Köpekler Kuyruklarını Neden Yakalamaya Çalışır?

Köpekler kuyruklarını neden yakalamaya çalışır? Çoğu köpek ara sıra kendi kuyruklarını yakalar. Daha sonra etrafında dönerler. Bazen moral bozukluğundan veya oyun sırasında olur. Bazen köpekler onu aşırı enerjiyi parçalamak için kullanıyor. Daha sonra avlamak ve yakalamak istedikleri zamanda bunu yaparlar. Köpek ara sıra yaptığı ve kendi kuyruğunu kovalamayı çabucak bıraktığı sürece, burada hiçbir şey sorun değildir. Köpek takıntılı bir şekilde kuyruğunu kovaladığında ve kendisinin caydırılmasına izin vermediğinde kritik hale gelir. O zaman bir davranış bozukluğu veya bir hastalık, davranışın nedeni olur.

Köpekler Kuyruklarını Neden Yakalamaya Çalışır: Anal bez sorunları – Köpek, kuyruğu kovalar

Anal bez problemi olan köpekler genellikle kendi kuyruklarını yakalarlar. Bezler tıkalıysa anal poşetler yeterince boşaltılamaz. Bu, etkilenen köpek için rahatsızlık verir ve buna ağrı ve kaşıntı eşlik eder. Rahatlamak için köpekler popolarını yere kaydırır, anal bölgeyi yalar ve kemirir ve kuyruklarını yakalar. Anal bezin iltihaplanması, benzer semptomlarla ilişkilidir. Genellikle daha belirgindir çünkü iltihap daha fazla ağrı ile ilişkilidir. Köpek daha sonra bir veterinere götürülmelidir. Teşhise bağlı olarak, bu ya anal bezleri manuel olarak boşaltır ya da iltihaplanmaya neden olur, örneğin Antibiyotiklerle tedavi edebilirsiniz.

Kuyruk Avcılığının Bir Nedeni Olarak Pire Alerjik Dermatiti

Pire ısırığı alerjisi veya pire tükürük alerjisi olarak da bilinen pire alerjisi dermatiti bu davranışa neden olabilir. Pirenin tükürüğü amino asitler, aromatik bileşenler, polipeptitler ve fosfor içerir. Bazı köpeklerin buna alerjisi vardır ve kaşıntı çeker. Hastalıklı cildi çizer, çiğner, yalar veya ısırır ve bazen kuyruklarını yakalarlar.

Köpeklerde Obsesif-Kompulsif Bozuklukta Kuyruk Avı

Nadir durumlarda, zorlama veya tikleri içeren bir akıl hastalığı da olabilir. Obsesif-kompulsif bozukluk, eylemlerin veya hareketlerin tekrar tekrar tekrarlanması ve duruma uygun olmamasıdır. Konu köpekler olduğunda, diğer şeylerin yanı sıra Pençeleri yalamak, daire içinde yürümek ve kuyruğu kovalamak en yaygın obsesif kompulsif bozukluklardır. Stereotipler ile daha karmaşık obsesif kompulsif bozukluklar arasında bir ayrım yapılır. Basmakalıpların bir amacı veya amacı olmasa da, obsesif-kompulsif bozukluğun akılda bir amacı olduğuna inanılıyor. Örneğin, stres atma….

Köpek kuyruğunu yakalamaya çalışıyorsa ve gittikçe daha sık yapıyorsa ve ondan vazgeçilemiyorsa, bir veteriner hekime danışılmalıdır. Aksi takdirde davranış daha da kötüleşebilir. En kötü senaryoda, uyku, yemek yeme ve sosyal davranış bile obsesif-kompulsif bozukluk tarafından kesintiye uğrar.

Bilim adamları, obsesif kompulsif bozukluğu olan kişilerde olduğu gibi, hayvan davranışının ardındaki benzer süreçlerden şüpheleniyorlar. Hem köpekler hem de insanlar bu tekrarlayan davranışları genç yaşta, cinsel olgunluktan önce geliştirirler. Bazı köpekler kucaklarını çok nadir ve sonra sadece kısa bir süre döndürürken, diğerleri kendi kuyruklarını günde birkaç kez kovaladılar.

Obsesif-kompulsif bozukluğu olan kişilerin aksine, etkilenen köpekler davranışlarından kaçınmaya ve onları bastırmaya çalışmazlar. Avustralya’daki New South Wales Üniversitesi’nde nöropsikiyatrist olan Perminder Sachdev, “Kendi kuyruğunu kovalayan köpeklerin basmakalıp ve tekrarlayan davranışları daha çok otistik bir bozukluğa benziyor” diyor.

Köpekler Kuyruklarını Neden Yakalamaya Çalışır: Davranış Eğitimi Yardımcı Olur

Köpekler kuyruklarını nadiren kovalamaya meyilliyse, bu aynı zamanda fiziksel ve zihinsel yetersiz yükün bir sonucu olabilir. Davranış özellikle telaffuz edilirse, bu daha çok stresle ilişkili bir davranış bozukluğunu gösterir. Hiçbir durumda bir köpek, kuyruğunu kovaladığı ve daireler çizerek çılgınca döndüğü için cezalandırılmamalıdır. Ceza stresi artırır ve davranış kötüleşir. Hedeflenen davranış eğitimi, çok fazla zaman ve sabır en iyi ilaçtır. Veteriner hekim veya hayvan psikoloğu da gerektiğinde özel ürünlerle tedaviye destek verir.

Exit mobile version