlanmış yiyeceklerle beslemek de mümkün olur. Bu tür bir yem, endüstriyel katkı maddeleri içermez. Ancak preparat, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, mineraller, eser elementler ve vitaminler açısından gerçekten dengeli bir diyet üretmek için beslenme bilgisi ve zaman gerektirir. Dört ayaklı arkadaşı İçin evde yapabileceği Sağlıklı Yiyecekler pişirmeye karar veren herkes önce ilgili literatürü okumalı. Ardından veterinerinden tavsiye almalıdır. Deneyimler, evcil hayvan sahibinin aynı malzemeleri sık sık tekrar tekrar kullandığını göstermektedir. Bu, tek taraflılığa ve temel besin maddelerinin eksikliğine veya fazlasına yol açar. Bilimsel bir rasyon planı yapılması tavsiye edilir.
Tek tek gıda bileşenlerine şaşırtıcı derecede az ilgi gösteriliyor. Hazır yem, kısmen genellikle egzotik olan bileşenlerden oluşur. Birçok içerik listesi, bir kişi olarak kendinizi hasta hissetmenize neden olur. Çıplak olduğunda, gıdanın kendisinden çok şifalı otlar gibi eklenen takviyelere daha fazla dikkat edilir. Köpek sahipleri, 236 gr etin yeterli olup olmadığını ve 112 gr sebzenin belki de çok fazla olup olmadığını merak ediyorlar.
Besinler Tek Tek Gıdaların İçindedir!
Ancak günün sonunda önemli olan, köpeğin seçilen bileşenlerden yeterli besin alıp almadığıdır. Köpek bir bilgisayar olmadığından ve yiyecek programlanmış bir yazılım değil. Bu örneğin, varsayılan protein ihtiyacını karşılaması için hesaplanan 236 g et vererek yapılamaz. Asıl mesele, köpeğe ihtiyacı olan besinleri sağlayabilecek yiyecekler sağlamaktır. Çünkü 122 gr sığır etinin gerçekten gerekli 28 gr ham proteini içerip içermediği birçok faktöre bağlıdır ve bunu gerçekten bilemezsiniz.
Tabii ki ette proteinden daha fazlası var. Et ayrıca birçok mineral ve vitamin içerir. Ama denildiği gibi, özellikle çiftlik hayvanı doğru şekilde beslendiyse, bu mümkün olabilmektedir. Bu noktada çok dikkat edilmelidir ve gerekirse veterinerden destek alınmalıdır. Ayrıca ucuz et, köpeğin organizmasını kirleten ilaç artıkları, hormonlar vb. Gibi potansiyel olarak zararlı birçok madde içerir. Bu yüzden ucuz et, daha az besin sağlar, ancak daha fazla zararlı madde sağlar. Bu nedenle bir hesaplama formülüne göre tam tartılmış miktarda ucuz et yerine daha küçük miktarlarda pahalı etle beslemek daha iyidir. Bu hususlara dayanarak, her köpek sahibi köpeğinin “sağlıklı beslenmesine” dikkat etmelidir.